Ik ben een fan van aspic en ook van vincentsaus

Vanavond eenvoudig maar lekker eten klaargemaakt. Voorgerecht: een oester natuur met wat superfijn gesneden sjalot in frambozenazijn, een oester met een gelei van visbouillon en fijne brunoise, en een gegrilde oester met hoegardensabayon.

3x oester

Voorgerecht 2: een aspic met gerookte kip, en een vincentsaus. Aspic: veel werk, maar niet echt moeilijk — laagje ingrediënt, beetje consommé met gelatine, koelen en opstijven, nog beetje consommé met gelatine, afkoelen en opstijven, nog een ingrediënt, beetje consommé met gelatine, koelen en opstijven, nog beetje consommé met gelatine, afkoelen en opstijven, nog een ingrediënt, beetje consommé met gelatine, koelen en opstijven, nog beetje consommé met gelatine, afkoelen en opstijven, nog een ingrediënt, beetje consommé met gelatine, koelen en opstijven, nog beetje consommé met gelatine, afkoelen en opstijven, nog een ingrediënt, enzoverder.

Er zat in volgorde in: bladpeterselie, kerstomaten, gerookte kip, paprika, gehakt eiwit en eigeel, en geblancheerde keniaboontjes.

Aspic!

En dat is allemaal gelukt, en dat was bijzonder lekker.

Maar! De saus! Een revelatie! Ook weer zo simpel als iets: een dikke mayonaise maken van drie eierdooiers, twee potjes yoghurt bijkletsen, fijngeblenderde peterselie, kervel, dragon en bieslook (aangelengd met spinazie voor het volume) erbij, bijkruiden met peper en zout en citroen.

Mach-tig goed, al zeg ik het zelf. En ideaal bij die aspic.

Aspic met Vincentsaus

En dan als hoofdgerecht, ook weer eenvoudig: grietbotfilet gepocheerd in visfumet, petit-lait, peper, zout, tijm en laurier.

Met aardappelen in boter en peterselie, met een heerlijke dijonaise (sabayon, geklaarde boter, mosterd) en met krokante geconfijte courgettes.

Grietbot met dijonaise en geconfijte courgettes

Duimen, vingers: afgelikt.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Pop-up restaurant beginnen Michel of thuisrestaurant of koken aan huis, enfin zoiets in die aard toch. ik ben geen fan van oesters maar van de rest wil ik met plezier een hapje liever meer dan eentje) mee-eten :-9

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.