Uw mening op Terzake.be

Gnn.

En vindt u dat er meer vrouwen moeten onderhandelen over de staatshervorming? We verwachten uw mening daarover op Terzake.be!

Het staat me bij dat ik dat nu al een tijdje hoor, bij die uitzendingen van Terzake. Willen ze er daar een tweede politics.be van maken of zo?

Afijn, naar www.terzake.be gegaan (dat meteen doorverwijst naar terzake.canvas.be, tja), en op zoek naar het onderdeed waar ik mijn mening kan achterlaten.

Oh kijk: een WordPress. Versie 2.3, als ik de broncode mag geloven zelfs (is dat wel veilig, zo’n oude versie?).

Canvasblog

Het laatste artikel, dat ik ga bekijken nadat Terzake bijna gedaan is, heet Terzake straks: België hervormen, een mannenzaak?, en daarin staat de korte inhoud van vanavond. Zou dat artikel morgen ook nog “Terzake straks” heten?

Doe mee met de conversatie

242 reacties

 1. De 2 ministers ,die ook niet op de hoogte waren van de dioxinecrisis,hebben toch de verantwoordelijkheid op zich genomen en de moed gehad omaf te treden.Dewael houdt vast aan een lucratief postje. ergerlijk.

 2. Patrick Dewael mag in geen enkel geval ontslag nemen als Minister. Dat zou enkel in de kaart spelen van onverantwoorde politici à la genre Dedecker.

 3. De krampachtigheid waarmede Dewael zich aan de leuningen van zijn zetel vasthoudt wordt degoutant.
  Hij stelt dat hij zelf geen fout heeft begaan maar als hij zich laat omringen door cabinetards die wel zwaar in de fout gaan dan heeft hij daar wel schuld aan nL de “culpa in eligendo”. Als jurist moet hij dit rechtspricipe kennen.

 4. Jarenlang is ons medegedeeld dat de banken miljarden euro winst maakten.Waar zijn die miljarden nu?In de zakken van degene die zei dat het loon van de gewone werkman te hoog was zodat we met het buitenland niet meer konden concureren?Natuurlijk mag er geen parlementair onderzoek komen.Wees gerust Dedecker en het Vlaams Belang lachen alvast in hun vuistje.

 5. ‘debat’ met somers en de leeuw
  uw moderator moet tussenkomen en daar niet als gebiologeerd zitten als dat onbeschoft heerschap van een somers zijn tegenstander onderbreekt en het woord afneemt!
  somers komt al meer dan genoeg op tv en we kennen zijn mening intussen al

 6. U vroeg mijn mening betreffende ‘al dan niet staken’ en over ‘de toplonen’.
  Nee, nu liever niet staken. Hier sluit ik me aan bij de mening van Bart Somers.
  De mensen met (te) hoge lonen, zij gaan eigenlijk niet werken, zij spelen en winnen iedere dag de Lotto ! Welk verschil is er tussen gelddieven en dat soort mensen. Hun jaarloon heb ik maar één keer nodig in mijn leven en hoef verder nog maar weinig te werken om mijn boterham te verdienen. Schamen deze mensen zich niet tegenover zoveel menselijk leed?

 7. Schandalige arrogantie vanwege een Somers die niet in het minst geloofwaardig was, is, en ooit zal of kan zijn. Waarom wordt niet ingegrepen? Reiken de liberale tentakels dan toch tot binnen de journalistiek. Kan dat heerschap eindelijk toch eens de regels van welvoeglijkheid respecteren?
  Zijn blablabla omtrent de ” koopkracht van de burger ” maakt, sta me toe, de mensen moe, onvoorstelbaar moe.

 8. Gelukkig kon Lieven Verstraeten die vakbondskop doen zwijgen, of ik moest echt kotsen.Vakbonden zijn er 100% nodig geweest. Doch het ik onbegrijpelijk dat die koppen, vastgeankerd aan hun postje, nog steeds niet doorhebben dat zij en zij alleen het land en de maatschappij reeds meer dan 25 jaar naar de dieperik halen. Vakbond =”altijd te veel gewerkt en te weing verdiend” Dus staken! STAKEN! ook al gaat de firma eraan en verplichten ze de bazen naar lage loon landen te trekken.Ze moesten het al 25 jaar op een humanitaire leest geschoold hebben en een mens geleerd hebben content te zijn ,in zo’n luilekkerland, content te zijn met één reis per jaar i.p.v. 2of 3, content te zijn met één uitetentje per maand i.p;v; iedere week, enz. enz.
  Wat hebben de vakbonden gemaakt van de hardwerkende Vlaming die nog kon fier zijn op zijn arbeid? Een doordeweekse meeloper,die neerkijkt op de harde werker, en er alleen op uit is te PROFITEREN.Je niet moe werken hé, want de vrije tijd is nu het belangrijkste tijdsverdrijf, en dat kost geld….dus moeten de bazen ervoor opdraaien. Vakbonden zijn HET vergif van onze maatschappij!!

 9. Geachte,

  De heer Somers legt uit dat er niet mag gestaakt worden wegens de crisis,maar al die grof verdieners die moet men gerust laten,die kunnen dus rustig hun honderden duizenden euros rustig incasseren , waarom mijnheer Somers.?
  Staan de mensen die jullie verkozen hebben en tussen haakjes ook jullie loon mee betalen,dan gewoon in de kou? Maar wat kan men verwachten van een man die zelfs zijn gewone stadsgenoten straal voorbij loopt zonder hen zelfs een knik waardig te achten.Het zijn jullie mijne heren die door al dat speculeren deze crisis hebben veroorzaakt , de regering komt voor volgend jaar miljarden euros tekort en toch kunnen jullie opeens miljarden tevoorschijn toveren om al die superlonen blijven voort te betalen,u weet waarschijnlijk wel meneer Somers dat u iedere burger met een belastingschuld opzadelt waar hij opnieuw de pineut van is voor enkele jaren. De heren (top)leiders van de banken spreken over hun EIGEN kapitaal ,ze vergeten waarschijnlijk dat het dankzij de gewone spaarder is dat hun kapitaal groeit maar dat is voor deze geldvampieren nog niet genoeg ze moeten nog meer winst maken met steeds minder werknemers. Ook daarom zijn jullie zo bang want als al deze werkmensen hun centjes uit de banken terug trekken staan ze in hun ondergoed.Waarom mogen deze mensen hun ongenoegen niet uiten,ik zal misschien wat last hebben van deze staking,maar ik gun het hen van harte.Want mijnheer Somers wij gewone Belgische werkmensen moeten rondkomen met een maandelijks inkomentje van plus minus tussen 1000 en 1500 euro netto(hier spreek ik nog niet eens over het brutobedrag van mijn loon dat al gehalveerd is wanneer dit op de bankrekening staat) en van dit inkomen zullen we nog maar niet spreken wat er nog is aan interest ten goede komt aan de banken en er nog is moet geknibbeld worden voor de belastingen waarvan jullie loon en partij uitkeringen komen..En u mijnheer Somers durft U te zeggen met hoeveel U de maand rondkomt?Door deze staking trek ik geen euro minder evengoed als U ,aan wie berokkend deze staking dan zoveel hinder,juist mijnheer Somers aan de banken.

  Met hoogachting
  Daniel

 10. NU geen stakingen !!! Maak mensen nu niet wijs dat dit enig gewicht zal werpen op de komende onderhandelingen … zo dom zijn wij ook niet . Hierdoor vermijden de vakbonden , dat zij een vuist moeten maken NA de onderhandelingen. Wees keihard indien nodig Na de onderhandelingen , maar hoe ga je een kei het vel af doen , om deze reden geeft men mensen nu “het gevoel” ook nog inspraak te hebben .
  Wat de hoge ontslagpremie’s betreft : wie gaat ons zwart op wit bewijzen , dat zij dit NIET ontvangen.
  De rijken zijn bezig hun eigen imperium te
  vernietigen , en de enkele wijzen onder hen staan eenzaam en alleen .

  Succes aan de” wijzen ” .

 11. Bart Somers verschuilt zich voortdurend achter de ‘internationale, mondiale crisis’ om de vakbonden het zwijgen op te leggen. Het wordt stilaan wraakroepend dat hij niet inziet dat het door de ‘liberale idealen’ en de liberale ‘visie’ op de maatschappij komt, dat de wereld, en dus ook wij, in een diepe malaise versukkeld zijn ! Het tegengewicht kan niet groot en fel genoeg zijn.

 12. Als de dollar valt vallen wij dan mee? ( Arend Zeevat )
  Al langere tijd gonst het van de geruchten dat er een economische crisis op komst zou zijn. Het zou geen kwestie zijn van of die er zal komen, maar wanneer.
  Moet economie zo ingewikkeld zijn?
  Wie zich als leek een beetje in economie wil verdiepen komt al snel tot de conclusie dat het een ongelooflijk ingewikkeld iets is. Wil men het begrijpen dan zal men er toch enigszins voor gestudeerd moeten hebben. Men kan zich daarbij afvragen of het ingewikkelde karakter er van iets is dat van nature zo is, of dat het met iets anders te maken heeft. Wanneer ik het begrip economie van alle franje ontdoe die er door mensen in de vormgeving er van omheen geschapen is en kijk naar wat het wezenlijk is, dan kom ik in feite uit op iets heel simpels. Ik zie dan dat het niets anders is dan het uitwisselen van levensondersteunende diensten en goederen. Ooit is het ontstaan doordat mensen goederen en diensten met elkaar gingen uitruilen, daar ieder nu eenmaal niet volledig in zijn eigen behoeften kon voorzien. De één was goed in iets en de ander weer in iets anders. Maar een ieder had blijkbaar meerdere levensbehoeften. Er ontstonden zo afspraken binnen sociale gemeenschappen, op basis waarvan door ruilhandel tegemoet werd gekomen aan ieders fundamentele levensbehoeften.
  De uitruil van diensten en goederen, zeker in het verdere verleden, had niet alleen een betekenis voor mensen op het materiële vlak. Het was binnen de menselijke samenleving ook een weerspiegeling van de aanwezige sociale afhankelijkheid van elkaar. Tevens had het een spirituele dimensie. Een ieder kreeg de mogelijkheid de vruchten van de eigen kwaliteiten te kunnen schenken aan de gemeenschap, daarmee een bijdrage te leveren aan het in stand houden en verdere ontwikkeling van die menselijke gemeenschap op aards niveau. Die spirituele dimensie van de economie is in de loop van de geschiedenis steeds meer verdwenen. Met name in de 20ste eeuw is dat heel snel gegaan.
  De handel in gebakken lucht met aandelen, opties en andere economische monstruositeiten, die voor een steeds belangrijker deel het beeld en de waarde van de economie zijn gaan bepalen, heeft het meest wezenlijke van die economie aan het zicht ontrokken. Want welke fundamentele levensbehoefte hangt er nu eigenlijk samen met die handel in gebakken lucht? In dit digitale tijdperk waarin niet meer de uitruil van diensten en goederen het belangrijkste economische gegeven is, vliegen dagelijks miljarden zogenaamde geldeenheden, met name dollars, van de ene kant van de wereld naar de andere. Het gaat hierbij dan niet om tastbare munten die een bepaalde tegenwaarde hebben in goud en per vliegtuig of schip vervoerd worden. Nee, het gaat om veranderende getalletjes op computerschermen die via kabels of per satelliet vervoerd worden. Die veranderende getalletjes geven aan dat de handel in geld momenteel de meest belangrijke economische activiteit vertegenwoordigt.
  Het gehele systeem dat hiermee samenhangt zit zo ingenieus in elkaar, dat de schijn van werkelijkheid die het eigenlijk is door het grootste deel der mensheid voor werkelijk wordt aangezien. Die schijn van de werkelijkheid wordt steeds minder werkelijk naarmate de digitalisering van de wereld voortschrijdt. Tja, we zijn nu eenmaal optimaal getraind in het leren geloven van fabels, ik bedoel eigenlijk leugens, die door de superieur intelligente deskundigen aan ons worden verteld. Zij hebben er immers voor gestudeerd en zullen het dan ook wel weten. Zij zijn de Verlichte geesten van onze tijd, die ons de weg zullen wijzen naar het aardse economische paradijs dat op ons wacht als de economie maar eindeloos door blijft groeien met minimaal drie procent per jaar. Voor minder gaan we niet. We moeten daarvoor wel nog meer consumeren, want dat houdt de motor van de economie draaiende. We moeten nog meer producten kopen, waarvan het productieproces de aarde helpt af te breken. Probleem is echter dat het natuurlijk ergens een keer fout moet gaan als we meer en meer moeten consumeren, maar minder en minder voor geld kunnen kopen en er sowieso minder van krijgen. Met recht kan men dan dus zeggen: “De leugen regeert”.

  Edwig Van Heghe

 13. Bedankt mijnheer Lippens Belgie verliest dankzij jullie dikke geldverdieners en speculateurs weer een pareltje aan het buitenland.Waarschijnlijk zult U daar niet wakker van liggen mijne heren, dankzij het geld dat jullie op onze rug hebben vediend,en waarvan nu waarschijnlijk enkele honderden jobs het slachtoffer zullen worden. Jullie vragen vertrouwen van de spaarders maar ik heb nog van geen enkele van jullie een publiekelijke mea culpa gehoord.En ja daar zijn de heren politiekers er als de kippen bij de crisis is de grote verantwoordelijke.Ze leggen wel uit dat deze overname goed is voor de spaarder,maar vergeten er wel bij te vertellen dat door deze maatregel een stevig percentje in hun eigen kas valt.Een vraag aan de heren politiekers,er is geen geld er dreigt zelfs een groot tekort,waar blijven jullie al deze miljarden vandaan toveren?

  Daniel

 14. De regering heeft de financiële crisis in ons land redelijk goed aangepakt. Misschien was het toch beter geweest Fortis volledig te nationaliseren!
  In alle geval zijn de spaarders nu verzekerd voor 100.000 euro. Dit moet een geruststelling zijn om niet in het wilde weg spaargelden bij de banken weg te halen.

  Erik de Hoog

 15. Mijnheer Lippens waar is onze parel van Fortis, zo snel mogelijk investeren …. vertrouwen hebben,….
  verkeerde informatie,…. KAN DIT !!!!!!!
  Er moet een onderzoek komen en de Heer Lippens en co mogen hun straf gaan uitzitten, want dit is een misdaad !!!! ze kunnen daar eens nadenken over “hun parel” Men moet mij niet komen vertellen dat zij niet wisten dat ze leugens aan het verkondigen waren dit zijn dan de geleerde slimme mensen !!!!

