Links van 1 maart 2015 tot 3 maart 2015

Links: quo vadis? – DeWereldMorgen.be
Auwtsj. "De oppositiekuur die de sp.a nu noodgedwongen ondergaat had een moment kunnen zijn voor een diepgaande reflectie over de verleden en toekomst van de partij, maar blijkbaar gaat alle aandacht en energie naar het uitvechten van interne geschillen. Het schouwspel dat vandaag in de sp.a rond de voorzittersverkiezingen wordt opgevoerd is dan ook bedroevend: in de berichtgeving wordt gefocust op de machtsstrijd tussen de clans en de persoonlijke vetes tussen de kandidaten en hun supporters; over een diep programmatorisch debat en de eventuele pertinentie van een koerswijziging vernemen we niets. Het consensusdenken heeft de hele partij aangetast alsof het betonrot was. De enige credibiliteit die de Vlaamse socialisten lijkt te resten is dat ze het slachtoffer zijn van de othering vanwege de neoliberale diehards van de N-VA. Als die zeggen dat het ‘allemaal de schuld van de sossen’ is, kan dat nog wat sympathie voor onze verongelijkte sossen oproepen. Het ‘sossen bashen’ verhult ook meteen de hoge mate van beleidscontinuïteit tussen de vorige en de huidige regeringen op federaal en Vlaams vlak."

Bart Tommelein treedt op voorgrond: ‘Gekibbel moet stoppen’ – België – Knack.be
"Zijn bevoegdheden mogen dan niet de zwaarste zijn, staatssecretaris Bart Tommelein (Open VLD) is niet van plan zomaar wat aan temodderen. Facebook heeft het al geweten." — Oh ja, absoluut. "HELABA HELABA, wat odet Facebook hier allemaal?!?! Dat moet GEDAAN ZIJN!!!" // Even later, nadat de man op audiëntie mocht bij een paar mannen van Facebook: "Jamaarja, maarja, ge moet dat begrijpen, Facebook is ook geen vzw hé…"

V van Varoufakis: waarom we best goed luisteren naar de Grieken.
V van Verhelderend.

The Gospel of Supply Side Jesus – Album on Imgur
The Gospel of Supply Side Jesus!

Bill Nye says science changed his anti-GMO views
Score one for science! "After publishing in his book, Undeniable: Evolution and the Science of Creation that he is critical of GMO’s he spent time with scientists in the field and revised his views and says he will be revising his book for the second edition due out in the fall of 2015."

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.