Game of Thrones, vier, gedaan

Ik heb een hoop dingen gemist in de seizoensfinale, maar hey, zo gaat het nu eenmaal als een boek verfilmd (of vertelevisiet) wordt. All in all, meer dan degelijk, zowel het seizoen als de finale.

De finale reveal in de epiloog van het boek heb ik niet gemist, en het hele personage zou er eigenlijk zelfs uit kunnen geschreven worden. Ik had meer verwacht van the Mannis, en ik had toch ook graag “fetch me a block” zien gezegd worden, maar ik vermoed dat dat voor begin volgend seizoen zal zijn.

De interacties op het einde met de Lannisters (“Lancel and Osmund Kettleblack and probably Moon Boy for all I know” en “wherever whores go”) werden zowat onmogelijk gemaakt door Jaime’s vroegtijdige terugkomst. Geen idee hoe dát gaat spelen in het vervolg, want ik denk dat in het boek vanaf nu die twee gedachten zowat 10% van de interne monoloog van Tyrion en Jaime uitmaken.

Getver, nog negen of tien maand voor het vijfde seizoen begint.

Misschien moet ik in de zomer die boeken nog eens herlezen? Om voorbereid te zijn op Sand Snakes en Iron Isles en zo? Nog eens alles over en met Illyrio met bijzondere aandacht herlezen?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.