 16. mijn commentaar over de afhandeling van Fortis door de regering is de volgende: In eerste instantie was die zeer goed door in de bres te springen en Fortis te steunen. Daarna hebben ze er een potje van gemaakt door de Nederlanders in de kaart te spelen en dan geven ze de Fransen Fortis cadeau. Het ware veel beter geweest Fortis volledig in handen te houden en te blijven steunen zodat zowel de mensen als de beleggers hun volle vertrouwen terugkregen. Zo zou automatisch de rust op de financiele markt teruggekomen zijn, we behielden de grootste bank en als de aandelen terug zouden stijgen zou de regering er goed aan verdiend hebben. N

 17. vervolg

  Nu hebben ze gehandeld als kippen zonder kop en grote verliezen gebracht niet alleen bij Fortis maar ook in het vertrouwen van de bevolking. Eens temeer brengt de regering er niks van terecht zoals in zovele dossiers

 18. als men nu het volgende voorstel deed.de mensen die hun geld verloren hebben door belegingen die door de banken aangeprezen en verkocht zijn terug te betalen door de staat en de mensen die schulden hebben bij deze banken kwijt te schelde dan denk ik dat die speknekken aan de top heel anders zouden piepen en deze froudeurs wegjagen en een nieuwe start nemen met een staatsbank en of de post

 19. de staat zou beter het geld terug aan de bellegers geven dan de banken nog te helpen want alleen deze top gangsters worden er nog rijker van
  als ik morgen mijn schulden niet kan betalen komt de deurwaarder alles aan slaan waarom gebeurd dit niet bij deze maffia

 20. Misschien nog iets meer juristen in de bancaire wereld! Het verhoogt zonder twijfel het algoritmisch vermogen ervan (sic)!!!?? (quid journalisten?) Hetzelfde geldt overigens voor de politieke wereld.
  Ministers van openbare werken, mobiliteit, economie,gezondheidszorg etc…, zijn steevast juristen. Alleen slagen zij er niet in hun eigen vakgbied (justitie)) naar behoren in te richten.Wanorde dus!
  Jammer maar de journalisten (reporters, opinie makers en andere zelfverklarende heiligen) zijn in hetzelfde bedje ziek.
  Wellicht houden zij zich beter bezig met wat zij kennen, niets dus!
  Of COMMUNICATIE SCHABBEN. Een wetenschap sinds ????????????

 21. DE BERICHTGEVERS HELPEN MEE IN DE HEISA

  Is er ooit al eens goed uitleg geven tussen BANK en BEURS ???
  De meeste mensen denken dat Beurs = Bankgezondheid !! Jullie berichten vind ik eigenlijk wel erg éénzijdige, beurs en niet over de banken zelf? Wat met diegene die niet genoteerd zijn op de beurs bv; centea, argenta,… Deze banken zullen het ook wel minder gemakkelijk hebben, doordat banken onderling niet meer lenen aan mekaar. Of zijn jullie dat vergeten te zeggen ??
  Alles is begonnen met Amerika. Door de negatieve reclame dat jullie maken wekt het bij de burger nog meer negatieve gedachten . Dat ‘de hoge koppen’ zoals we zeggen; vlugger info moeten geven, dat spreek ik zeker niet tegen !

  Maar wat er zeker tegen de borst stoot is dat Dhr VOTRON GELD KRIJGT VOOR EEN MISLUKTE DEAL. Wij zouden wel de deur gewezen worden zonder geld of zelf de geleden schade moeten terug betalen. Hij geeft het goed voor, kortom het steekt onze ogen uit !! En het stopt niet, hij is niet de enige ‘de hoge pieten’ ! Hebben zij soms dagen die meer dan 24 uur tellen ? SCHANDALIG !!!!!!!!
  Dhr Miller Axel, daar heb ik tenminste respect voor !!!!! Wie heeft al eens zijn ontslagpremie geweigert ??? het is iemand die met zijn voeten op de grond is blijven staan, een simpel integer mens, zonder veel zwier of zwaai nog meer wil. Deze indruk is mij bij gebleven los van het bankwezen. Een echte heer zoals men zegt, de anderen mogen het ook eens na doen, er zullen geen in de rij staan !!!
  Er wordt veel gepraat dat men iets zal doen aan deze situaties zoals bij Votron, IK WACHT, JULLIE OOK ????!!!!!!!!!
  Tenslotte:
  Degene die op de beurs spelen, weten met zekerheid dat niet alles zeker is. We moeten gewoon rustig blijven zitten en ‘the bumpy joyride’ doorspartelen !!! Het geeft geen zin om geld af te halen en/of te verzetten naar een andere bank. De hele heisa dat jullie als berichtgevers mee creëren, verbeterd ook niet de economie. Alles hangt aan mekaar, de firma’s krijgen ook moeilijk kredieten, de tewerkstelling gaat achteruit en het verdere verloop zullen jullie wel kunnen bedenken.
  Jullie helpen mee om de economie in een dal te steken !! Ik vind jullie berichtgeving éénzijdig.
  Het zijn moeilijke tijden maar we zullen na een geruime tijd er terug weer bovenop komen, wanneer dat beslissen we met zijn allen als burgers !! Wanneer we terug actief in het bankwezen vertrouwen, DUWEN WE AUTOMATISCH ALLES WEER NAAR HET POSITIEVE, OOK DE ECONOMIE.
  In één zin gezegd;.Met zijn allen staan we sterk, verdeeldheid maakt bank,economie,tewerkstelling moeilijk.

  Ik blijf

  Frieda Timmerman

 22. De glimlach vanavond op het gezicht van de interviewer van de baas van KBC doet vermoeden dat hij zijn “overwinning” op de man belangrijker vond dan de nederlaag voor de economie.
  Sukkel die jongen die zijn eigenbelang (scooren voor eigen gebruik op zeer korte termijn) boven het algemeen belang stelt.
  Correct, de banken hebben in een ongeziene wedloop om de grootste te zijn, onaanvaardbare praktijken toegepast.
  Voor uw info, al eens nagedacht over de noodzaak aan kredieten om de mondialisering van de economie te financieren?
  En dus aan het doorverkopen van verstrekte kredieten om banktechnisch toch nog over middelen te beschikken om verder hegemonisch te kunnen handelen?
  Uw duiding is ondermaats en enkel gericht op het in beeld brengen van uw persoontje!
  Berichtgeving zonder toegevoegde waarde.
  Mag ik U nederig voorstellen uw beurt af te wachten en enkel te spreken wanneer de tijd (dus uw geest) er rijp voor is?

  Hoogachtend.
  Een nederig economist.

 23. Waarom heeft men de grote baas van Fortis-de Heer Lippens- zo eenvoudig de brand laten ontlopen? Hij was toch de eerste die bij de bluswerken diende betrokken te worden. Hij wist toch waar de brand was ontstaan en hij wist bijgevolg waar efficiënt kon opgetreden worden.
  De verkoop van Fortis is in allerijl gebeurt. Iets verkopen in paniekstemming is nooit goed te keuren. Ook de berichtgeving omtrent de moeilijkheden bij Fortis was heel negatief en paniekverwekkend. Dat klanten dan opeens in massa afhaken is niet verwonderlijk en dat was precies de olie op het vuur.
  Wie is daar het slachtoffer van? De aandeelhouders. Moeten zij boeten voor die heel verkeerde aanpak?

  Bij Dexia doet men het anders. Is dat de wijten aan de hoedanigheid van de klanten? Zijn het andere en waardiger Belgen?

 24. al goed en wel dat dat de belgische staat de banken helpt,
  toch mag men ook de topmannen van de grote banken
  hun bonussen terug vorderen en boetes opleggen voor hun slechte beleid.
  een schande toen ik verleden week bij fortis spaargeld
  af haalde , wilde men mij noch produkten aan te smeren.
  weinig uitleg gekregen van mijn bestaande fondsen,
  aandeel gebonden!!!

 25. Ik ben een bruggepensioneerde van Fortis en zoals velen in mijn geval, kleine aandeelhouder. Ik voel mij op dit moment niet de gedupeerde van de heer Maurice Lippens waarvan iedereen weet dat Fortis zijn levenswerk is, ( velen zijn blijkbaar vergeten wat Lippens voor Belgie betekende), maar wel en in hoge mate zelfs door de Belgische politiek.
  Het in allerijl verkopen van Fortis Belgie en het nationaliseren van Fortis Nederland is een politiek schandaal dat tot op het bot zou moeten worden uitgespit. Daar zou een onderzoekscommissie aan te pas moeten komen. De aandeelhouders en het personeel hebben recht op correcte informatie.
  Nu heeft het er alle schijn van dat Belgie volledig uitgehold door communautair gehakketak niet eens over voldoende middelen kon beschikken om een parel als Fortis Belgie te ruggesteunen.

 26. Is de oplossing voor Dexia te wijten aan de hoedanigheid van het kliënteel? Zijn de aandeelhouders van Dexia waardiger mensen dan deze van Fortis?
  Heeft de berichtgeving geen schuld aan de paniekstemming die is ontstaan rond Fortis?
  Waarom heeft men de grote man van Fortis niet opgeroepen om de brand te blussen? Hij wist toch waar de brandhaard precies lag. Hij was bijgevolg de efficiënte blusser.

 27. 2170 MERKSEM-Antwerpen, 10.10.2008 Heb het interview gezien dat werd afgenomen van Jean-Luc DEHAENE de NIEUWE VOORZITTER VAN DE DEXIA-BANK. Wat kan deze man toch geweldig ROND DE POT DRAAIEN!! IK MEEN TE WETEN DAT HET A.C.V. en het A.C.V.W. TOCH ZÉÉR GROTE BELANGEN HEEFT BIJ DE HUIDIGE DEXIA-BANK. Heeft men daarom mr DEHAENE GEVRAAGD OM VOORZITTER TE WORDEN VAN DEZE INSTELLING. ZÉÉR RAAR… ach ja één paar jaar geleden was er ook NIETS AAN DE HAND MET DE DIOXINE-CRISIS HÉ ( en de kippen )….HIJ ZAT TOEN OOK ZÉÉR DEMONSTRATIEF ÉÉN KIP TE VERORBEREN. Dit tussen haakjes. EIGENAARDIG DAT de DEXIA-BANK NOG GENOTEERD IS OP DE BEURS… en de FORTIS-BANK NOG STEEDS NIET!!!! Ach ja, wij BLIJVEN MET DE AFVAL ZITTEN van de FORTIS-BANK… en de NEDERLAND LACHT IN ZIJN VUIST!! DOMME BELGEN… 75% naar ” la FRANCE – PARIS-BAS ” en de overige 25% VÓÓR BELGIË ( NATIONALISEREN ). Gevolg vroeg of laat zullen er zeker KANTOREN SLUITEN… EN WERKNEMERS HUN WERK VERLIEZEN!! OF WAT HAD MEN GEDACHT!! DE GROOTHEIDSWAANZIN VAN DE BANKEN KENT GÉÉN GRENZEN!! ZIJ HEBBEN ZICH LEKKER LATEN MEE SLEUREN DOOR DE U.S.A. Toen de FORTIS-BANK nog de A.S.L.K. was WAREN ER GÉÉN PROBLEMEN!! Maar dan begon die ” GROOTHEIDSWAANZIN “… de A.S.L.K. ging samen met de ” GENERALE-BANK ” later werd het dan de ” FORTIS-BANK “… dan ging men nog snel de “ABN-AMRO-BANK ” er bij pakken VOOR ZÉÉR VELE MILJARDEN EUROS ( DIE MEN NIET HAD ). ACH JA IK HEB HIER IETS UIT GELEERD… GA MORGEN BOODSCHAPPEN DOEN ZONDER GELD… eens ZIEN OF DIT ZAL LUKKEN!? IK BEN ZEKER VAN NIET. En mr Yves LETERME maakt ons ook van alles wijs. THE SHOW MUST GO ON!! In NEDERLAND LACHT MEN WEER AL MET DIE DOMME BELGEN. WAT IK ZEKER WEET, HET EINDE VAN DE TUNNEL IS NOG HÉÉL LANG NIET IN HET ZICHT. Erg vóór de kleine bediende, arbeider, gepensioneerde, bruggepenioneerde, werkloze, invalide enz. DANK U BELGISCHE MAFFIA… Maurice LIPPENS en AL DIE ANDEREN DIE TOT DIT CLUBJE BEHOREN!!!! DE BESTE VOER VÓÓR DE RECHTSE KRACHTEN… VLAAMS BELANG… en ZEKER NIET VERGETEN DE LIJST DE DECKER. Jean-Marie IS ZEKER AL BEZIG AAN ÉÉN LIJVIG DOSSIER!!!! WAT MEN MOET DOEN, HÉÉL SIMPEL… één ONDERZOEKSCOMMISSIE SAMENSTELLEN ( WÉL ONAFHANKELIJK ANDERS ZITTEN WE NOG MEER IN DE SHIT ) en HÉÉL DIE BEERPUT UITMESTEN. De SCHULDIGEN ZWAAR STRAFFEN EN DIT SANS PARDON!! ÉÉN DING HOOP IK DAT HET TIJ VLUG MAG KEREN ( spijtig genoeg ZAL DIT NIET HET GEVAL ZIJN ). Ach ja, IK ZOU HET NOG VERGETEN… ÉÉN PAAR JAAR GELEDEN VROEG IK OP DE HOOFDZETEL van de FORTIS-BANK in MERKSEM één NIEUW MAPJE vóór mijn BANKKAARTEN in TE STEKEN. IK KREEG TOEN ALS ANTWOORD : ” HET SPIJT ONS, MAAR DIE ZIJN ER NIET MEER… WEGENS BESPARINGEN!!!! ” JA DIT IS GÉÉN GRAP HOOR… TOCH BLIJF IK KLANT VAN DE FORTIS-BANK ( vóór zó lang de NAAM NOG ZAL BLIJVEN BESTAAN ), wegens de JARENLANGE GOEDE SERVICE!!!! HET PERSONEEL EN DE AGENTSCHAPSDIRECTEUR ZIJN ZEKER NIET SCHULDIG VAN AL WAT ER NU GEBEURT. De SCHULDIGEN ZITTEN IN BRUSSEL ( namen ZIJN ZEKER BEKEND ). ÉÉN DING MOETEN WE NÚ ZEKER DOEN, DE KALMTE BEWAREN EN SOLIDAIR ZIJN!!!! DE RECHTSE KRACHTEN ZITTEN ZEKER TE WACHTEN OP HET JUISTE MOMENT OM HET LAND NOG MEER IN DE PUT TE STORTEN. In de JAREN 30 is DIT OOK GEBEURD… ÉÉN ZEKERE MR ADOLF MET HET VUILE SNORRETJE. DIT MAG ZEKER NOOIT MEER GEBEUREN!! ZIJ PROFITEERDEN TOEN OOK VAN DE SITUATIE… GROTE WERKLOOSHEID ENZ. DUS ALLEN WAKKER BLIJVEN!!!! SCHERLINX, EdGaR.

