Sense8

De Wachowski’s (Matrix) en J. Michael Straczynski (Babylon 5) maken samen een tv-reeks voor Netflix. Premisse: acht mensen staan in telepatisch-achtig contact met elkaar. Er is een politieagent in Chicago, een buschauffeur in Nairobi, een dj uit IJsland, een misdadiger in Berlijn, een chemica in Mumbai, een kickboxende zakenvrouw in Seoul, een Mexicaanse acteur, een transseksuele hacker in San Francisco.

Het is zo Netflix als het groot is: internationaal, budget, veel sex, schmaltz en sentiment, veel actie en geweld, spannend, LGBT, romantisch, mooie mensen, een vaag wetenschappelijk klinkende mystieke premisse, the works. Het duwt op alle knoppen die er maar te vinden zijn, het is weer eens zo’n serie wellicht per computer gemaakt voor een bijzonder specifieke lijst doelpublieken, ik ben mij daar heel de tijd van bewust, maar hey, het stoort mij niet.

Twaalf afleveringen die op een ik en een gij voorbij waren. Te hopen dat er rap een tweede seizoen komt. Ik hoor dat jms vijf seizoenen gepland heeft. Da’s dus zoals Babylon 5. Ha!

2 reacties op “Sense8”

  1. Ik had een stuk van de eerste episode van Sense8 gezien om te stoppen met het gevoel dat het allemaal te licht door weegt. Licht door de ramen en deuren, maar niemand thuis. Zoiets. Ondertussen is er sinds deze week ook Peaky Blinders op Netflix. Een BBC reeks uit 2013. Ik ben alvast fan. Hat tip!

Reacties zijn gesloten.