Dat was raar, internet

Gisteren leek het plots alsof blog.zog.org plat lag. En even later leek het alsof alles van zog.org weg was: zelfs mail kwam niet meer toe.

Mijn eerste angst was dat ik een domeinnaam was vergeten te betalen of zo, maar neen: ik zit nog goed tot 2017.

Domeinnaampartij aangesproken: nee hoor, zeggen ze, bij ons werkt alles. Huh? Ik had nagekeken via Google translate en downforeveryoneorjustme en zo, en dat gaf toen inderdaad fouten, maar nu waren de meeste whatever.zog.org-websites weer beschikbaar. Blog.zog.org niet, en, euh, geen enkele zog.org-site vanop mijn computer.

Andere dns-servers ingesteld: idemdito. Internetdoos herstart, router herstart: geen effect. Op gsm geprobeerd: nada. Met 4G: ook niets. Zeer, zeer vreemd. Testmails versturen: ze komen niet toe. Geven ook geen foutboodschap (dat zou ik hoedanook pas veel later na een paar pogingen verwachten), maar komen ook niet toe.

Gaan slapen, opgestaan: Facebook-app werkt op mijn gsm, reddit-app ook, instagram-app ook, maar elke link die ik open in een browser — chrome of firefox — geeft dns-niet-gevonden-‘t-is-kapot-boodschappen. Over naar 4G: geen problemen meer. Terug naar wifi: alles weer in orde op de telefoon. Oef. Naar de computer: nog altijd alles kapot. Andere dns, ipconfig /flushdns: nog altijd kapot. Andere computer: idem.

Computer herstart: alles weer in orde.

Serieus. En als ik ga kijken in de analytics van zog.org, dan zie ik dat het nooit helemaal plat is geweest, maar dat er vanaf gisterenmiddag tot vanmorgen praktisch geen Belgisch verkeer meer op gekomen was. Oh, en die testmails van gisteren rond 21u? Die zijn tussen 4u08 en 5u56 alsnog toegekomen.

Go figure. Tinternet.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.