 28. Als ik naar Terzake kijk, dan ben ik telkens verveeld met het feit dat er te veel door elkaar gesproken wordt , en dat men de genodigden niet laat uitspreken , het is alsof de moderator zichzelf graag hoort spreken, wat er op neer komt dat iemand met een gehoorafwijking, maar 70% van het hele debat gehoord heefd , stomvervelend is dat

 29. Wat helpt ons commentaar hier,de heren politiekers trekken zich hier toch niets van aan.Persoonlijk had ik al enkele boeken gelezen,reportages bekeken over de maffia en de cosa nostra.Maar OH WONDER wat heb ik nu geleerd dat zijn geen mensen die in de duisternis of stiekem werken nee het zijn onze politiekers en hun acolieten de banken,want geef toe mensen dat is daar toch een grote vriendjespolitiek en ze doen het terwijl wij kijken en luisteren.Ze wiegen ons gewoon in slaap met hun schone woorden en uitleg.En de peren van de zaak zijn toch WIJ.Neem nu dat fameuze coupon wordt maar gedeeltelijk terug uitgekeerd in 2014 en al die interest die ze ondertussen op die 6 jaar uitgekeerd krijgen daar zwijgt men stilletjes van.En dan komt nu de klap op de vuurpijl de STAATSBEGROTING nog een paar miljard te gaan en ze zijn er weeral door .En zoeken dat die mensen doen hoe kunnen ze het uit onze zak krijgen zonder dat zijzelf persoonlijk een steentje bijdragen.Heb de oplossing gevonden mijne heren. 1) inplaats van 10tallen jobs te combineren(zogezegd vrijwillig),doe er EENTJE deftig het beste voorbeeld hierover is Jean-Luc minister van staat,inbev en nu dexia,2)Jullie lonen halveren (zou ook alweer een paar miljoentjes in de staatskas brengen)inplaats van al de zogezegde fondsen leeg te halen en dan spreken we nog niet over alle voordelen dat jullie jobke meebrengt
  .3)Een twintigtal ministers minder zou ook weeral schelen in het budget,jullie spreken toch alleen maar over minder ambtenaren dus waarom het goede voorbeeld niet zelf geven.4)Stop voorlopig het economische imigratie beleid ,voor bv.1 jaar.
  Ja mijne heren al jullie zever zit mij hoog en dat zal zich dan wel uiten in het kiezershokje want dat is de enige optie die ik tot mijner beschikking heb om jullie wansmakelijk beleid af te straffen.Dit is wat ik er van vind : De lucht zit vol van regendruppels,tranen van een zwanezang,de wind ruist door de toppen van de bomen,maar hij ruist voor dovemansoren,mijne heren jullie helpen dit mooie kleine landje naar de kl….

 30. wanneer gaan wij Belgiè eens een paar weken plat leggen.Die ministers beslissen maar, ‘t is eenders over wat en de bazenpoepers van vlamingen liggen maar ja te knikken.Vlamingen laten op hunne kop schijten en geen ene doet zijn bek open groetjes

 31. Begroting redden het kan gemakelijk schaf al de voordelen van bedrijfswagens af ga het zwartwerk tegen met de werklozen elke dag hun stempel te doen gaan halen zoals vroeger dan konden ze op het einde van de maand hun ingevulde kaart niet vernietigen als er geen controle geweest is en een blanco binnen doen inplaats van Oostblokwerknemers te laten komen de werklozen onder druk zetten geen werk aanvarden of opleiding volgen geen uitkering meer laat de gemeenten is controle doen op de zogezegde alleenstaande en inplaats van mensen met valse of geen papieren direct terug op het vliegtuig te zetten en ze eerst geen vijf dagen te laten lopen en goed weten dat ze hier of daar wel een tijdje illegaal onderduiken tot ze inaanmerking komen voor uitkeringen begin daar eens mee mijnheer de minister ik zit dagenlijks tussen de werkzoekende ik ken intussen al hun foefkes

 32. Ik ben een stevige terzake kijker.Daarom even een mening over de situatie van vandaag.Het is zielig te zien en te horen dat de taksen en vele andere honderden miljoenen euro’s weer moeten opgehoest worden door onze kleine man,die wij zijn in de wedden van de politiekers en andere managers van de banken en grote bedrijven.Het is schandalig als ze zelfs hun wedden en alle bijkomende inkomsten niet bekend maken en dit spreekt dan tegen mekaar in de wetenschap dat ze allemaal héél véél verdienen.Wij moeten het stellen met amper 1000 euro’s per maand!Wat moeten we gaan stemmen binnenkort,Ldd die ook postjes verdeelt en waarvoor je niets moet kennen en kunnen.Voorbeeld Urla werbroek nog niet aan het woord gehoort! Binnenkort Karel Deruwe,ik wil maar zeggen,ik heb even in de gemeente politiek geweest en daar was het juist hetzelfde!!Dus ons landje is op sterven na dood.Wie kan het eerlijk spelen en de juiste aantal euro’s tonen die we als belastingsplichtige zullen moeten ophoesten en waardoor de rijken weer eens rijker zullen worden.Niet via deze lege begroting.Nu nog eens taksen voor vliegreizen,benzine,diesel enz..,voor de simpele man uit de straat is dit weer een fermme kaakslag.Leterme is een postjesman een ontziet de man in de straat.Onder CD&V is het betalen zoals altijd.Ik span mij in om elke dag hard te werken sinds 1973 en maar betalen voor hen die rijk zijn.Ik ben het moe, zoals zovelen.Maar zeggen en toekijken is elke dag pijnlijk,maar het is niet anders.Wie staat op en vormt een bende die geweldloos toont dat het anders moet in dit pietig landje.Nu wil de voetbalbond ook nog eens splitten,waar zijn ze mee bezig.Allé nieuwsankkers doe uw best en voel ze alle politiekers en anderen aan de juiste tand en laat ze niet los, schrijf geen boek zoals Devadder,die is toch uitgeblust en uitgeschreven zeker?Maar laat iedereen uitspreken en hun zin tenminste afmaken, niet vergeten.Dan blijven wij kijken en oordelen met zijn allen!
  Groeten
  Walter

 33. Gennez snapt het niet!!!
  Deze crissis zou andere sociaal democraten, de liberalen doen zweten hebben, dat het niet mooi was. Jullie vragen waren pertinent juist. Waar blijft de rooie De Decker? ik zie goeie initiatieven van de sp.a mensen, maar ik hoor niet de stem die de anderen schrik aanjaagt. Ze zijn te “groen” en “te zacht” niet genoeg gefocust op het economisch en finaciëel debacle. Een echte socialist had nu moord en brand geschreeuwd. ik had haar meer verontwaardigd verwacht, maar ze bleef onterecht lachen en beleefd. zo win je geen verkiezingen. Het was voor hen een historische misstap om samen te regeren met de VLD, zijn ze er nog niet overheen?

 34. Ben een dagelijkse ter zake kijker en een echte fan stel mij de laatste tijd toch echt wel de vraag of het echt zo constant negatief moet zijn de berichtgeving .Ok er zijn echt wel erge dingen gebeurd maar op de keeper beschouwd leven wij toch wel in een land waar het goed vertoeven is In de plaats van constant te lopen zagen en klagen zouden we er allemaal is beter gaan voor zitten en ook is denken aan de toch wel echt goede dingen die er ook nog zijn .Ben zelf moeder van drie kinderen en wanneer ik hoor waarmee die thuiskomen van school komt mijn haar soms recht omhoog .De discusies zijn dan ook nooit ver weg .Probeer mijn kinderen ook echt wel bij te brengen dat we in een democratie leven en dat die mensen die ons vertegenwoordigen wel gekozen zijn door ons ,en dat wij het ook zijn die daar dan iets kunnen aan veranderderen .Het is toch gewoon eng dat onderzoeken aantonen dat de meeste jonge mensen geen voeling meer hebben met spa maar hun stem zetten op de rechtse partijen mij geeft dat toch wel koude rillingen .Ik vind het dan ook als ouder mijn plicht mijn kids mee te geven dat wil je in een land wonen waar het goed toeven is je in de eerste plaats bereid moet zijn om te delen en dat je geen stap verder komt met constant zuur en ontevreden te zijn .Verder hoop ik ook dat al die mensen die nu lopen te mekkeren er in juni efkens hun koppeke gaan bijhoudenen niet vergeten dat de premier die wij nu hebben ,en die er dus echt niets van bakt ,nog niet zo lang geleden zo maar efkens 800.000 stemmen had .Zo hoop doet leven .

 35. geachte,
  Ik heb uw terzake van vandaag mede bekeken, wat mij opviel was dat mr peeters veel vertelde zonder iets te zeggen en uw reporter niet de kans kreeg door te gaan, ik krijg de indruk dat de regeringen in ons land een geldautomaat zijn voor alles dat in goede tijden enorme winsten maken voor wie? dan zie ik een goeveneur van limburg? de doofpot heeft geen bodem, daarna zie ik een spot om het kankerfonds te steunen, waarom daar geen geld te geven. ik ben maar een gewone bruggepensioneerde maar ik onthoud wat mijn vader mij vroeger zei:de regel in ons dorp is, hou gij ze arm ik zal ze dom houden.
  Ik wacht op een uitzending waarin de politici op de rooster gelegd worden en de echte waarheden moeten komen vertellen, wij moeten betalen voor de fouten van anderen die buiten schot blijven.
  Ik kom veel in aanraking met rusthuizen en ziekenzorg, dat ze dit eens onder de loep nemen
  maar dit is minder politiek interesant, de spaarder
  die moet beschermd worden, tot slot maak eens een peiling van hoeveel belgen niet kunnen sparen?

 36. 1) Wat gebeurt er met Dexia & FSA? Heeft Dexia hen geen soort van garantie tot verdere “support” moeten geven om een bepaalde rating te kunnen behouden?
  Waar kunnen wij onze spaarcentjes nog veilig onderbrengen?
  http://www.pr-inside.com/fitch-affirms-short-term-ratings-for-r849414.htm
  2) Volgens de Internationale Arbeidsorganisatie mogelijk in de nabije toekomst 20 miljoen werklozen
  3) Ondertussen blijven de Amerikaanse bankiers topbonussen krijgen.

  Heeft er al iemand eens gedacht aan een Internationaal Gerechtshof voor misdaden tegen de menselijkheid, dus niet enkel voor oorlogsmisdadigers, maar voor al die traders/bankiers/CEOs die iedereen beroven en ook nog eens miljoenen werkloos dreigen te maken.

  En dan mag je niet paniekeren en zie je zoveel lieve, vriendelijke mensen op het nieuws die hun bank toch nog vertrouwen en die vinden dat je positief moet blijven.
  Dit zijn schijnvertoningen denk ik dan; waarschijnlijk zijn vele mensen net zo radeloos als ik.

  Dit moest ik even kwijt.
  Steph

 37. Het voorbeeld van de politietop in Brussel is zeer frustrerend voor alle burgers in dit land ?
  Ik woon in een omgeving met groot fileprobleem ,wanneer ik dan vaststel dat mijn familieleden verkeersboetes krijgen voor futiliteiten zoals eenfile omzeilen door even om te rijden ,juist bij het begin van 50km op de weg naar kalmthout een snelheidskontrole doen …..enz dan beginnen wij ons vragen te stellen waar de prioriteiten nog liggen ,ik dacht dat de politie vooral ten dienst van de burger moet staan …. geef dan toch een voorbeeld dat ons wat vertrouwen geeft.

 38. Ik wou hier toch wel even mijn zegje doen over wat er gepalaverd wordt over de politie in “terzake” van22/10/2008 met Vuylsteke, Koeckelberg en co.
  Het hele politielandschap is één vuil politiek spelletje geworden en dat hebben we in eerste instantie te danken aan die verlichte geest “De Ridder” de vroegere commandant van de rijkswacht die de politiek in de rijkswacht binnen gebracht heeft. Van toen af aan zijn we op een glibberig hellend vlak terecht gekomen en nu we aan het glijden zijn zullen we tot beneden gaan en neem van mij aan: we zijn nog lang niet beneden.
  Die grote baas van de politie van Brussel krijg je er dus niet meer uit want mijnheer heeft het politieke kleurtje van de burgemeester en je ziet van hier dat die een ‘parteimitglied” aan de deur gaat zetten of zelfs schorsen. Dat is toegeven dat hij zelf aan de verkeerde kant staat.
  Dewael doet ook al niets want uiteindelijk worden die charels allemaal benoemd op voorspraak van de voogdijminister en om dezelfde reden doet die dus ook al niets want dan geeft hij toe dat hij een steenezel is.
  De rijkswacht destijds deugde niet want het was een staat in de staat maar ik verzeker u dat dingen die vandaag gebeurden vroeger helemaal niet mogelijk waren, waarbij ik helemaal niet wil beweren dat het vroeger allemaal koek en ei was. Verre van maar we zaten tenminste niet opgescheept met een stelletje politieke hansworsten die denken dat hun alles gepermiteerd is en dat ze aan niemand verantwoording af te leggen hebben. Ik denk dat de minister Dewael dringen nog een paar tientallen miljoenen moet gaan uittrekken om zijn politievolkje nog wat meer toe te stoppen want ik hoor niets dan gemor en geklaag vandaag, wetende dat ze gemiddeld 250 € en meer per maand verdienen dan hun collega’s van pakweg tien jaar geleden. Toen mocht er niet gemord worden en toen kon je je eigen beoordeling niet corrigeren want benoemingen tot een hogere graad gebeurden met een wapencomité. Je zal me niet horen zeggen dat er toen geen stommiteiten gebeurden, verre vandaar, maar er zat een lijn in de bevorderingen en je moest examens afleggen (met afgeplakte naam, ook voor de verbeteringen) voor een meerkoppige jury en je kon ook nadien nog mondeling je stelling gaan verdedigen, met mogelijkheid voor een twqeede zittijd. Vandaag moet je enkel je sympathie uiten (liefst met een partijkaart), een minister opvrijen of op zijn cabinet gaan werken en een lachertje van een assesmentproefje afleggen en klaar is kees. Ik zou hier namen willen noemen van “kiekens” van hoofdcommissarissen die destijds bij de rijkswacht onderofficier waren en te dom em twee diensten uit te schrijven voor hun mensen die gestaafd waren op onderzoek en kennis van zaken, maar die vandaag “den dikken” uithangen met een ganse tube mayonnaise op hun kepie. Om van te kotsen als je ze hoort praten. Maar kom, de minister vindt dat de politie vandaag beter is dan vroeger en hij kan het weten want hij is minister en alle burgemeesters van het land weten het ook want het zijn allemaal opeens experten in politiezaken geworden. Arm België, arm Vlaanderen, arme burger…

 39. sommigen willen bij voorbeeld,M.Lippens dagvaarden voor de rechtbank. Hoeft dat eigenlijk ? Deze avond in Terzake… horen we hoe ziekelijk de top bij Fortis wel was en nog een beetje is… ..
  Deze mensen moeten gewoon terug met hun beiden voeten op de grond gezet worden. Zo bij voorbeeld: Jonckheer Maurice Lippens werd in 1998 (zie staatsblad van 17/7/98 tot de adelstand verheven en werd Graaf gebombardeerd;met erfelijke titel voor de afstammelingen.
  lZou men niet béter deze titel afnemen ? Is dat geen terechte straf voor al het aangedane leed …?

 40. open huizen voor uitgeprocedeerde illegalen…

  schande dat die oud-rijkswachterwoningen al die jaren leeg stonden.
  er is een groot tekort aan sociale woningen, was dat geen betere bestemming geweest. dan zou die wachtlijst mss wat sneller weggewerkt kunnen worden.
  ik ken genoeg mensen in m’n vriendenkring die al jaren op die listen staan, die de huurprijzen op de gewone markt niet kunnen betalen.
  Als uitgeprocedeerde illegale heb je tegenwoordig meer rechten dan de eigen mensen die hulp kunnen gebruiken.

 41. Ontslagvergoedingen van miljoenen, maar ook toplonen zullen altijd door iemand betaald moeten worden.
  De Nederlandse regelingen waarbij ontslagvergoedingen worden begrenst tot maximaal een jaarloon voor diegene die 75.000€ brutto of meer per jaar verdienen lijkt een aanvaardbare regeling.
  Meestal zijn dit mensen die de kortste keren weer een nieuwe baan hebben, waarbij er nauwlijks sprake is van loonverlies.

