’t Is om wiskundige zeep

Ik heb dat op school nochtans allemaal moeten leren, met sinussen en cotangensen en integralen en alles, maar het is om zeep: Zelie is in de leerstof wiskunde op het punt gekomen dat ik het mij allemaal nog wel min of meer kan voorstellen, maar dat ik van ver noch van dicht de formules meer van buiten ken, en dat ik dus absoluut niet meer mee kan.

Gelukkig is er nog Wolfram Alpha, want anders was het helemaal kapot.

En dan kwam Louis juist af, met de Wet van Ohm en Ampère en Volt en ik hoorde het ook al in Keulen donderen. Zucht. Dát zal nu nog wel lukken, om dat bij te benen, maar die wiskunde laat ik maar zo, denk ik.

Doe mee met de conversatie

6 reacties

  1. Jamaarja, zó ver ben ik ook nog wel mee. Maar er zijn echt wel zeer veel dingen die ge moet kennen en onthouden om zelfs maar de simpelste oefeningen uit het vierde jaar mee te kunnen doen. En dat ontzie ik mij een beetje.

 1. Hier ook een dochter in het vierde.
  Die het wel kan en begrijpt, maar ik weet niet of ze zichzelf de komende jaren nog kan blijven motiveren.
  Ik krijg de vraag: “Maar waarom moet ik dat allemaal leren? Het interesseert me niks en alle volwassenen rondom mij die al die leerstof ooit kenden, zijn alles vergeten en hebben ze bovendien verder in hun leven nooit nodig gehad…”

 2. Met twee kinderen even oud als Zelie en Louis geniet ik ervan als ze me iets komen vragen. Ze kennen het thuis al: ook uw theorieboek meebrengen én een kladblad. Mama even aan de studie en dan de uitleg.
  Vorige week de wet van Ohm. Ik heb het nooit zo goed begrepen als nu…

 3. er is een zeer goed en goedkoop wiskundig algebra-softwarepakketje om wat langer uw kinderen te helpen, maar ik wil de naam niet op dit forum noemen, want het is eigenlijk té goed (en het geeft een beetje het risico dat je kinderen er misbruik van gaan maken als ze het leren kennen).

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.