Fucking bpost en zijn verbeterde dienstverlening, verdomme

Vroeger was het simpel, iets bestellen op het internet: laten leveren op het werk, dan ben ik er zeker van dat het tijdens de werkuren zal toekomen op een plaats waar ik ook tijdens de werkuren ben.

Tot recent, blijkbaar: de Belgische Posterijen leveren nu blijkbaar ook tijdens het weekend. Wat dus wil zeggen dat iets dat ik normaal gezien maandag had moeten krijgen, nu al zaterdag aangeboden is, op mijn werk, waar uiteraard niemand is tijdens het weekend.

bpost

Wat een vreemde weg, trouwens: besteld op maandagmiddag, toegekomen in Charleroi donderdag, naar Gent gestuurd op vrijdag, en van daar naar Antwerpen, daar een dag blijven liggen, en dan terug naar Gent?

Enfin, zucht. Ik zal maandag eens langs het werk passeren om het bonnetje op te gaan halen en dan naar het juiste postkantoor te gaan. Spijtig genoeg zit er een cadeau voor Sandra in, gelukkig genoeg is het niet mijn haggis die gekoeld moest blijven tijdens het transport (die kwam donderdag al aan).

Allez jongens. Waar moet ik nu mijn dingen laten leveren om er zeker van te zijn dat ik ze de dag van de levering zelf zal krijgen?

Doe mee met de conversatie

16 reacties

  1. zelf halen in de winkel… en als die winkel niet bestaat in Belgie? Of niet eens in een buurland? Er zijn nu eenmaal dingen die men al decennia lang niet in Belgie kan kopen. Voor het internet was dat met cataloog 🙂

 1. “laten leveren op het werk,” Goed bezig manneke.

  Bpost geeft nu een extra service en nog ben je niet tevreden.
  Wil je er ook opletten dat je een heraanbieding heel makkelijk via het internet kan aanvragen. In plaats van uw gal hier uit te spuwen, kon je al geruime tijd het online formuliertje invullen. Dan hoef je niet eens naar de post…
  De postbode staat de volgende dag weer bij jou op het werk met jouw pakje. Groetjes een gentse postbode. EN HOPELIJK NIET DE UWE

  1. Ding ding ding, we hebben er eentje die zichzelf wat te serieus neemt!

   Maar hey, be my guest, beste postbode. Ga gerust naar de website en probeer dat online formulier te vinden.

   Ik ga naar track & trace / e-tracker, ik vul mijn code in, en ik zie het schermpje dat ik hierboven al plakte. En dan? Waar is de link naar “het online formuliertje” dat ik “al geruime tijd” kon invullen?

   Als ik terug naar de homepagina ga, en dan naar de veelgestelde vragen (in vaktermen is dat trouwens “vragen die we zouden willen dat jullie veel zouden stellen” of “antwoorden die we niet op een degelijke plaats in de website konden krijgen waar ze eigenlijk hadden moeten staan”), staat daar inderdaad “Wat als ik niet thuis ben als de postbode mijn pakje komt afleveren?“.

   Het antwoord is: “U kunt via onze klantendienst (tel. 022 012345) vragen of de postbode de zending een tweede keer op hetzelfde adres komt aanbieden.“.

   Géén snel in te vullen online formuliertje daar, dus. Het enige Formulier dat ik na veel zoeken vind, is er eentje voor “Als de uitreikingstermijn niet nageleefd wordt” of gelijkaardige, dan kan ik “een aanvraag tot opzoeking indienen via dit elektronische formulier”.

   Maar natuurlijk ga ik dat niet doen, want ik heb al honderden pakjes gekregen van de post en ik weet wat ik moet doen want ik doe dat al heel mijn leven.

   Ik ga maandag, zoals ik al zei, gewoon mijn papiertje halen, en dan naar de post mijn pakket halen. Die “extra service” van de post is in deze voor mijn geen extra service maar gewoon een lastigheid.

   De reden dat ik niet meer bij Bol.com koop, is omdat zij plots op zaterdag begonnen te leveren. En nu doet de post dat ook. Ik ben verdorie bereid bij te betalen voor een dienst die *voorzienbaar* tijdens de werkuren levert, en niet tijdens het weekend.

  2. En voortvanderest: ik heb anderhalf jaar bij bpost gewerkt — ik zal zowat de laatste in mijn buurt zijn die de postbodes en loketmensen zou verwijten hun werk slecht te doen. Ik heb méér dan veel respect voor alle mensen op het terrein, die een ondankbaar werk doen dat vele keren ingewikkelder en lastiger is dan veel mensen zich kunnen inbeelden.

 2. Bpost.be/nieuweaanbieding

  Staat netjes vermeld achteraan op jouw berichtje.

  Daar jouw laatste comment overwegend positief klinkt,
  neem ik met veel plezier mijn laatste zin terug!

 3. Ben je tevreden met jouw postbode?

  Lap, ik hoop van wel.

  Nam net een kijkje in je rubriek “over mezelf”
  Geloof het of niet….
  Oeps!! Ik ben jouw postbode.
  No hard feeling?

 4. Ai ai ai, elke keer Michel nu buiten gaat zal hij met enige vrees de straat in turen om te zien of er geen van die verduivelde postbodes in rond huppelt…

  Life sucks!

 5. Een social media marketing unit die de avatar van een kleinzerige, querulante drama queen aanneemt? Zou kunnen werken. Is in elk geval nog nooit geprobeerd.

  1. Als die kleinzerige querulant op mij slaat: ik pleit met graagte schuldig.

   Maar als het op de postbode hierboven zou slaan: neen, ik denk dat het gewoon oprechte verontwaardiging is, van iemand die niet noodzakelijk weet op welke dramaqueenerige toon ik meestal dingen schrijf. 🙂

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.