 42. Is het deze avond wééral niet Phara na Terzake ?
  Gaat het er wééral niet onderandere over die toplonen? Fijn.
  Dan begin ik te dromen…zovan:
  Ik rij met Maurice en zijn broerke ;in een golfkarreke, rond in instellingen van gehandicapten en arme bejaarden; we ontmoeten een zékere baronnes Hilde Kiebooms;die ons een soort gemeenschap laat zien ” ze noemen dat de Sint-Edigius gemeenschap “….
  De baronnes laat in alle glans en glorie haar werk zien…. de graafke’s staan perflex ;ze zijn in de wolken bij het horen van zulke simpele dinges.. Ze laten lege champagnesflessen aanrukken en vullen die met briefjes van 500 euros. … Ze zijn verrukt van de simpele lach van hun “addelijke” college…en zeggen bij zichzelf ” hoe doet ze het toch !”
  Enfin ze laten legen flessen champagne aanrukken en vullen ze maar…. én ze worden gelukkig te constateren dat ze met die briefke’s zoooveeel goed doen en plezier beleven……

 43. Ik vond dat Phara ongepast reageerde op Dedecker. Ze bleef hem aanvallen. Hij had al de rest tegen zich, je zou dan tenminste verwachten dat ze een neutraler positie inneemt. Ik vind dat hij nog heel beleefd gereageerd heeft op die ergerlijke opstelling. Ik had echt te doen met de man, alhoewel hij zich goed verdedigde. Hoe zou je die zaken anders moeten aanpakken als klokkenluider? Je kan toch best zeker zijn van iets maar bijkomend bewijsmateriaal nodig hebben om sterker te staan. En dat hij gebruik zou maken van de timing van het uitbrengen van een schandaal voor de verkiezingen zou niet mogen maar normvervaging aanklagen en daar ook onmiddellijk iets aan doen zou dan weer niet kunnen. Is Phara’s verstand aan het aftakelen? Dedecker windt er tenminste geen doekjes om dat hij een schandaal zal gebruiken om stemmen te winnen bij de verkiezingen. Ik zie echt niet in wat daar mis mee is.

 44. Prachtig postbedrijf daar in Zweden. Tenminste, als we de objectiviteit van de privatiseringspromotiecampagne van Vincent Quickenborne mogen vertrouwen. Voorlopig heb ik geen redenen om hier aan te twijfelen. Nog veel minder redenen om te twijfelen, heb ik aan het feit dat de Vlaamse Overheid even goed een dergelijk prachtig postorderbedrijf kan beheren dan de geprivatiseerde post in Zweden. Een Vlaams Overheidspostorderbedrijf naar privé Zweeds model, zeg maar. Nog beter zelfs, want indien een bedrijf beheerd wordt door de Overheid, dan zijn ook de winsten die dit bedrijf maakt, bestemd voor de Schatkist van de Overheid. Het is enkel een rijk gevulde Schatkist dat voor welvaart en welzijn van iedere burger kan zorgen. Zo zou men dan bv, om maar iets te noemen, het arme vrouwtje dat al 1.5 jaar tandenloos en miserabel de straten afdweilt, haar Eer en Menswaardigheid kunnen terugbezorgen, door een nieuw gebit ook binnen haar mogelijkheden te brengen. Wedden dat ze in ruil, met veel dankbaarheid, graag haar steentje zal bijdragen, om bv. de wagens van de Post, proper te maken ? Zo zou ze, dankzij de Overheidsbedrijven, ook uit haar isolement kunnen geraken, het gevoel terugkrijgen dat ze erbij hoort, en dat ze meehelpt aan het welzijn van de samenleving. Het is een kwestie van goede organisatie van de Overheid, en een kwestie van een Overheidsbedrijf te laten besturen door een capabele, integere, creatieve, enthousiaste, doorgedreven, ruimdenkende CEO die een bedrijf optimaal kan laten draaien, ten dienste van de Overheid. Het minst van al twijfel ik aan het feit dat bv. een Vincent Van Quickenborne een uitstekend Overheidsondernemer zou zijn, om bv. de Vlaamse Post te besturen.

 45. In belgie kan evengoed een zwarte als een blanke rode,blauwe,groene of oranje eerste minister worden als hij maar een Belg is wat in de grondwet staat dat alle Belgen zich kandidaat kunnen stellen voor het bestuur van het land zonder ondescheidt van ras of kleur . Politieke partijen zijn niet nodig om een land te besturen Twisten ontstaan steeds onder patijen maar dat is nodig voor media

 46. Natuurlijk kan ‘n kleurling 1st minister worden, als het maar ‘n Waal is, dan moeten de Vlamingen minder toegeven om die post te behouden.
  Erger dan nu kan het toch niet meer worden.

 47. zoals gevraagd, wie wordt de nieuwe president van de vs?
  ik hoop van ganser harte barack obama, hou de vingers alvast gekruist, mccain kiezen is kiezen voor het verderzettten van de leugens en corruptie van bush, net zoals in ons land, 8 jaar verhofstadt, de “sympathieke” oplichter zoals terecht omschreven in knack door rik van cauwelaert

 48. Uw vraag: Zou in België ook een kleurling als president kunnen fungeren?
  Ten eerste hoop ik dat we nog zeer lang zonder president kunnen blijven. Ons koningshuis mag er wel zijn. Filip is een lieve vader en dat hij pisnijdig wordt als de media hem belachelijk wil maken begrijp ik maar al te goed.
  ten tweede zou ik er helemaal geen probleem mee hebben als iemand lijk Barack Obama in België president mocht worden. ZO EEN MOOIE MAN zie ik wel zitten. En als hij via een goede sociale zekerheid de armsten een goede bescherming kan geven is hij super. Hopelijk steken de macht van het kapitaal en de rijke werkgevers hem geen mes in de rug zoals ze hier in België op dit moment bezig zijn en de gewone werkman en bediende terug naar Daense tijden willen loodsen.

 49. Beste lezer,
  Mij zou het niet storen dat we een kleurling hebben als eerste minnister;
  Misschien zou het beter gaan, aan gezien we toch constand problemen hebben met de walen.
  Groetjes Alain

 50. Natuurlijk zou hier een zwarte president kunnen, als hij maar genoeg kwaliteiten heeft om de bevolking te overtuigen. Ik vind het straf dat L Toback de vlaming zoveel racisme toedicht zonder dat hij daar ook maar 1 argument voor heeft

 51. U vraag over of we klaar zijn voor een gekleurde premier is niet relevant.
  In de Vs is er een arfo- en euro amerikaanse samenleving al 500 jaar aan de gang.
  Hoe kan dit vergeleken worden met een gemengde samenleving hier die amper 100 jaar bestaat hier.
  Voor alle duidelijkheid, persoonlijk vind ik dat een individu die overtuigend is ongeacht zijn kleur een topfunctie kan invullen.

 52. ik zou het helemaal geen slecht idee vinden om een kleurling te hebben als minister von belgie
  het zou de discriminatie weg werken en meer vertrouwen geven aan mensen met een andere kleur want die hebben ook rechten om te wonen en leven en en een waardig leven te hebben naar land van hun keuze het zou goed zijn voor de economie
  we moeten leren samen leven groetjes

 53. zijn wij er hier in w.europa al voor klaar? NEE.
  maar het zou wel moeten kunnen, al vrees ik dat zelfs in USA alles veel beter zal moeten worden wil een kleurling de macht in het witte huis, bij zijn eigen mensen, onder controle kan houden. Of vergeet men dat de blanke nog altijd overtuigd is van zijn superior zijn.? kijk maar eens naar de beelden op TV over Afrika en beschrijf voor je zelf Uw gevoel. Al zou ik zelf zeker voor Obama kiezen.Alleen al zijn overtuigende visie van hoe het wel kan met een ander sociaal systeem. En als zestig plusser ben ik ervan overtuigd dat veranderingen moeten komen van jonge mensen, niet van mijn leeftijdgenoten of nog oudere. Ieder zijn tijd.

 54. de affaire ‘recour’: wanneer pakken jullie dedecker zijn privé-leven aan? Waarom zwijgt iedereen daarover? Bang? Toch niet van een opportunist?
  Ik ben er vast van overtuigd dat er in iedere tuin onkruid groeit, ook in de mijne.Maar ik vind dat ieder zijn eigen onkruid moet wieden . Dedecker vindt het heel normaal om overal onkruid te gaan uitwieden bij anderen. Een zeer groot tekort niet alleen aan intelligentie maar tevens aan maturiteit,waarden en normen! Hij is groot geworden door zijn minnares tevens zijn secretaresse. Die op haar beurt zoonlief indekt voor de mogelijke grote imagoschade in de partij. Het strafblad is zeker nie proper. Vandaar da ik U zeg dat onkruid uit doen bij derden zeer gevaarlijk is wanneer er onverwijderbare distels staan in je eigen gazon. Waarom benoemd er niemand die distels? Ze zijn onverwijderbaar. Onderzoeken is de boodschap. Ik erger me al lang aan het feit dat jullie daar zo licht over gaan. Op zoek naar nieuwe feite? je vindt ze gegarandeerd bij Dedecker!

 55. er is stakings recht , maar blokkades kan niet . Er is recht op arbeid ook !!
  Stop het gijzelen van de klant !!!

 56. Staken is een recht. Maar kan onmogelijk inhouden dat men anderen onrecht aandoet.Men mag staken, maar mag nooit beletten dat het bedrijf zich organiseerd naar dienstverlening toe.Ieder bedrijf moet zich mogen organiseren ondanks het recht op staken.Stakers mogen dus niet beletten dat hun bedrijf verder probeert te werken.

 57. Wat Celis Francois zegt is correct!
  Er is enerzijds stakingsrecht , en dat doen ze toch:
  iedereen die dat wil staakt!!!Ze staan zelfs buiten aan de poorten!Dus kunnen ze moeilijk beweren dat het stakingsrecht wordt beknot.
  Anderzijds moeten de stakers tenminste het respect opbrengen voor dezen die niet wensen te staken,dat ze mogen en kunnen werken!
  En dat dulden ze dus niet,duidelijk niet met het oprichten van allerlei baricades.

 58. Stakingsrecht geeft niet het recht om de
  toegang tot een bedrijf te ontzeggen aan werk-willigen en aan klanten !Ook niet om bedrijfleiders te gijzelen !!ook niet om het verkeer te blokkeren !

 59. Staken is een recht,werken ook.Ik vind dus stakingspiketten,die dan nog dikwijls bestaan uit militanten zonder enige binding met het geviseerde bedrijf,niet correct en niet democratisch.Dat het gerecht ingrijpt is dan niet meer dan logisch.

 60. Indien de heer Brice de ruyver eens een joint zou roken dan zou hij recht hebben van te oordelen,maar alle coffeeshops sluiten, vanwege de overlast dat vind ik pas een belachelijke leugen!!! Moeten we ook alle uitgaans kwartieren sluiten want daar is ook ( veel meer door gebruik van alcochol) overlast en criminaliteit? Nu hebben we inderdaad een hypocriet beleid ( niet alleen ivm wetgeving van drugs ). In Nederland sluiten ze altijd maar meer coffeeshops en dan is de politie verwonderd dat er meer mensen zelf gaan kweken en dat er op de zwarte markt ondermaatse kwaliteiten worden aangeboden die glas, talk, ijzer, kamelenstront, schapevet en zand bevatten die soms ernstig de gezondheid kan schaden!!! Een cannabisjoint roken is inspirerend, relaxerend,stress werend kortom volgens de filosoof Beaudelaire een intelligente roes. Zijn onze beleidsmensen angstig dat de gemiddelde europeaan eens verder zouden nadenken dat hun neus lang is?
  Kijk eens in Amerika wat er gebeurde tijdens de drooglegging dat was pas een bom van criminaliteit!!!
  Nu, mocht onze regering een klein beetje gezond verstand gebruiken zouden ze die wiet kunnen belasten zoals alcochol en tabac,maar ja gezond verstand is nog altijd niet te bespeuren!!!
  Willen we naar een fascistische dictatuur gaan waar alles illegaal zal worden? Zoek maar eens naar de nieuwe globale wetgeving omtrent het verhandelen van voedsel onder de naam van de CODEX ALIMETARIUS!!! Hoe kunnen er nu planten, paddestoelen en zelfs mensen illegaal zijn? Hoe kunnen we als produkt van moeder natuur, die eigenste natuur verbieden?
  Tja het enige dat we moeten geloven is onze regering die heeft alleen het beste met ons voor, kuch kuch… MENSEN WORDT WAKKER

 61. Ik vind het sluiten van deze koffieschops ok !
  Denk maar eens aan de roekeloze autobestuurders die regelmatig onder invloed onschuldige mensen doodrijden …..er zijn nu eenmaal mensen die men moet beschermen tegen zichzelf en tegen de maatschappij !
  Het getuigt eindelijk van politieke moed in Nederland om dit te doen .

 62. Wel Roger,dan kunnen we best ook alle restaurants, cafees, bars, en dancings sluiten,dan zijn er zeker minder autoongelukken, alle antidepressivas en zware medicijnen metteen ook verbieden. Want inderdaad sommige mensen moeten beschermd worden tegen zichzelf en onwetendheid, Tom Boonen op kop. Maar zonder zever kijk nu eens naar de wereld om je heen zie je werkelijk dat de chaufeurs onder invloed rijden en dat deze ongelukken veroorza

 63. ken? Is het oververmoeid, overgestresserd ,en incompetent rijgedrag geen groter probleem? Ik kan je verzekeren als je een joint gerookt hebt dan heb je gewoon geen zin om tussen al die opgefokte chauffeurs te rijden, en als je rijd onder invloed van cannabis dan ga zeker niet sneller rijden maar wel véél trager!!!
  Je bedoeld het misschien wel goed met je medemens maar wees dan op z’n minst ingelicht.
  Cannabis gebruik kan je niet afkeuren wel misbruik!!
  Nou net als je teveel gedronken hebt laat je rijden!

 64. Dit is toch ongehoord! De dotatie van het koningshuis gaat met 6 % omhoog, terwijl net vandaag bekend werd dat
  het gebruik van de voedselbank voor de armsten onder ons fenomenaal stijgt! Is dit realistisch? Is dit niet Kafkaïaans?
  Kunnen jullie eens uitrekenen hoeveel elk lid van de
  Koninklijke familie ontvangt per dag? Snel uitgerekend zou dit neerkomen op bijna 1700 EURO per dag, En dat is zelfs
  met vakantiedagen en weekends inbegrepen.
  Dit kan echt niet : laat ze pvd gaan werken zoals elk ander
  mens.
  B

 65. Het is onveranwoord in de huidige financiele situatie waardoor nu veel mensen in de problemen geraken dat het koningshuis opslag krijgt.Die rijkaards hebben dat toch niet nodig,laat staan de koning die doet een job maar de rest moet maar een job doen en zelf zweten voor hun geld.En Fabiola heeft toch in de goede jaren haar fortuin kunnen aanvullen.Schande is het ze moesten zich schamen.Achter hun vriendelijk masker lachen zij toch met de kleine plebsen.

 66. iIk heb niets tegen een koning, deregering mag er zijn. Maar wij worden niet geregeerd door beide maar door familie s Die families die een hoop belangen hebben en tevens de wet hun wet uit makenzij zijn een staat in een staat. als dat zou ophouden,zijn wij alle zeer tevreden, nu heerst er onder de bevolking grote vrevel.De arme werknemers helpen de armen als men een geldinzameling doe,en de RIJKE daar komt men met niets aan hoge hage zware poorten met camerabewaking op een straatweg gewoon afgesloten met toestemming van de gemeente.GA DAAR MAAR EENS AANKLOPPEN laat dat stoppen en de samenleving zal over het grondgebied er anders uitzien Maar ja wij weten dat allemaal wel, maar de burger; geeft hem brood en spelen en de rest kan hem niet deren[jc] vele vriendelijke groetjesuit de kempen

 67. Het is onverantwoord dat het Koningshuis een dotatieverhoging krijgt van 6 % , in een tijd van inleveren door de kleine man die een loonsverhogings stop opgelegd wordt voor twee jaar , endannog .. ? Leve de Koning !

