Huawei bah

Ik had zo’n Proximus Vodafone Buzzword Mobile Connect Bingo-kaart, en wel van het merk Huawei.

Een Huawei E620. Het ding heeft het een halve dag uitgehouden. ‘t Is te zeggen, de oude Huawei E620–kaart die ik in de klauwen had, die werkte maar half met de Dell Latitude D820 waarin ze zat.

Ik zat bij een klant waar ik niet op het internet kan, met een vers geïnstalleerde laptop, en toen ik de Vodafone-software geïnstalleerd had, werkte het allemaal, heel erg onverwacht eigenlijk. En toen leek het alsof mijn internetverbinding heel erg traag geworden was, GPRS-traag in plaats van UMTS– of HSDPA-snel. En toen zag ik dat de computer XP Service Pack 3 aan het downloaden was. En toen installeerde XPSP3 zich, en toen werd mijn Huaweikaartje niet meer herkend.

Thuisgekomen: op gezocht, dingen gedownload, drivers, patches, oude versies, windows herstart, vanalles — geen resultaat. Er bleven twee onbekende PCI-devices staan, en ze waren met geen moeite te installeren. Ook niet manu militari.

De computer aan Pieter gegeven, maar uren later kreeg hij er ook geen kik meer uit. Damn you Huawei!

Maar vandaag! Mijn kaartje aan Bart gegeven, en het kaartje van Bart—geen idee wat het precies is, het zegt Qualcomm 3D CDMA vanachter, maar het zegt ook Option Wireless Technologies—in mijn computer gestoken, en alles werkt perfect!

Niets prutsen of zoeken, geen instellingen te doen, erin steken en op het internet.

De wereld is mooi als alles werkt zoals het zou moeten.

Doe mee met de conversatie

3 reacties

 1. Hrm.

  Toevallig was ik ook hoofd test van het bedrijfje dat de software maakte voor de Vodafone Mobile Connect software, voordat ik bij de huidige werkgever zat….

  Option kaarten waren altijd de makkelijkste om te laten werken, Huawei had nog al eense de neiging zich te verslikken.

 2. Goedenavond,

  Weet iemand nadere gegevens over het Optionkaartje dat goed werkt ipv de Huawei E620?
  Type, verkoopadres enz.
  Ik wil hem gebruiken in mijn Asus Eee PC 1000H mininotebook. andere tips om in trein en bus te kunnen internetten op dit notebook ook van harte welkom.
  Dank alvast.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.