We’ll have none of that namby-pamby “dinner for two” here

Huisman, dat is eigenlijk nog iets wijs om zijn. En vooral dan eten klaarmaken.

Gisteren heb ik een savooikool gestoofd met spekjes, puree gemaakt en anderhalve kilo kalkoenlapjes. Vandaag simpele spaghettisaus van tomaten, ajuin, look, gekapt en wijn.

Er is iets visceraal wijs aan grote hoeveelheden koken, dat er niet is met eten voor twee of drie. Een pan waar (banaan voor schaal) twee kilo gekapt zonder probleem in geraakt, een pot waar twaalf liter in kan: heerlijk.

Vanavond spaghetti (uiteindelijk toch geen zin om lasagnevellen te maken), straks naar de slachter en de groenteboer om ingrediënten voor hutsepot (poten, oren, boef, rapen, tralala). En morgen komt de kuisvrouw mijn rotzooi in de keuken opruimen. 🙂

Doe mee met de conversatie

8 reacties

    1. Maar waarom een banaan? Het is niet dat die altijd even groot zijn. Volgens mij vind je makkelijk bananen die dubbel zo groot zijn als andere.
     Een stuk van 2 euro, gebeurt dat ook niet soms?

 1. Allez allez, dat is toch niet waar. Er zijn van die gigantisch grote, rechte bananen, en dan van die kleine kromme. En los daarvan: zelfs als er een speling van maar 40% op zou zitten, is het toch nog altijd handiger om een muntstuk te nemen, want daar zit geen speling op.

  1. Muntstuk werkt niet internationaal. Niet iedereen in china of zuid-amerika heeft een 2 euro stuk.
   Bananen daarentegen vind je overal. En of ze nu recht of krom zijn, lengte is altijd +- zelfde. Bakbanaan is wel een pak groter (zijn groen ook).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.