Verbouwingen: schilderwerk

Het voelt, in de keuken en de living toch, aan alsof we nu écht aan het laatste bezig zijn.

De living is geplamuurd, en nu worden keuken en living geschilderd. De keuken was al eens geschilderd, maar toen de gevel er uit ging, betekende dat ook dat plafond en muren opnieuw geschilderd moesten worden — ook al omdat de zijkanten van de trap nooit geschilderd waren én omdat er bij de werken vanalles in het plafond gespijkerd was en tegen de muur geplakt.

En zodus, de stand van zaken vandaag:

24674150942_2838e8b832_b

Het plafond en de muren zijn nog eens nageplamuurd en opgeschuurd, en daar in de hoek waar voreger een magneetkrijtbord was, is nu een overgeplamuurd magneetkrijtbord, dat binnenkort alleen nog een krijtbord zal zijn.

Die magneetverf bleek achteraf toch niet zo fijn te zijn: zeer ruw van afwerking waardoor het bijna onmogelijk was om de muur af te kuisen, dat dunne krijtjes bijna onleesbaar schreven, en tot overmaat van miserie: lang niet magnetisch genoeg om ook maar één blad papier tegen te plakken.

Wat er ook nog geestig wordt, trouwens: de trap naar boven. Dat is een redelijk complex stuk vol hoeken en kanten, dat overloopt in de living. Ik denk dat het een enorm verschil zal zijn als dat allemaal afgewerkt zal zijn:

24424328099_7036eb921e_b

Doe mee met de conversatie

5 reacties

  1. Er bestaat anders ook magneetbehang. Dat werkt waarschijnlijk beter dan magneetverf. Of je kan een staalplaat lijmen tegen de muur en daar dan krijtverf over schilderen. Whiteboard verf bestaat tegenwoordig ook. Maar ‘k zie dat jullie een vrijstaande frigo hebben, dat werkt natuurlijk ook.

  2. Uit oprechte interesse: waar komt uw inox werkblad vandaan? Wat googlen bracht me op een blogpost uit 2008 waar ik op de foto van uw keuken duidelijk Cretel kon lezen, maar de site van die mensen geeft me niet de indruk dat men inox keukenwerkbladen aan particulieren levert.

    En als het niet teveel moeite is: content van?

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.