Om de muren van af te breken

Jan heeft met zijn spaargeld een Nexus 7 gekocht, en die weigerde op te starten, een tijdje geleden.

Reset gedaan (powerknop en volumeknop), recovery mode, alles terug naar factory setting, hoplaklaar. Hij was content dat alles weer werkte, ik content dat het gerepareerd was, hoera!

Even later: weer van dat. En deze keer niét zo gemakkelijk op te lossen. Geen reset die werkt, , een cascade van problemen waarbij de oplossing voor het ene alleen werkt als het andere al opgelost is en omgekeerd, klagen dat de bootloader gelocked is en niet te unlocken… aargh! Om de muren van op te lopen, en na twee uur allerlei proberen: om de muren met mijn blote handen van af te breken.

Het is gewoon zó een glibberig ding: het werkt niet, en er is niéts aan te doen, en ge voelt u compleet machteloos, en aaaargh. Ik ging een moord begaan, zo hard dat het niet werkte.

En dan ging er nog een computer kapot, en het is alsof heel de wereld instort en alles een complot is: de oude internetdoos is kapot en de nieuwe internetdoos werkt niet zoals ze zou moeten, het netwerk is zo traag als iets, de scanner marcheert niet, Zelie haar computer moet volledig geherinstalleerd worden, en nu dat ook nog eens.

Om moorden te begaan, echt waar.

Enfin, een uur en een coupe advocaat later: computer die “kapot” was, bleek een stroomkabel te zijn die niet goed in de transfo zat, en de Nexus is volledig nieuw geïnstalleerd.

Zucht.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Mijn Nexus 7 is al 2 keer teruggegaan naar Vandenborre ter reparatie. Hij zat vast in een boot loop en reageerde op niets meer. Ben nochtans wel content van die Nexus toestellen (ik heb een Galaxy Nexus ook). Maar ja, technologie he meneer…

  2. Die Nexus 7 (2013 editie) heeft daar blijkbaar vaker last van. De mijne valt regelmatig gewoon uit terwijl hij in slaapstand behoort te staan. Moet hem steevast terug opstarten via recovery mode, wat hoogst vervelend is. Verder geen andere problemen ermee, en inderdaad, het is niet mijn eerste nexus toestel en nooit eerder te klagen gehad van die lijn.

    Alvast veel succes ermee!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.