 68. Ons 80jarig oudje heeft toch geen 20 personeelsleden nodig!!
  Ons hondjesprins krijgt zomaar een supplement dat groter is dan ons beider pensioen samen, waar wij dan nog een gans leven voor gewerkt hebben en dan nog belastingen moeten op betalen.
  Mensen,nog veel bloemen en geschenken geven. Die mensen hebben het niet zo breed en hebben het hard nodig. U zal beloont worden met een heel mooie glimlacht.

 69. Sinds vele jaren voorstander van het afschaffen van de dotatie van alle leden van de koninglijke familie met uitzondering van de koning zelf (staatshoofd). De 6% totatieverhoging voor de ganse Koninglijke familie (jaarlijks) op de reeds zeer hoge finaciële tegemoetkoming die hun zijn toebedeeld is een regelrechte schande in deze financiële crisistijd.
  Wat krijgen Ministers en kamerleden ???
  Volgens premier Leterme moet dit probleem maar door het parlement behandelt of eventueel veranderd worden. Waar blijft de politieke moed om dit niet zoals allen andere wetsontwerpen, in de ministerraad te bespreken en een wetsvoorstel in te dienen tot opheffing van alle dotatie’s van het netwerk van prinsen.
  Mocht men een volksraadpleging houden hieromtrent, dan zou men constateren dat er een grote massa van landgenoten (buiten de partijen : Vlaams belang & NVA) dezelfde stelling zouden aannemen.

 70. of het nu een man of en vrouw is is niet belangrijk,als ze maar uit het goede vVaamse hout gesneden zijn. Een democratie waardig zouden ALLE Vlaamse partijen aan de tafel moeten zitten , ook Vlaams Belang en NVa . Of heeft men bang dat men dan geen schijn zelfstandigheid kan verkopen ?

 71. beter nog zou zijn inplaats van hun dotatie verhoging terug te vorderen, om deze ganse familie coburg, welke geen enkel nut heeft voor de samenleving hun C4 te geven

 72. Betina Gheysen… sjieke restaurantjes ? Zo hoor ik net op Canvas … Kom zeg ! :
  Kan Canvas eens éérlijk zijn ? en zeggen wie dat niet doet ..bij voorbeeld:
  Zijn de vakbondsleiders en hun top zulke asceten om in de Quick te gaan discuteren om te overleggen hoe ze hun stakingen kunnen gaan organiseren .. ? En dit met de gelden van hun leden !
  Best dat de leden nu eens dat niet alles weten !

 73. Persoonlijk vind ik dat we niets te zoeken hebben in Congo: laat die mensen zelf hun potje koken.Vandaag ga onze mensen hun leven riskeren voor iets dat lijk de jaargetijden steeds terug komt,de oplossing zou zijn als er al een is het land onder voogdij plaatsen en met strenge maar RECHTVAARDIGE hand het land in de goede banen leiden, maar dit zonder bij bedoelingen en in het belang van de bevolking

 74. natuurlijk moeten d belgen naar congo gaan, maar beter bewapend. Misschien tesamen met Frankrijk.
  Indien er niet genoeg soldaten zijn, dan misschien soldaten sturen gevormd met vrijwilligers die gedurende een bepaalde tijd een opleiding krijgen.

 75. ALS EX MIL, ZEG IK JA .MAAR ONDER EEN EUROPEES LEGER VAN 60.000 TOT 100.000 MAN, EN ZEER ZWAAR BEWAPEND .ZODAT HET KAN SLAGEN IN OPLOSSING VAN HET LEED ONDER BEVOLKING PLUS OOK EEN NAZORG VAN HERBOUWING VAN HET LAND, ONDER EUROPEESE TOEZICHT, ANDERS HEEFT HET GEEN ZIN EN VEEL MILJARDEN EURO S VOOR NIETS ,
  EX MIL 21 JAAR DIENST
  GROETEN UIT TURKIYE WAAR IK NU WOON REEDS MEER DAN 2 JAAR EN NOG VEEL SUCCES MET JULLIE PRO, TER ZAKE

 76. Als juffrouw Liesbet niet in staat is zich te beheersen en voortdurend de interviewee wil onderbreken (Van Deurzen) om toch maar voor de wereld te demonstreren hoe bijzonder verstandig zij wel is, dan is zij niet geschikt voor deze taak. Een reporter die ergernis opwekt heeft een contra-productief effect.

 77. wat politiek betreft,Herman zegt ik ben voor die problemen niet meer beschikbaar, vanwaar die ommezwaai, wie moeten wij nu nog geloven.
  Met alle recpekt voor Herman, maar uw partij bedriegt weer onze kiezers.

 78. een premier?tindemans met een verpleegster erbij moet dat lukken.

  het kan toch niet dat miss bekaert vragen afvuurt i.v.m.de aanvallen van Israel alsof zij zelf lid is van Hammas

 79. een premier?tindemans met een verpleegster erbij moet dat lukken.

  het kan toch niet dat miss bekaert vragen afvuurt i.v.m.de aanvallen van Israel alsof zij zelf lid is van Hammas

 80. zij denken juist hem zelf ,maar de kleine die moetten maar vooren opdraaien ,en voor wie moetten wij nog stemen zij zijn niet meer te geloven.

 81. Ik ben géén CD&V-er.
  Gisteren hadden we weer karthleen Cools op TERZAKE, die reeds voordat de nieuwe ploeg van start gaat, met haar venijnig lachje en dito vraagjes, de zaak onderuit trachtte te halen. Dit hebben jullie nu reeds 18 maanden volgehouden, om de VLD te helpen hun plannetje te doen lukken. Een beetje positief, wat liegen, de juiste geslepen vraagjes stellen… genoeg om het altijd opnieuw te doen mislukken

  Gisterenavond kregen we de vraag: “Is Leterme dan niet bekwaam?” WIE IS ER BEKWAAM om het spelletje van de VLD en dat van de VRT in te schatten en ondertussen het land te regeren.

  Guy Verhofstadt kreeg gedurende zijn korte terugkomst weer alle lof en krediet. Gedurende zijn premierschap heeft hij er voor de Vlamingen ook niet veel van gebakken; hij verschoof de verkiezingsdatum om van BHV vanaf te zijn, De Paarse regering bleef ons wijsmaken dat de begroting klopte, maar de CD&V mocht met de schulden beginnen. Iedereen was en wou weer meedoen, tot dat Leterme het terug overnam.

  Het is waarschijnlijk zoals Van de Lanotte het in TERZAKE verklaarde: “Ze zitten IN de regering en ze bellen de oppositie op en zeggen, zus of zo kunt ge hem, of hen best aanpakken”, ik bedoel afbreken en ondermijnen. (zoals de VRT dat doet)

  GUY VERHOFSTADT heeft dan zelfs nog een een prijs gekregen voor zijn speachtalent….euh, euh, . Prijzen die uitgevonden worden en gegeven aan bepaalde mensen om bepaalde groepen te loven en te prijzen. Ik herinner mij zijn toespraak aan studenten in Gent….ronduit belachelijk !
  Het nieuwe DUO dat terzake presenteert vind ik wel eerlijker in hun aanpak en vraagstelling dan Kathleen Cools, ze blijft ook altijd opnieuw hetzelfde vragen omdat ze het antwoord zou krijgen dat ze in haar kopje heeft…..bedenkelijk!!

 82. Misschien niet het juiste onderwerp maar zou graag even mijn ongenoegen en mening delen.
  Belgie is zo’n klein landje op deze wereld en heeft meer politieke partijen en ministers dan welk land ook. Het kost ons land handen vol geld dat deels beter kan besteed worden. Ik denk dat ik spreek voor vele landgenoten dat dit echt absurd is. Om nog maar te zwijgen over de spectaculair hoge lonen die erbij komen kijken. In tijd van crisis vallen er overal veel ontslagen bij de kleine man. Waarom snoeien ze niet in de regering? Ze zijn met veel te veel en dat is naar mijn mening ook een deel vd oorzaak waardoor onze regering nog steeds op zijn gat ligt! Ze zijn teveel bezig met hun eigen politieke belangen dan met die vd hardwerkende burgers. Heb vandaag een stukje villa politica gekeken, lang hou je dat niet vol. Net een stelletje pubers die bekvechten en hun ego trachten te bewijzen ipv iets concreets en zinnigs te doen.

 83. zij nemen en ze vragen niet aan kleine man of wij toekomen,nu we moet weer gaan kiezen zien ze ons staan,en maar beloven en daar blijft dat daarbij

 84. jawel.betogen tegen de oorlog in gaza.en tegen israel.en voor de vrede gints.en daarna den boel afbreken in brussel en alles kort en klein slaan.waar zijn we in godsnaam mee bezig.

 85. Geachte presentatoren,
  zou u zo vriendelijk willen zijn om uw gasten uit te laten spreken en ze niet hinderlijk te onderbreken wanneer ze hun standpunt willen onderbouwen.

  Het spreek van geen respect en slecht vakmanschap als gastheer of dame van terzake.be…

  Met vriendelijke groeten..

  Laurens Dingen.

 86. Gennez en co. stikken van ambitie en opportunisme. De ‘nietnaamsverandering’ was enkel bedoeld om Bert Anciaux toe te laten zijn ego te bevestigen.
  Het geleuter over het samengaan van progressieven heeft hier niks mee te maken.

 87. Dat de vrouwelijke ankers van Terzake hun job zeker niet te danken hebben aan brains of journalistiek talent, wisten wij al langer. Maar dat ‘hoe heet hij nu weer’ vanavond aan Rudy, die omringd door wanhopige Palestijnen temidden van het puin in Gaza staat, vraagt of ‘deze mensen’ de eedaflegging van Obama gevolgd hebben, doet mij toch echt gillen! Kan men op de OPENBARE OMROEP eindelijk mensen met verstand, inzicht en kennis tewerkstellen ipv zogezegde goeduitziende nitwits die DOM zijn, zich zeer au sérieux nemen en de kijkers op een kleutertoontje toespreken.

  Misschien eens tijd om met een kijkersstaking te beginnen. Ik wil die domme mensen WEG. Danku VRT.

 88. als ik de laatste tijd naar het vrt journaal kijk is het net of ik kijk naar al jazeera.doden en gewonden en miezerie en nog eens miezerie over de palesteinen.waneer belichten jullie eens de anderekant ?wees opjectief.of zijn jullie al zo verkleurd ?

 89. Ik weet de naam van het “slachtoffer” op radio 1-dacht ik- niet meer,die zwaar op de vingers werd getikt,omdat ze het woord “allochtoon” had gebruikt
  i.p.v. “jongere”. Noemt de VRT dit ook objectiviteit!?
  Volgens mij mag men de dingen en dus ook personen nog steeds bij naam noemen.Als een
  autochtoon iets heeft mispeuterd mag dat gezegd.
  Als een allochtoon zich niet gedraagt evengoed.
  Is men bij de VRT dan zo bang voor allochtonen ?

 90. ik kan wel begrijpen dat de ouders en familie willen weten waarom maar wat ik niet kan begrijpen is dat men na het bepalen wat zijn vonnis , wat het ook mag zijn is er voor zo iemand in onze samenleving zeker geen plaats !!!!
  NIET IN EEN GEVANGENIS EN NIET IN EEN INSTELLING , EN ZEKER NIET ONTOEREKENVATBAAR VERKLAREN !!!!!

 91. die onschuldige kindtjes hebben niets misdaan en die mevrouw ook voor moetten niet veel woorden aan vuil maken mogen het zelfde doen met hem

 92. Wanneer zal die zever over canabis hier ophouden.
  Canabis is gewoon een plant en hulpmiddel uit de natuur.Iedereen reageert anders op dat soort dingenMij,omdat ik en rustige aard heb,spreekt het niet aan. Heb het een paar keer gerookt en vind er maar niks aan.Nu ken ik mensen die overactief zijn, vroeger om zogezegd te ontspannen uit de druk die het leven soms meebrengt, overmatig dronken. Diezelfde mensen ontspannen zich nu met joint. Awel, probeer het aub zelf… het is veel en veel aangenamer om naast iemand te zitten die zeer vreedzaam is, rustig een joint rookt, dan naast iemand te zitten die ne hele bak bier uit heeft. Ik vrouw,70 jaar vraag me af wanneer dat hier nu eindelijk kan en ik als 70jarige niet meer naar de coffieshops in Nederland moet gaan voor 2,5 gram aub zeg…. isprecies de middeleeuwen. Voor zieke mensen is het dan ook nog ne goede pijnstiller en heel mooie plant om in huis te hebben

 93. roken is bijna verboden,maar drugs zouden bijna verplicht zijn te nemen ook al is veel geld met te verdienen ,ik heb geen drugs nodig voor plezier te maken,als roken niet gezond is dan zal de drugs ook niet gezond zijn voor ons

 94. Vraag:kleurling als president.Kleurling of spierwit;;;;we maken allemaal deel uit van deze wereld en die mag als hij braaf is, in mijn huis komen wonen maar….. We hebben nu een toch wel brave koning en laat dat zo. Anders… ambras;;; ne waalse president ne vlaamse , nen duitse???en al die campagnes en al dat geld dat dat gaat kosten. Laat Albert maar zitten , daarna Filip…. diemag gerust in buitenland wat pollekes gaan geven onder de leiding, of beter met de steun van een goede regering

 95. ik zoek een minster die geen geboren leugennaars zijn , want ze verdienen nu al teveel en meer voor de kleine man zorgen en voor de die het niet zoveel meer nogdig hebben

 96. Joden moeten ook om zichzelf kunnen lachen.

  Gezien het gebeuren van de laatste maand vind ik dat de joden lange tenen hebben.
  Kritiek betreffende Gaza kunnen ze absoluut niet accepteren.
  Enig begrip voor de Palestijnen mis ik ten ene male.
  Ik krijg dan zelf het onplezierige gevoel dat joden zich elitair gedragen en absoluut vinden dat zij de wijsheid in pacht hebben.
  Dit roept natuurlijk reakties op ,dat roept weer het lange tenengevoel op en dan is de circel weer rond.
  Er om lachen zou denk ik bevrijdend werken dat gebeurt nu toch ook met Bush in diverse programmas op VS-tv zonder problemen.

  Spreekwoord is ook Lachen is Gezond.

