Eten op Youtube

Ik heb tegenwoordig niet zo veel zin in eten, maar dat wil niet zeggen dat ik er niet graag naar kijk. En een mens moet tegenwoordig niet meer wachten tot de goede programma’s langskomen op BBC, of tot er eens een niet-herhaling is op Njam: Youtube staat barstensvol fantastisch eten.

Een aantal tips, in willekeurige volgorde, deel één.

SORTED Food. Vier Engelse vrienden maken heerlijk eten. Anderhalf miljoen subscribers, nieuwe recepten op dinsdag en vrijdag. Sympathieke kerels. Voorbeeld: een heerlijke hamburger met onder meer blauwe kaas en paté:

The Scott Rea Project. Wild, van kop tot teen, en van slacht tot tafel. Heerlijk gepassioneerde mens, geen fancy gerechten of hoge production values, maar traditioneel vakmanschap en machtig artisanaal resultaat. Zesenzestigduizend subscribers maar verdient er meer, Voorbeeld: tête de porc farcie, dat precies is wat het klint te zijn, een gevulde varkenskop.

Cooking with Dog. Chef maakt het eten klaar, Francis de hond vertelt. Een miljoen subscribers, wekelijks videos. Voorbeeld: heerlijke, een enorm eenvoudige te maken (jawel, zelf geprobeerd) caramelflan.

Orsara Recipes. Pasquale maakt alledaags Italiaans eten en legt uit met bijna karikaturaal slecht Engels. Euh nee, haal die “bijna” maar weg, bij nader inzien. Maar wel zeer wijs. Iets meer dan 40.000 subscribers, wekelijks nieuwe recepten op zondag. Voorbeeld: focaccia. Doodsimpel maar ziet er heerlijk uit.

VeganBlackMetalChef. Het is wat het zegt dat het is: vegan, en black metal. Ik lig altijd in een deuk. Er zijn maar 20 recepten op vier jaar tijd, maar 72.000 subscribers en een succesvolle Kickstarter (voor The Seitanic Spellbook) zijn meer dan verdiend. Voorbeeld: Falafel Jihad!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.