12 zaken die enkel papa’s over meisjes weten

Herinner je nog het moment waarop de gynaecoloog vertelde dat je waarschijnlijk een meisje zou krijgen? Je had wellicht heel wat verwachtingen en ideeën van wat jij allemaal met dat frêle meisje zou beleven. Nu, een paar jaren of zelfs een paar maanden later ben je al een stuk wijzer! Meisjes? Jij weet er – als meisjespapa – ondertussen alles van!

1.   Dramaqueen

Je hebt het goed gelezen. Drama queens en eindeloze huilbuien. Meisjes proberen zich ook te vermannen na een heuse valpartij of als ze in de hoek moeten gaan staan, maar dat lukt niet echt. En het is ook nooit meer vergeten. Een kus? Een knuffel? Vergeet het, ze blijven snikken, en het blijven lange gezichtjes aan tafel. Dat blijft ook later zo: een tegenslag vergeten ze nooit meer. Klagen en uithuilen bij vriendinnen met een glas rosé. Opnieuw beste maatjes? Nooit!

2.   Trots op hun lichaam

Hun vrouwelijke charmes zullen te pas en te onpas worden getoond.Mama, kijk eens hoe mooi ik wel ben!”. Of “Kijk, mama, ik kan zelf make-up aandoen, want ik ben knap hé!”. En heel af en toe zal je zelfs versteld staan, hoe aantrekkelijk dat kleine meisje ook écht is. Draagt ze die mascara nu echt? Heeft ze werkelijk een minirokje aan?

3.   Je maakt terecht een drama van gevaarlijke situaties … soms toch

Een dagje in de speeltuin is ongetwijfeld anders met jongens dan met meisjes. Want meisjes zijn nu eenmaal meisjes. Het mag er allemaal best wat trager, kalmer en ongevaarlijker aan toegaan. In het begin zal je haar nog wel aanmoedigen om eens een risico te nemen. Maar je geeft het gauw op en knijpt een oogje toe. Want durven heeft geen zin. Je prinsesje weet exact welk speeltuig voor haar leeftijd wordt aangeraden, en houdt zich steeds aan de regels. De klimrekken voor de oudere kinderen zijn immers véél te gevaarlijk!

4.   Stilte…

We moeten er geen tekeningetje bij maken! Meisjes zijn stil. Punt. Hoe meer geluid, hoe populairder de toys — maar niet voor meisjes. Want meisjes willen nooit gehoord worden! Als meisjespapa hoor je je dochter nooit.

5.   Je hoeft niets te repareren!

Bij spelen hoort (gelukkig) niet kapotmaken. Poppen, tekengerei, babyspulletjes, knuffels… ze blijven allemaal intact. En zo moet je ook nooit naar mams voor raad als er weer eens iets moet genaaid worden.

6.   Kalm, kalmer, kalmst!

Zitten, neuzelen, babypoppen wassen, madeliefjes rijgen, haken, kantklossen. Het hoort er allemaal bij. Meisjes hebben nooit een uitlaatklep nodig. Je schrikt niet meer als zij de hele dag in een hoekje een liedje zit te neuriën of weigert mama of zus aan te raken.

7.   Geen builen of blauwe plekken

Ja, wie graag dolt, valt ook … vaak. Je hoeft je lieve meisje niet te behoeden voor valpartijen of beschermen tegen de pijn, want ze heeft nooit blauwe plekken of builen. Niet thuis, en ook niet in de kinderopvang of op school. Geen zalfjes smeren, kusje erop of toverspreuk. Jouw prinsesje heeft dat toch nooit nodig!

8.   Soms ben je ook maar een klein, bang jongetje

Ja jaaaa, je weet het allemaal best. Meisjes hebben te weinig energie. Ze weigeren de spiertjes in hun lichaam ten volle te benutten. Maar soms, heel soms, ben je toch ook een beetje ongerust. Wil ze echt nooit het huis uit? Moet dat nou? Zou ze niet beter kiezen om soms eens iets actiefs te doen?

9.   Doe mij maar een slobbertrui!

Niets zo leuk als jouw meid in een prinsessenkleed steken, liefst met een kroon! Of een spannend rokje met decolleté. Dat vindt ze ook allemaal best! Maar zodra de voordeur sluit, mogen die dingen zo snel mogelijk uit! Dan gaat er niets boven die kamerjas of slobbertrui. Net zoals bij mama …

10. Voetbal of trommel

Je loopt een speelgoedwinkel binnen of je haalt je peuter op in de speelzaal en je ziet ze naar die voetbal lopen. Of ze heeft een trommel in haar handen. Heel even. Echt, héél even, denk je “Really?”. Je weet niet of je het moet goed- of afkeuren. Helemaal niks mis mee natuurlijk! Maar we betrappen onszelf soms op die gedachte.Het is gewoon sterker dan onszelf.

11. Aandacht zoeken van de heren

Dit had je wellicht nooit verwacht, maar hoe klein jouw meisje ook nog is. Flirten doet ze! Naar volwassen mannen, met haar minirokje, in de paskamers, … Jong geleerd … Maar wat is er nu schattiger dan een peutermeisje dat zich wulps tegen een oudere man aanschurkt. Of een kleuter te horen zeggen hoe knap hij die meneer aan de kassa wel vindt. Wedden dat zijn dag niet meer stuk kan?

12. Trouwen met papa!

Ongetwijfeld het mooiste herkenningspunt. Daarom staat ‘t als laatste. Want het klinkt misschien cliché, maar het is écht zo. Meisjes zijn stapel op hun papa’s! Meisjespapa’s weten het maar al te goed. Je wordt overstelpt met kussen en knuffels. Je bent voor hen de mooiste en dat zeggen ze ook. Ze worden verliefd op jou en willen enkel met papa trouwen. Ze aaien je haar en klimmen enkel bij jou op schoot als ze zich pijn hebben gedaan. En geef toe … ook 30 jaar later komen ze graag nog bij paps aankloppen voor een kapotte bromfiets, een sigaret of gewoon voor een troostend woord ;).

Zodra je die zwakke stuiptrekkinkjes van je lieve meid in de buik van de mama probeerde te ontwaren, wist je het al: dat meisje zal niet veel in haar mars hebben. Maar je zal ze verdomme graag zien.

Doe mee met de conversatie

7 reacties

  1. Ik weet het toch zo niet. Veel dingen vind ik eerder onherkenbaar, behalve punt 12 (en sommige kleine dingen hier en daar) – ofwel ben ik veel vergeten, dat kan ook 🙂
    Maar ik herken jou ook niet echt in de tekst …

  2. Drie titels om uit te kiezen op fb en ik klik op die met een lijstje. Stomme buzzfeedtrucen, ze werken verdorie.

    Verwacht u maar aan veel views voor dit artikel.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.