 97. Ocharme ik!!!!!
  Wij moeten zwijgen in ons eigen land tot hoever gaat dit nog leiden.
  Sinds kort zijn ze verplicht om vlaams te leren MAAR weeral hebben ze kritiek omdat meisjes en jongens appart les moeten krijgen en de jongens mogen geen les krijgen van een vrouwelijke lerares.WET IS WET en het is niet aan eender welke persoon of geloof die daar iets moet aan veranderen.
  Gedaan met eisen!!! en als ze niet content zijn met hoe wij hier ons manier van werken invoeren dan lijkt het voor mij simpel.zoek dan andere oorden waar ze deze praktijken wel toepassen.
  Ik respecteer hun geloof maar je kan niet van ons verwachten dat wij al hun eisen kunnen verwezenlijken

 98. zij zouden naar onze cultuur moeten leven en niet andersom ,wandt zullen zij het niet doen , en dat ze belasting betalen voor de huizen en hun land dan zal beetje meer zijn voor ons

 99. Op het ogenblik dat de eerst redding voor Fortis uitgewerkt werd, heeft de regering goed werk geleverd.
  Toch zijn er op dit ogenblik goede alternatieven voor handen.
  Niet alleen moeten deze gebruikt worden voor de aandeelhouders(wat ik niet ben), maar ook voor de Belgen in het algemeen.
  Waarom een kan op meerwaarde laten varen, wanneer je de kans krijgt deze te realiseren.
  De Belgische regering heeft grote risico’s genomen et het geld van de belastingbetaler, deze moeten vergoedt worden naar de belastingbetaler toe.
  Ook al hebben we hier meer tijd voor nodig.
  BNP PARIBAS doet dit niet om de Belgische staat te ondersteunen, ook zij zien hier een winst in zitten.
  Laat ons dus slim handelen, zoals dit bij de Belgische mentaliteit hoort.

 100. Op het ogenblik dat de eerst redding voor Fortis uitgewerkt werd, heeft de regering goed werk geleverd.
  Toch zijn er op dit ogenblik goede alternatieven voor handen.
  Niet alleen moeten deze gebruikt worden voor de aandeelhouders(wat ik niet ben), maar ook voor de Belgen in het algemeen.
  Waarom een kans op meerwaarde laten varen, wanneer je de kans krijgt deze te realiseren.
  De Belgische regering heeft grote risico’s genomen et het geld van de belastingbetaler, deze moeten vergoedt worden naar de belastingbetaler toe.
  Ook al hebben we hier meer tijd voor nodig.
  BNP PARIBAS doet dit niet om de Belgische staat te ondersteunen, ook zij zien hier een winst in zitten.
  Laat ons dus slim handelen, zoals dit bij de Belgische mentaliteit hoort.

 101. gelieve geen e-mails meer te versturen daar het mij niet meer interresseert. gelieve dan ook ons e-mailadres bij u te verwijderen . dank u

 102. de “pluche beer” heeft weer iets laten horen, HOE WIJ AANDEELHOUDERS FORTIS moeten stemmen.De Belgische “republiek” weet ook niet wie aanstoot heeft gegeven om “ja” te stemmen.Het zal beteren want mijn “fan” Ann De B komt nu ook op de “pagina” Waarom zou ik mijn buurman J M Poef, niet vragen ook aan te sluiten op een “lijst” die is voor alles interess..als ‘t maar poen is ! trouwens, wij leven toch in “belgië ” of beter “republiek”

 103. in de eerste plaats moeten onze “bankiers” verantwoording afleggen ! dwz graaf lippens en zijn …maar dacht je ook niet, dat onze regering niet heeft mede geholpen (nationale bank- in samenspraak met onze “hoogste” instantie, ” om de belangen van onze “kleine aandeelhouders” te ..kelderen

 104. onze regering zal alles doen voor de rijken ,in aan ons vanalles voorliegen,ze mogen ophouden met cinma te spellen we weten dat binnen kort moet gaan kiezen ,met ander woorden ze hebben ons vandoenvoor de verkiezing ,in daarna kunnen ze weer onze zakken leeg halen

 105. Een mens zou er de moed en de harenb bij verliezen als men ziet hoe een zogezegde integere persoon als Van Rompuy ook de hand boven het hoofd blijft houden van sommige franstalige politici die de blunders blijven opstapelen.Ik ga geen namen noemen hé Didier! Waarom blijft men zo’n schrik hebben van die walen ? Als ze halstarrrig blijven weigeren om dit land een toekomst te geven is dat hun zaak,maar dan moeten ze Vlaanderen niet blijven gijzelen.

 106. ik kijk iedere woensdag en donderdag naar villa politica vandaag ook weer maar ik begin steeds meer aan mijn eigen te twijfelen is er nu echt alles aan het mis lopen in dat kleine landje van ons of durven die vlaamse politicus van ons niets te doen tegen die walen ik vrees het en als ze er niet rapjes er een komaf mee gaan maken dan zullendie pipoos blijven lachen en onze jongens blijven maar slapen

  bornain marcel

 107. ik was een “symphatisant ” van Anne De Ba..je weet wel “tien om te zien”etc, ja nu gaat ze ook op de lijst “voorkomen” bij JM den dekker !toch “tof” en binnenkort komt ook nog ons “margrietje” hermanneke, op welke lijst ??misschien in ‘t bestuur van “fortis” ik stel ook mijn “kandidatuur” géén probleem ,ik kan onze mensen in onze republiek overtuigen bij nieuwe verkiezingen, en ik ben “misschien ” de verkozene van ‘”graaf maurisske, alléé hier gaan we dan

 108. Ik erger me regelmatig aan het volslagen gebrek aan gespreksdiscipline van Liesbeth Imbo. Waar haalt ze het lef vandaan om tijdens een interview voortdurend te onderbreken om haar eigen mening te spuien ? Wenst zij voortdurend te demonstreren dat ze OOK argumenten heeft ? Ik ben niet geïnteresseerd in haar opinie, ik wil wel weten wat die bezoeker te vertellen heeft. Bovendien ben ik regelmatig verbaasd over de tolerantie van die ondervraagden. Wanneer gaat iemand eens even grof reageren en ten aanzien van het kijkend volk die brutale vlerk op haar nummer zetten. Imbo is veruit de zwakste van het team journalisten. Ik weet zeker dat ze goed geïnformeerd is, maar dat zijn haar collega’s ook, en die willen dat niet zo kinderachtig demonstreren. Ook daarstraks bij het gesprek met Genez voelde ik plaatsvervangende schaamte.

 109. alléé Tommeke, ga jij mij leren “typen”je weet ‘t niet juist te brengen dacht je ! weet precies hoe ik namen wil “formuleren” maar dit heeft ook mijn belang ! ik was “virtuoos” in “typen ” en nog véél meer ! je kan ook n iet alles weten , hé, Tommeke

 110. Zinnen beginnen met een hoofdletter. Als je het woord maar gebruikt, moet er een komma voor en je zet spaties waar er geen hoeven te zijn. En wat is op met al die aanhalingstekens? Raren.

 111. Het is hoog tijd dat de verantwoordelijke van ter zake deze jonge arrogante intervieuwers de laan uit stuurt en vervang door oudere generatie met mindere pretentie en respect voor de andere

 112. Ik erger mij aan de wijze waarop de journalisten van terzake hun intervieuw doen. Zij hebben pretentie en zijn arrogant t.o.v. hun gasten. Laten deze niet uitspreken maar onderbreken deze om hun EIGEN MENING te geven ! Een journalist mag geen politicus worden op TV en bovendien alle beleidsver-antwoordelijken afschilderen als nietsnutten.
  Laat die jonge gasten eens verantwoordelijkheid nemen – verlaat Uw veilige rode nest van de VRT en ga voor een politieke carriere wij zullen dan eens zien wat U er van zal bakken.
  STOP DIE AROGANTIE AUB

 113. Ik erger mij aan de wijze waarop de journalisten van terzake hun intervieuw doen. Zij hebben pretentie en zijn arrogant t.o.v. hun gasten. Laten deze niet uitspreken maar onderbreken deze om hun EIGEN MENING te geven ! Een journalist mag geen politicus worden op TV en bovendien alle beleidsver-antwoordelijken afschilderen als nietsnutten.
  Laat die jonge gasten eens verantwoordelijkheid nemen – verlaat Uw veilige rode nest van de VRT en ga voor een politieke carriere wij zullen dan eens zien wat U er van zal bakken.
  STOP DIE AROGANTIE AUB

 114. De Post ziet steeds zijn eigen visie. Wij zijn reeds jaren
  aan het zwoegen met minder mensen en nu weer het sys-
  teem van werken veranderen met de postbezorgers, waarvan
  vele postbodes overbodig zullen zijn. Wat gaat er met deze
  mensen gebeuren? Mensen van leeftijd als contractuelen
  worden gewoon gedumpt. Zijn wij op weg naar een volledige
  privatisering, met de winst naar de aandeelhouders en wij
  onze job kwijt? Ik verwacht echt niet zoveel van de privatise-
  ring of libaralisering. Onze kwaliteit is meer dan 90% !!
  Hopelijk brengt de nieuwe CAO wat meer licht aan de dag.
  Een verontrustende medewerker van de post.

 115. hij moet geen schrik hebben want hij zal zijn werk niet kwijdt graken want als hij daar weg is staat een ander jop tewachten hij zal niet naar den do moetten zo als wij ,maar ja het bijna verkiezing in heb altijd iemand boven hem die goed plaatjes staan bij die op de lijst staat en veel beloven nu en daar achter zien ze u niet meer staan want zeggen ja en als weg bent denken lachen met ons liegen daar wordt je dik voor betaald en voor niets anders voor de waarheid wordt je gestraft

 116. In alle tv-tijdschriften voorziet men om 09.00h een herhaling van terzake en op maandag een herhaling van de zevende dag.
  Tot mijn grote verbazing worden deze herhalingen niet meer uitgezonden.
  Waarom?

 117. Dienen Fridl mogen ze voor mijn part zeer traag in gehakt draaien, maar dat kost ook nog te veel geld,dus laat hem beter vorten !

 118. namen van onze “politiekers” en zeker van “graaf lippens” beginnen “nooit” met hoofdletter,deze zijn niet waardig in on ze “maatschappij” te vertoeven .Iets met voorbedachte rade laten uitvoeren met zijn “bende” en de “Fortis” belangen te kelderen .Schande, het dossier “Fortis” met zijn belangen “vld-commissie”Allée, vooruit Mr Leterme laat je niet doen , jij hebt voor ons “alles” gedaan en kan nu terug je kandidatuur “stellen” hij zal zich nu wel gesterkt voelen , en kan nu beginnen met zijn “hervorming” en de MAGISTRATUUR” naderhand aanpakken .Maar komt deze “integere” man nog wel in de “bak” en waar blijft “de reactie” van zijn ex “commega” didieke ‘MR”wat een “lul”

 119. Het is een schande hoe minister Leterme Yves gegijzeld werd door de VLD.
  Ons land heeft een slecht imago tav andere landen,de wereld heeft gezien hoe je een premier kan onderuit halen.
  Het word tijd dat de Walen in plaats van iedere keer neen te zeggen.
  De Walen profiteren al jaren van de hardwerkende Vlaming,

  Muylle Dirk

 120. wij moeten op komen voor de leterme yves en de vld laten vallen zij hebben de put gemaakt maar dat zullen ze niet zeggen het zijn zij die een gat in hun hebben want ze zijn goed in het liegen

 121. Het is intriest te moeten vaststellen dat wij belastingsbetalende burgers gewoon niets in de pap te brokken hebben in deze zielige vertoning van machtsgeile en geldzuchtige politiekers die om de haverklap hun beloftes breken en overstappen maken om toch maar hogerop te geraken en dat papa- of mamapoliticus zoon of dochter de politiek in loodsen en ze meteen op verkiesbare plaatsen zetten,terwijl ze nog geen moer bewezen hebben.
  we hebben in het verleden al voldoende schrijnende resultaten gezien van onbekwaamheid mar toch mochten blijvenb zitten.Een schande voor het land. Bespottelijk voor het buitenland,waar we hoe langer hoe minder voorstellen en zelfs onze mening nbiet meer wordt gevraagd.

 122. ze gaan een famlie bedrijf op na houden waarom moeten wij nog gaan kiezen,zo moeten wij onze zondag niet gaan op offeren voor die heren niets doen liegen,en als het vader op zoon of moeders en dochters gaat moet wij niet gaan want ze doen maar toch

 123. hoi wat ik wil eigelijk zeggen is …ben een marokaanse jongen van 21……… meestal als ik naar de nieuws kijk ,en als er een feit wordt gepleegt door een belg is dat meestal van een is een 29 jarige man opgepakt in oos -vlaanderen ? maar als het over een marokaan gaaat dan is het een 29 jarige marokaaan is opgepakt in oost -vlaanderen

 124. een voorstel ! al de “bonussen” welke betaald zijn aan de “top” van “fortis” terug laten betalen ! en hiermede kunnen “grootvaders aandeelhouders” ook een “graantje ” meepikken ! voor een dividend betaling ! is dit niet “eerlijk “als je moest weten wat “maurisske de graaf ” elk jaar aan “bonussen in zijn zakken steekt ! dit noemt onze top een econoom ! schande

 125. de groot koppen hebben nooit genoeg, hoe ze de kleine man mogen bedriegen hoe beter voor hem ,en de rest dat trekken ze niet aan ,hoe meer zij de kleine man kunnen plukken hoe meer groot in hun zakken kunnen stoppen

 126. Goeden dag IEDEREEN van het programma canvas terzake,ik heb een vraag WAAROM NOEMEN DE KRANTEN EN DE NIEUWSBERICHTEN BARAC OBAMA HOESEIN NIET MET ZIJN VOLLE NAAM????WAAROM MOET HOESEIN NIET VERNOEMD WORDEN???????WAAROM WIL HOESEIN ZONODIG TURKIJE BIJ EUROPA????????DAT HIJ ZIJN EIGEN VOLK EN ARMOEDE OPLOST?????????MA JA HIJ KANT GOE UITLEGGEN IK VRAAG ME AF WIE DE EERSTE STAP ZAL DURVEN ZETTEN OM HOESEIN BARAC OBAMA DE DEUR TE WIJZEN EN IN AMERIKA TE BLIJVEN.TIS GENOEG ARMOEDE EN RASSEN VERRSCHIL.IK HEB EEN KRISTALLENHOOFD EN ALS MIJN BEL RINKELD STEL IK ME TOCH VRAGEN.IK BEN GEEN RASICT EN BEN EEN RUSTIG MENS……..GROETEN.

 127. Ivm met al dan niet detectives inzetten in politieke affaires: moet kunnen gezien de parlementaire onderzoekskommissies eerder een grap lijken dan echte onderzoekscellen.
  Dat is recent perfekt “gedemonstreerd” door de Fortis kommissie.
  Finaal zaten ze daar mekaar uit te lachen om het “resultaat”. Regelrecht schandalig!
  Laat me wel duidelijk zijn: onderzoek naar politieke zaken, niet naar prive personen!

 128. Wat minister De Gucht vanavond in terzake zei
  vind ik juist,een minister is ook een mens juist
  zoals ieder ander persoon dus,ik persoonlijk vind
  het niet kunnen zomaar mensen te gaan inhuren
  om andere hun leven te verpesten.
  daar moest een straf opstaan.

  bornain marcel

 129. de cinema kan beginnen ,want nu gaan ze de vuile was van mekaar uit hangen daar zijn we vet mee want we zijn al bedroogen van nu al,ze zouden beter de verkiezingen niet verplichtenwant ze denken juist aan hun zelf en hoeveel ze verdienen niet anders

 130. 2170 Merksem-ANTWERPEN, 21.04.2009 Programma ” TERZAKE ” maandag 20.04.’09 Alhoewel ik géén lid ben van de partij van Minister Karel DE GUCHT, heb ik toch een zekere sympathie voor deze man als mens. Spijtig in mindere mate als politicus ( heeft ook al domme dingen gedaan én gezegd ). Maar wat nu gebeurt KAN ÉÉNVOUDIG NIET !!! Wat ( BOER – lees CRAPUUL ) Jean-Marie DE DECKER nu weer gedaan heeft is bijna niet te geloven. Één PRIVÉ-DETECTIVE aanstellen om aan bepaalde inlichtingen te komen over de handel én wandel van minister Karel DE GUCHT. DIT ZIJN GESTAPO-MANIEREN ( dit doet mij aan de periode denken van toen Adolf HITLER regeerde ). Of de periode toen de STASI iedereen controleerde in het voormalige OOST-DUITSLAND. VOOR MIJ MAG MEN DIE KEREL ( ik heb hier GÉÉN andere benaming voor ) zijn POLITIEK MANDAAT ONMIDDELLIJK AFNEMEN !!! HIJ HEEFT NU AL GENOEG HET POLITIEK KRAPUUL UITGEHANGEN. IK ZAL,ZEKER NIET VOOR HÉM STEMMEN !!! Getekend, SCHERLINX, EdGaR.

