Hoera Demise!

Een paar weken geleden had Demise aangekondigd dat hij een tijd geen nieuwe dingen meer op Youtube zou zetten: zijn examens kwamen er aan, en ook het DCSS-toernooi.

DCSS, voor wie het niet kent, is een uitstekende roguelike. Er was een tijd dat ik op elke nieuwe computer als eerste ding Nethack zette, maar da’s nu al een hele tijd DCSS geworden. Heerlijk, heerlijk spel. Voor wie een introductie nodig heeft: Brandon heeft een fijn tutorial staan.

Het toernooi loopt een tijd en er zijn individuele en groepsscores, met allerlei regels voor de punten. Demise wou een poging doen om in de top 20 te raken. Ambitieus, vooral omdat hij bijzonder ver van fulltime kon spelen — examens en werkverplichtingen en zo.

De resultaten zijn binnen! En Demise staat po de zevende plaats individueel en op de tiende plaats teamgewijs! Hoera!

Ik was al helemaal content dat hij terug zou zijn op Youtube, maar toen ik in mijn subscriptions keek, zag ik hem nergens staan. Mhu? Ik hield mijn hart vast dat er iets met zijn kanaal zou gebeurd zijn, maar het was waarschijnlijk mijn eigen schuld, ergens in de loop van de vorige weken ge-unsubscribed en er niets van gemerkt.

Meteen terug toegevoegd, en wahey! blijkt dat hij een hele reeks Tournament Play heeft staan! Van het spannendste (en ook wel grappigste) dat ik sinds een tijdje zag, die eerste vijf afleveringen:

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.