Slik

Vanavond is het de avond/nacht waar het lijkt alsof onze oudste al jáááááááren naartoe leeft: Retoricabal van de school!

Zij zit nog maar in het vierde jaar, maar ze mag ook al gaan en ge ziet van hier dat ze dat ook zal doen.

Geen idee wanneer die traditie ontstaan is — ergens de afgelopen twintig jaar, schat ik — maar het wordt in alle geval professioneel aangepakt, met muziek en zaal en thema en entertainment en alles, helemaal Prom Night-achtig, met jongens in hemd en das en meisjes in kleed en zo.

Dit was vorig jaar:

Um ja. Ik zal dan maar even het obligate “kleine meisjes worden groot” boven halen zeker?

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Oeps ! Toch content dat ze dat hier old style doen (ook met kostum en zelfs klassieke dansles ervoor) maar niet zo hevig als jullie in Gent. Vierdes ook niet, die zijn grotendeels nog geen 16 (en de 6des willen dat ook niet). Bovenal content dat ik niet in jouw schoenen sta… Het zou hier een njet zijn maar ik weet uit ervaring hoe moeilijk dat is. Succes !

  2. al 2 maal meegemaakt. Het bal zelf is relatief onschuldig. Let echter wel op als ze naar een zogenaamd pré-bal gaan bij iemand thuis. Het is vooral daar dat ze serieus zich aan alcohol -uitspattingen te buiten gaan (en ja dus, dit was op Sint-Barbara).

    Als ze zelf wat hun verstand er bij houden, dan laten ze zich daar niet door verleiden. Bij de mijne 2 was dat toch zo.

    Maar er waren verschillende jongens en meisjes van hun jaar die in het rood gingen.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.