 131. Ik heb de indruk dat jullie persmensen zoals in de zevende dag en ter zake gemanipuleerd worden door bepaalde politieke partijen die waarschijnlijk jullie bonzen zijn.
  Inschakelen van detectives (wat jullie noemen) moet kunnen. Er zijn al genoeg schandalen uitgekomen waar onze duurverdiende centen naar toe gaan, “Augustaschandaal-milieuboxen-tunnels voor tram of spoorweg die tal van jaren ligt te verkommeren en noem maar op). Tenslotte worden wij constant gecontroleerd ,op elke hoek van de straat of metro en station met de bewakingscamera’s, constant worden wetten gemaakt wat wij mogen en vooral niet..een echte politiestaat. Dat alle politieke voorzitters het niet correct vinden , is toch eigenaardig, plots zijn ze het nu allemaal eens met elkaar als het maar tegen LDD is, anders zijn ze constant in conflict met elkaar. Je zou erom balen voor mij geen politiek.

 132. scherlinck edgar -kalmeer een beetje manneke uit aantweerpen.
  EEN ZEKERE VAN DE LANOTTE HEEFT HET KB PRIVE-DETECTIVES ONDERTEKEND -DEZE MENSEN DIENEN OM HUN BEROEP UIT TEOEFENEN EENRETRIBUTIE BETALEN 350E PER JAAR – EEN ADVOCAAT BETAALD DEZE BELASING NIET EEN BAKKER NIET EEN LOODGIETER NIET ENZ….
  WANNEER NU IEMAND BEROEP WIL DOEN OP EEN PRIVE-DETECTIVE EN ER IS GEEN VUITJE AAN DE LUCHT WAAROM ZOU DIT IN ONS DEMOCRAAATISCH BESTEL NIET KUNNEN..NAZI-PRAKTIJKEN GELDT WANNEER MEN DERGELIJKE ZAKEN VERBIED.
  EN..HEEFT U OOIT HET NAZI-REGIME BELEEFD IK WEL MIJNHEER DEN AANTWERPENEER.
  DEDECKER HEEFT GROOT GELIJK .. WANNEER DE VERKOOP VAN EEN OPENBAAR GEBOUW TOEBEHORENDE AAN DE GEMEENSCHAP OP EEN DUISTERE WIJZE WORDT VERSJACHELD NAAR EEN ONBEKENDE EIGENAAR WEL DAN IS ER EEN PROBLEEM ..VOOR MIJ WEL VOOR U ZEKER NIET .. WAAROM NIET …ER GEBEUREN VANDAAG DE DAG GENOEG SJOEMELPRAKTIJKEN …. AUGUSTA – AANKOOP LEGERVOERTUIGEN…LEGER MUNITIE … OBSCURE HANDELSMISSIES….VERDUISTERINGEN VAN BELASTINGSGELDEN….VERKOOP VAN OPENBARE GEBOUWEN….. OPENBARE WERKEN….NUTTELOZE WEGEN EN BRUGGEN…. DUISTERE BENOEMINGEN IN OPENBARE DIENSTEN. FEESTJES EN PARTIES…OP DE KOSTEN VAN JAN MODAAL….
  LOONDIEFSTAL OP GROTE SCHAAL DOOR ONWETTIGE AFWEZIGHEDEN….
  EN AL DAT GESPUIS DIE EN DAT IS GESPUIS LEEFT ALS VLEERMUIZEN IN HET GROEN NETJES VERSTOKEN IN HUN KASTELEN EN REINE WITTE VILLA’S WAAR HET BUITENLANDSE PERSONEEL HUN BEDIEND AAN EEN HONGER LOONTJE. SALUT MIJNHEER DE VERBOLGEN VLD-MILITANT
  IK PERSOONLIJK BEN EEN ANTI-POLITIEKER IK BEN ZE KOTSE BEU.
  ZEKER GEEN VOORBEELDIGE MENSEN ZACHT UITGEDRUKT. SALUT EN DE KOST.

 133. Als ik niet verplicht was om te gaan stemmen dan hadden ze mij gezien want ik geloof geen enkele politieker nog het gaat ze alleen maar om het geld want iedereen wil maar op lijsten staan dat ze dat stemmen maar snel afschaffen want het stelt allemaal niet veel meer voor.

 134. Ik vind het mijn democratische plicht om mijn stem uit te brengen, al ben ik mij er ten volle van beust dat ik daardoor alleen de sterkte van een partij kan bepalen. Wie er uiteindelijk in het parlement terecht komt wordt in feite bepaald door de partijbonzen en die willen alleen ja-knikkers. De parlementsleden zijn verworden tot blatende schapen die enkel stemmen wat ze mogen van hun partijbureaus…Kijk maar naar de CD&V die nu aan de franstaligen vroeg om een belangenconflict in te roepen in casu Brussel-Halle-Vilvoorde….terwijl eertijds enkel 5 minuten politieke moed nodig bleek te zijn…..Wie gelooft die mensen nog!…..

 135. In plaats van al dien TAMTAM te maken en geldverkwisting voor de verkiezingen zouden ze beter de koppen samen steken voor een gewone zuinige volkswagen,zoals 4 zittingen,redelijke ruime koffer en voledig cabrio,waarom moet dat altijd zoveel geld kosten?????????zoals een sterke 2PK.met een fris kleurtje 5 deuren en we kunnen allemaal mee,,,,,,,,en nog zoiets er zou moeten in iedere stad een indoorskiepiste zijn,er staan genoeg goede fabriekspanden leeg met parking en er is terug werk voor wat mensen ,niet iedereen rijd paard of tennist of gaat kleren kopen,sneeuwpret voor ouders kinderen en de oma en opa allen eens samen ontspannen,niet iedereen kan dure skiereizen betalen……….tis altijd voetbal,en tbrengt op termijn goed geld op,ja tis een investering maar tloond de moeite.EN IEDEREEN TEVREDEN.
  Ik had ook graag geweten waarom niemand in het nieuws nog in de krant of tv; nieuws de volle naam van HOESSEIN BARACK OBAMA ZECHT????????????ZEER VREEMD????????????JA ALLE GELD DOLLARS IN USA.IS TOCH AL VAN DE SAOEDISCH JA DAT GAAN ZE NIET AAN DE KLOKKEN HANGEN HEE………………EN WAT MET MONSANTO GRANEN IS DAT NIET DE OORZAAK VAN DE MEXICAANSE GRIEP??????????????????MONSANTO KIEMT NIET DUS GEEN LEVEN IS GEEN WEERSTAND…………

 136. Wat betreft de zogezegde terrassen oorlog op de Markt te Brugge kan ik bevestigen dat ik in het verleden ook reeds zonder aanleiding werd aangesproken door kelners tot buiten “hun” terras. Ik vond dit toen uitermate vervelend en heb hen dat dan ook gezegd, wat me een ‘snauw’ opleverde. Als de cameras van terzake nu 2 dagen na de uitspraak van de burgemeester die terrassen bezoeken zou het toch van ‘te veel’ lef getuigen indien ze buiten hun ‘territorium’ komen.

 137. Michel, namen in Japanse tekens tot daar aan toe, maar dit is toch wel pijnlijk. Moet je de post niet eens afsluiten. Ik krijg de creeps van de comments.

 138. Is tom bonen een ander mens dan amstrong . Ik stel vast dat iemand welke doping gebruikt om zijn prestaties op fokken niet gestraft wordt . Zijn wij ,kleine belgen, dan zo laks , dat wij ons zo maar de les laten spellen door frankrijk . Ook de wijze waarop het gerecht aan de informatie is gekomen ruikt er zeer sterk naar dat deze renner gestalkt werd , meschien door mensen welke gewoon zijn van met detectives om te gaan .

 139. Kom zeg laat ons niet lachen heeeeeeee,moesten alle Ministers in funksie geschorst worden door gebruik van alkohol of cocke en rechters of bazen,tzou skone zin,dan is er geen funktie houding meer,laat dien TOM BOONE MET RUST EN TWAS IN ZIJN VRIJE UREN…..ONOZELAARS DIE BAZEN VAN HEM…….. ALS TOM NU ZEGD IK HEB ER GENOEG VAN VAN AL DIE ZEVER…………WAT GAAN ZE DAN DOEN ZELF RIJDEN???????????HAHAHAHA…………

 140. ze moeten laten zien wie de baas is ,het goed dat tom een hele goede renner is ,en hij verkoopt goed en dan zijn ze allemaal blij he want het………………

 141. Waarom wordt er geen woord gerept over het feit dat we in Halle en Beersel binnen de twee jaar een franstalige burgemeester zullen hebben. UF grootste partij ! Op zich geen probIeem: ik ben geen flamingant, ben ingeweken westvlaamse van Knokke-Le-Zoute, breeddenkend, gehuwd geweest met een waal, perfekt tweetalig en een grote bewonderaaster van de franse kultuur. Maar sinds ik in Beersel woon heb ik ten lijve kunnen ervaren wat een franstalige burgemeester met de vlamingen doet. ECONOMISCH boycotten, aanvragen van bouwvergunningen NIET behandelen. Politie afsturen ter intimidatie enz…

 142. P.S.: Ik woon inderdaad in Beersel maar heb natuurlijk het over de boycot van het franstalige schepencollege in Rode waar ik o.a. een bouwvergunning had aangevraagd.

 143. eigen mening:de media zijn een macht in de macht : de Vlaamse jounalisten hebben Y.Leterme mee gekelderd door hun negatief commentaar en ze hebben mee in de kaarten van Franst. België gespeeld. Gelukkig hebben de mensen dat doorzien. Ik heb niet de indruk dat de journalisten de houding van de Franst.in VLAAMS BRABANT en Brussel kennen !!
  Zelden zegt een journalist dat de zij de wet overtreden: De faciliteiten moesten na 15 jaat uitdoven (= naïef), BHV moet gesplitst worden want zij KOLONISEREN Vlaanderen door de taal niet te willen spreken. Ze komen er graag wonen en zeggen dan : nu is het van ons, of aansluiting bij Brussel . Denkt u dat er geen Vlamingen in Wavre wonen ? zij vragen niets ! Als al de Vlamingen die vroeger zijn gaan werken in Wallonië zich niet aangepast hadden ,was Luik en Charleroi Vlaams geweest! Die mensen hebben nooit Vlaamse scholen gekregen !!! Wij passen ons aan met respect voor de plaatselijke bevolking.De arrogante houding van Brussel heeft lang genoeg geduurd
  1 Zin : Doe de wet respecteren en alles is opgelost.
  Dan pas kan er geregeerd worden .Zowel Verhofstad als JL Dehaene hebben deze problematiek voor zich uitgeschoven ipv ze op te lossen ! Zij moeten geen verwijten sturen naar de mensen die de zaken nu proberen op te lossen. Wallonië is een prachtig stukje België : mochten we binnenkort vriendelijk samenwonen

 144. de poletieker die hetbeste lieg en bedrieg krijg de beste punten en hij mag de mensen de laatste eur
  uit hun zakken halen ,in het europees parlement
  is nog niet de helft wat werkt,ze worden betaald met het geld van de belasting betaler ,, , zoals in belgie ook de debaten in het parlement zijn drie vierde leeg , , ze antwoorden nooit op een vraag draaien rond de pot , , en denken na hoeveel ze deze keer weer de pensioneerde en de werkende man gaan afzettern , ik erger mij kapot ,het eennige wat ik kan zeggen ik walg er echt van ,

 145. Ik begin een raar gevoel te krijgen een zaak is zeker Bart de Wever heeft gelijk maar mijn gevoel zegt me dat we eer 2009 om is dat wij opnieuw aan het stemmen zijn want,de vld hebben klappen gehad en dat doet ze veel pijn ook al laten ze dat niet blijken als de vld hun zin niet krijgt dan stappen die gewoon uit de federale regering en dan is het zo ver en ik denk dat ik er niet veel naast zit.

 146. daar zouden jullie gelijk in krijgen maar dan zien wel weer ,ze zouden ons niet verplichten voor te gaan stemen

 147. Marie-Jeanne, uw verbittering is eerlijk gezegd nogal pathetisch. Bovendien zullen velen het niet op prijs stellen dat u elke persoonlijke uitspraak die u hier maakt kracht bij zet door uzelf te generaliseren (hoezo ‘wij’ niet gaan stemmen want ‘wij’ tellen niet mee; dat zal ik en iedereen hier zelf wel uitmaken, danku).

  Het is niet omdat de uitslag van een verkiezing niet uw eigen verhoopte resultaat blijkt te zijn, dat u het hele systeem waarop die verkiezing is gebaseerd maar meteen mee overboord moet gooien. Het verkiezingssysteem zoals we het kennen in België is een zeer open en rechtvaardig systeem. Dit is tevens de reden waarom buitenlandse specialisten meermaals ons politiek systeem (kiessysteem, staatsorganisatie – vergeet niet dat onze maatschappij ondanks de regeringscrisissen van de afgelopen tijd wel blijven draaien is, wat in vele andere landen niet zo vanzelfsprekend zou zijn, vooral met ons specifieke dualistische model (Vlaanderen-Wallonië) als referentie nemen. Het probleem is, Marie-Jeanne – en u bent heus niet het enige slachtoffer hiervan -, dat door de vele (soms ook zeer gegronde) negatieve commentaren uitgaande van de media, de vertekende publieke opinie en de politiek zelf, er een mechanisme van self-fulfilling prophecy optreedt. Het fatalisme dat u in uw posts alhier tentoonspreidt is kenschetsend.

  Wat men ook niet inziet is het volgende: steeds wanneer er (bv. in het kader van een parlementaire commissie of om het even welk ander onderzoek) daden van wanbestuur – of die nu politiek getint zijn of niet – aan het licht komen, wordt er onmiddelijk moord en brand geschreeuwd. Terwijl ik het veel aanstootgevender zou vinden mochten deze zaken helemaal niét aan het licht komen. Net het feit dat deze wandaden onderzocht, vastgesteld en bestraft worden is een bewijs op zich dat ‘het’ systeem wel degelijk werkt. Uiteraard gaat dit niet altijd op, de wereld is niet perfect, maar sluit die vaststelling a priori uit dat wij de wereld niet kunnen veranderen in de goede richting, zoals u doet doorschijnen? Ik ben hier alvast niet van overtuigd. Zelfs in puur nihilisme zijn positieve uitgangspunten te vinden, weet u wel.

