Zou het nog eens tijd zijn om een lijstje tijdvreters aan te raden? Ik dacht het wel. Min of meer thematisch gerangschikt:

 • Prutserij
  • Clickspring: experimentele archeologie meets Australische perfectionistische machinebouwer/klokkenmaker. Ongelooflijk goed. Prachtig gefilmd, ook.
  • This Old Tony: schandalig dat de mens maar een half miljoen subscribers heeft. Uitstekend gemaakt en interessant en bijzonder grappig. Ik kijk naar elke seconde die hij produceert.
  • AvE: een sympathieke Canadese meneer die puttert in zijn garage. En die ook denk ik schatten verdient in zijn echte day job als troubleshooter van ingewikkelde dingen genre boorplatformen en electriciteitscentrales en dergelijke. Oh, en die de James Joyce van Youtube is, vocabulariumgewijs.
  • Bad Obsession Motorsport: onnoemelijk machtig. Twee gasten die al een eeuwigheid bezig zijn (maar het begint te komen, écht waar) om een rally-motor in een oude Mini Cooper te steken. Vakmanschap en een combinatie van Engelse
   en Police Squad humor. Yay!
  • Primitive Technology: zotte mens bijna naakt in jungle, maakt vanalles met alleen de dingen die hij rond zich vindt.
   Na veel geprobeer heeft hij ondertussen ook gewoon echt ijzer. Het is nu alleen nog wachten op de industriële revolutie.
  • Adam Savage’s Tested: lang niet alles is even interessant, er zit wat filler bij, maar als Savage een one day build doet, kijk ik er naar. En zijn recente reeks met het harnas van Koning Arthur uit Excalibur is zeer wijs.
  • Corning Museum of Glass: soms heel lange neerslagen van livestreams, soms kortere how to’s, maar meestal zeer boeiend. Allerlei dingen in glas gemaakt, en ik ben enorm jaloers op Bill Gudenrath.
  • Frank Howarth: maakt dingen in hout. Ik ga daar eerlijk in zijn, het is niet meer zo groundbreaking als het vroeger was, maar ik blijf naar elke video kijken.
  • Glam & Gore: hyello zombaes! ‘t Is make-up, en soms is het glamoureus en soms is het gore. As described on the tin. Plus, hoe kan iemand niét verliefd worden op Mykie?
  • Matthias Wandel: zotte Duitser maakt wijze dingen. What’s not to like?
  • The 8-Bit Guy: kerel restaureert oude computers (beter en beter, met de jaren), en maakt zelf dingen op oude computers.
 • Film en TV
  • Alt Shift X: de eerste plaats waar ik na de aflevering naar de analyse van Game of Thrones ga kijken. En Westworld, als dat speelt.
  • Ideas of Ice and Fire: zeer goede analyses van Song of Ice and Fire, maar tegenwoordig ook een bijzonder gewaardeerde stem in de Dune-wereld (met de nieuwe film die er aan komt en alles!).
  • RedLetterMedia: gewoonweg fantastische reviews en dingen van soms goeie maar vaak zeer slechte films.
 • Gaming en dingen
  • Arumba: als ik genoeg tijd heb, kan ik dagen aan een stuk naar Arumba kijken terwijl hij Europa Universalis IV of Crusader Kings speelt. Maar alleen als ik echt genoeg tijd heb. Dat is al even geleden.
  • Quill18: nog een Canadees, die elke dag uren content produceert. En als ik tijd heb, kijk ik graag naar een reeks van een paar uur — nog het liefst naar Dwarf Fortress of Rimworld. Zijn zusterkanaal, quill18creates, waar hij allerlei dingen programmeert, is ook zer genietbaar, zo in de achtergrond van iets anders.
  • Demise. Het kanaal is denk ik meer dan drie jaar oud, hij post soms dagelijk drie kwartier of meer, en de mens heeft nauwelijk 1700 subscribers. Zijn niche is dan ook minuscuul klein: hij speelt enkel DCSS. Zeer boeiend, maar alleen als ik genoeg tijd heb.
  • AI and Games: wat het zegt. Over artificiële intelligentie in games.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

 1. Wij lopen schijnbaar redelijk synchroon, vermoedelijk omdat ik de meeste via jou heb leren kennen, en dat het YT suggestion algorithm daar op voortborduurt.

  Clickspring: ben geen Patron dus ik kijk alleen naar de beperkte hoeveelheid gratis content, maar ‘t is heel goed.
  AvE: ik kijk tegenwoordig nog weinig, het werd allemaal een beetje veel van hetzelfde. Korte filmpjes kijk ik tussendoor maar 45 minuten tool reviews…not so much
  Primitive Technology: “huisjesmeneer”, zoals mijn dochters hem noemen (ahja natuurlijk, want hij bouwt huisjes). Extreem zen, extreem goed, elke keer hij een nieuwe video heeft maakt mijn hart een sprongetje
  AS’s Tested: helemaal akkoord met wat je schrijft, met als toevoeging dat ik elke video skip waar Norm in komt en Adam niet. Zelfs al was het geen filler, die kerel is gewoon té tenenkrullend.
  Corning Museum of Glass: holy feck, dit ben ik ooit tegengekomen via de suggestion bar en voor ik het wist was ik tien uur van mijn leven kwijt. Zeer trage TV, hardly any pay-off, maar zó verslavend.
  Frank Howarth: ik denk dat hij heel het stop motion gedoe zelf wat beu geworden is, en ik kan hem geen ongelijk geven. Ik blijf graag kijken, en ik hoop dat er nog eens een groot project komt. Zoals die keer dat hij dat interieur van een restaurant maakte, of zijn eigen keuken.
  Quill18: vroeger keer ik héél veel, nu alleen nog de beperkte set die mij interesseert. Civ, Stellaria, Rimworld, Dwarf Fortress etc ben ik volledig op uitgekeken. Ik kijk vooral naar Slay the Spire (lopende), Factorio, DCSS (beide al even geleden), of als hij eens iets nieuws probeert voor een paar video’s (let’s try of gesponsorde games). Ik hoop dat hij nog eens X-COM 2 oppikt met een story mod of uitbreiding, dat vond ik een zéér spannende reeks (die helaas niet is afgewerkt wegens game-breaking bug).
  Demise: ik ben fan van de DCSS skill die die kerel heeft, maar niet van zijn jaded gezeur en absurdistisch gewauwel. Hij is volgens mij volledig burnt out op dat spel maar hij kan het niet laten van het te spelen. Heel af en toe kijk ik eens een reeksje met een build die mij interesseert, maar daar blijft het bij.

  Mijn suggesties (ik heb even gezocht, denk niet dat je ze al eens hebt aangeraden):
  Chess Club and Scholastic Center of Atlanta: Alleen de video’s van GM Ben Finegold die les geeft. Zelfs al ken je niks van schaken, de man zijn manier van les geven (hoofdzakelijk aan kinderen) en zijn sarcastische humor maken veel goed. Skip de video’s waar Nick Babbelkick in de klas zit (you’ll know him when you hear him), for your own sanity.
  Marc Rebillet: loopdaddy! Briljante muzikant. Momenteel op tour in Europa dus het zijn nu vooral liveshows (matig als je er zelf niet bij bent), maar check de back catalog. Zijn korte stukjes (idealogue en de liedjes-van-de-week video’s) zijn heerlijk.
  A Million Card Tricks: Jong gastje, sleight of hand amateur die truken met kaarten toont, uitlegt en voordoet.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.