  Daarom ben ik ook van mening dat de uitweg uit de politieke impasse zoals die zich nu voordoet niet te vinden is in partijen als NVA, Vlaams Belang of LDD (dit zijn nu voorbeelden van Vlaamse partijen, maar Waalse equivalenten moeten zeker niet onderdoen), aangezien zij hoegenaamd niet openstaan voor dialoog. Zij hebben hún standpunt, wat natuurlijk hun vol recht is, men moet zich ook niet zomaar laten doen, maar hierdoor miskennen zij bij voorbaat de mogelijkheid dat de ander ook wel eens gelijk zou kunnen hebben. Zulke instelling verhindert een compromis, waardoor samenwerking onmogelijk wordt. Deze partijen gaan er van uit dat een samenleving en de politiek die haar ondersteund statische gegevens zijn, maar dit zijn het niet. Aan een democratie moet continu gewerkt worden (bv. in de zin van een staatshervorming (lees: adaptering aan de noden die zich nu stellen, met het oog op evoluties in de toekomst), in open dialoog met alle belanghebbenden. Nog liever politici die hun zakken vullen dan messianistische politici die menen dat hun Eigen Groot Gelijk voor alle oplossingen zal zorgen. Dit impliceert uiteraard een hoge mate van solidariteit, die voorgenoemde partijen jammerlijk moeten ontberen. Dat nu blijkt dat velen het met deze stelling niet eens zijn (zie de recente verkiezingsuitslagen) kan betreurd worden, maar de toekomst zal uitwijzen hoe deze collectieve beslissing zal evolueren. Als ik totaal verkeerd ben, en er met deze keuzes toch een betere situatie tot stand komt, ben ik de eerste om mijn vergissing toe te geven. Maar – en dit is fundamenteel – ongeacht de uitkomst probeer ik niet te berusten, maar actief uit te gaan van het positieve potentieel van de toekomst.

 148. IK DENK INDERDAAD DAT WE MOETEN MET ZIJN ALLEN ANDERS GAAN POLETIEK GAAN VOEREN IN BELGIE
  EEN ANDER KOERS MET DE WIL VAN DE BEVOLKING , DAAROM ZOU IK EEN VRAGEN LIJST WAT DE BEVOLKING WIL
  IK ZOU ALS HET LUKT MET DE VOLGENDE VERKIEZING OP KOMEN MET EEN PARTIJ VAN DE TOEKOMST
  IK ZOU NIET EEN DEEL VAN HET PROBLEEM ZIJN MAAR EEN DEEL VAN DE OPLOSSING
  ZOWEL VOOR VLAANDEREN ALS WALLONIE EN BRUSSEL
  EN IEDEREEN ZOU ER BAAT BIJ HEBBEN ZO WEL DE OUDEREN ALS DE JONGEREN , DE ALLEEN STAANDE EN
  DE INVALLIEDEN EEN PAAR PUNTEN WIL IK AL VERTELLEN
  ZOALS DE MINISTRIE S ZOU IK HER SCHIKKEN , DE AAN PAK VOOR EEN ZUIVER WERELD,IK HOOP ALS IK TERUG IN BELGIE BEN OM EENS MIJN STAND PUNTEN TE MOGEN BRENGEN IN DEBAT OP TV MET ANDER E POLLETIEKERS
  HET KAN ALLEN MAAR BETER GAAN WANT ER IS GELD GENOEG ALLEEN MOET HET JUIST VERDEEL WORDEN , ZO IK HOOP OP VEEL STEUN IN BELGIE ZODAT BELGIE TERUG MAG GEZIEN WORDEN IN DE WERELD , WANT BELGIE IS EEN PRACHT LAND , GROETEN MV

 149. ik ben heel blij dat ik kan gaan stemmen ,voor dat de vrouwen hun stemrecht kregen hebben ze moeten vechten manifesteren in gevang zitten vernederd worden ,,en nog zo veel meer,,,
  als jullie niet te vreden zijn stem dan opeen andere partij ,,,het isheel gemakelijk in de luie zetel zitten en zeggen ik ben niet te vreden , , , doe er dan ook wat aan ,,, stem dan eens lijst de deker ,VB,NVA
  word eens allemaal waker ,,waar blijft de vlaamse leeuw ,,de strijd lust ,,was ik nog maar 25 jaar

 150. De Vlaamse Leeuw? Strijdlust? We leven in de 21e eeuw he lydie… Een eeuw waarin jouw anachronistisch vaandelwapperen het al lang heeft afgelegd tegen het postmodernisme. Met vlaggen staan wapperen zal helemaal niets oplossen. Integendeel, het is belachelijke flamingantenonzin, die nog eens provocatief is op de koop toe. Wat is dat eigenlijk nog, die ‘Vlaamse geest’?! Niet dat de Belgische veel beter is natuurlijk. Wat hebben we aan zulke kerktorentheorieën in de wereld van vandaag? Ik heb niets tegen Vlaanderen als entiteit, maar wel iets tegen de arme geesten die zich nu nog achter gedateerde Vlaamse onzin willen scharen.

  Maar goed, laat ik er verder geen woorden meer aan vuilmaken, dat heeft hier toch geen enkele zin.

  En in hoofdletters schrijven, Maurice, staat gelijk aan roepen. En roepen is onbeleefd.

 151. hallo Jan Jasper Hathé, vroeger ,nog niet zo lang geleden was Belgié een land , , , als hoofstad
  Brussel , , de politiekers verdeelde dat mooi landje in drie , , Walonië, , Brussel , , , Vlaanderen
  ja Heer Jan ik ben heel strijdlustig , , , als ik dat allemaal zie , , vroeger was de overheid franstalig
  en moesten de vlamingen naar hun pijpen dansen
  God zij dank is deze tijd voorbij Als het moet heer Jan , , zelf met mijn hoge ouderdom ga ik op de barikades, , en het zou me een grote eer zijn indien ik het VAANDEL met de leeuw mocht dragen, , het zijn mensen als jij bent die dat mooi klein stukje vlaanderen nog aan de walen zouden verkopen
  maar er zullen altijd mensen zijn als ik die het niet zullen toelaten
  Een flamingant ben ik niet , , of misschien toch, omdat de heer Jan Jasper het zegt, , , dan wil ik wel die arme geest zijn en daar ben ik heel erg fier op , , als ik u was zou ik mijn woorden niet meer vuil maken , , , in heel kort gezegd , , vind ik je een ARROGANTE, , INFREQUENTABLE, ,
  mens

 152. Hola,ik ben vlaming geboren,ja vroeger waren het de rijken die frans spraken
  en wij waren de boerkes,we moesten de madammen laten voor gaan,nu ben ik
  iets ouder,IK SPREEK VLAAMS EN FRANS ENZ……. NU VERSTAAN DE MADAMMEN ME
  NIET ALS IK VLAAMS SPREEK……….HAHAHAHA.ZE MOETEN HET OOK DOEN HEEEEE.

 153. Lydie

  Gezien uw verhitte reactie waag ik nog een laatste poging.

  Inderdaad, België is ingedeeld in drie gewesten, quasi-analoog met de drie gemeenschappen, met Brussel als federale hoofdstad. En uw punt is?

  Vervolgens verwijst u naar de Vlaamse taalemancipatie. Die misken ik geenszins, en ik heb hier dan ook vanzelfsprekend de gepaste (!) bewondering voor. U kan met recht en rede stellen dat de sociale ongelijkheid tussen de Franstalige bovenlaag en de Nederlandstalige onderlaag van die aard was dat een Vlaamse emancipatie niet uit mocht blijven. Maar, en hier wil ik u uitdrukkelijk op wijzen, deze emancipatie (ik doel o.a. op de taalwetten) kwam er voor het grootste deel op een vreedzame, democratische manier. Ze is er gekomen niet zo zeer door strijd, maar eerder door dialoog, door geven en nemen van zowel Frans- als Nederlandstalige kant! Dit laatste wordt vandaag door flaminganten met een hidden agenda maar al te gemakkelijk verzwegen. Dit maakt hen (en ik doel bijvoorbeeld op een tendentieuze Bart de Wever, die hier – toegegeven – heel sterk in is) intellectueel bijzonder oneerlijk. U hoeft mij overigens niet op mijn woord te geloven, ik ben niet de enige die dit zegt.

  Volgens mij bent u – zoals veel Vlamingen blijkbaar – ontzettend rancuneus. Nog steeds (na meer dan een volle eeuw!!!) wil u het Grote Kwade België zien barsten, op de een of andere manier in de hoop dat dit uw onverwerkt verleden ongedaan zou maken (zie ook de bovenstaande commentaar van ‘mie’). Dit maakt uw zgn. trots tot een zeer ongepaste trots. Lieden als de Wever spelen hier uiteraard gretig op in.

  Wat wilt u nu eigenlijk? Met fakkels en hooivorken op de barricades gaan staan? Hebt u de voorbije 50-60 jaar onder een steen geleefd?! Beseft u niet dat niemand hier nog baat bij heeft, dat zulke instelling enkel de verdeeldheid tussen Vlamingen en Walen vergroot? Vergeet u vooral niet dat een instabiele samenleving voor niemand goed is, voor Waal noch Vlaming, en al zéker niet in deze tijden.

  Denkt u nu echt dat ik alles wat de rijke Vlaamse cultuur heeft voortgebracht kwijt wil? Dat vind ik een grovere belediging dan de arrogantie die u mij toedicht. Want ik wíl de Vlaamse cultuur niet kwijt, net zomin als dat ik de Waalse, Belgische, Nederlandse of Brusselse cultuur wil zien verdwijnen. Ik vind het dan ook stuitend dat net ú niet de moeite wil doen om ook maar één degelijke Nederlandse zin te typen. De taal is toch waar het hier om gaat, nietwaar?

  De door emotie gevoede onwil bij zowel Vlamingen als Walen (hierin voor geen haar verschillend) die nu opnieuw de kop opsteekt fnuikt het communautair debat, aangezien de solidariteit die noodzakelijk is om naar elkaar te luisteren verdrongen wordt.

  En het strafste blijft nog: hoe meer flaminganten dwars blijven liggen, hoe meer ze op termijn zullen verliezen. Partijen als de NVA versterken deze tendens, en zoals nu blijkt uit de verkiezingen werkt de CD&V mee als katalysator… Dit hadden intelligente mensen trouwens al moeten zien aankomen bij Leterme I.

  Ter afsluiting van mijn episteltje toch nog even dit: het gaat al lang niet meer over Vlaanderen, zelfs niet meer over België. Het gaat nu over Europa en over de wereld. Zouden we, in plaats van onze energie te verkwisten in dit zinloos gevecht tussen Walen en Vlamingen, niet beter trachten om in deze ontluikende globale samenleving een plekje te veroveren voor onze gezamenlijke, unieke en o zo waardevolle cultuur? Het tegendeel beweren zou pas écht van arrogantie getuigen…

 154. dat arogant,manneke met iets van dat waals bloed in uw aderen zijt gij man – ten tijde van onze ouders was alles frans de waaltjes beroemen zich nog steeds op een waalse arogantie en koetertaamtje -gaat eens over de grens in FRANKRIJK daar miskent men les FLAMANDS NIET de wegbewijzering over de grens is waar het past in het NEDERLANDS en in FRANKRIJK AUCHAN WORDT U BEDIEND IN HET NEDERLANDS SALUT EN DE KOST LEVE VLAANDEREN

 155. Waals bloed? Nog los van het feit dat de associatie bloed-taal mij eerder dubieus in de oren klinkt, kan ik u melden dat mijn familie langs vaders kant uit Antwerpen komt en langs moeders zijde van Limburg. Ikzelf ben geboren in Leuven. Waals, moi?

  Ten tijde van onze (groot)ouders ja, daar slaat u de nagel op de kop, toen was dat nog zo. Dat was een tijd van groot sociaal onrecht. U kan toch niet volhouden dat dit sinds de jaren ’60 (en zeker nu) nog steeds zo is? Natuurlijk bestaat er een Franstalige bourgeoisie, maar die heb je evengoed in Vlaanderen hoor, believe you me. Maar ja, ‘de Vlaming’ kan in uw ogen natuurlijk niets verkeerd doen. ‘Mijn Vlaanderen schoon Vlaanderen’. Dat er geen verschil is tussen Waalse arrogantie en Vlaamse arrogantie, daar gaat u eenvoudigweg aan voorbij. Ik heb voor beiden overigens even weinig respect.

  Ik zal het dan nog maar eens herhalen: u zal die Franstalige bourgeoisie niet wegkrijgen door een radicaler Vlaanderen, het enige dat u op die manier bereikt is een nog radicaler Wallonië. Ik zal het eens anekdotisch beschouwen, dat begrijpt u allicht beter. Op de lagere school waar ik vroeger school liep (in de Vlaamse rand rond Brussel, school van het Gemeenschapsonderwijs, zeer Nederlands) had ik een goede vriend die in Wallonië woonde. Hij kwam elke ochtend van zo ver om naar een Nederlandse school te kunnen gaan. Wij waren goede vrienden; de aankondiging van een toets was een groter probleem dan de taal die wij spraken. Nu, zoveel jaren later, studeert hij aan de ULB, ik aan de VUB. Onze verstandhouding is nog steeds dezelfde, hij spreekt nog steeds Nederlands, alleen zie ik dat dat minder vanzelfsprekend is geworden. Zijn Franstalige vrienden zeggen, als hij voorstelt om eens in Antwerpen uit te gaan: ‘wat ga je daar zoeken bij de Vlamingen?’ Dit soort mentaliteit is exact wat men bereikt door de ‘Vlamingen’ en ‘Walen’ tegen elkaar uit te spelen; een wederzijdse onverdraagzaamheid die vandaag de dag niet meer nodig zou moeten zijn. Dat de Vlamingen door een groeiende groep Franstaligen vandaag nog steeds miskent worden is hier een logisch gevolg van. Dus blijf de bruggen maar opblazen (niet enkel een spijtige Vlaamse ‘verdienste’, evengoed een Waalse), blijf de Franstaligen maar stigmatiseren, maar weet wel dat wie haat zaait, haat oogst.

 156. Belg en belg en belg en nog eens belg dat is vier
  de echte Belgen beste vriende , ,zijn drie talig, , , ,
  zal beginnen met mijn moedertaal , , nederlands en daar na frans , en wat de meeste vergeten is ons heel klein stukje duitsland , , dus duits
  ben heel fier deze drie talen te beheersen
  dus zonder te stoefen kan ik mij een echte belg noemen
  Heb mijn jeugt jaren in Luik doorgebracht, , , niet plezant , , wij waren de vuile vlamingen, , wil het liever niet in het frans vertalen , ,en vooral vraag niet om nederlands te leren , , , antwoord
  jamais, , , , , en dan is er nog geen sprake van de
  duitse taal, , ,
  en vooral smijt niet met drek naar de flamingante
  voor mij zijn het patrioten , , , , zoals
  Leuven vlaams

 157. Ik word ADEMLOOS bij de gedachte dat men in een fanatiek debat al de
  slachtoffers bij tunnelbranden
  in de vergeetput dumpt. Er zijn meer dan 1320 verkoolde slachtoffers. Een tunnel kan slechts bij noodzaak, zie o.a. de Mont Blanc. Mijn voorkeur is dus de LANGE WAPPER-brug.

 158. ja wat moet ik van die lange wapperbrug denken het is anders een prachtig kunstwerk dat heel wat toeristen gaat lokken en dat is weer goed voor de zelfstandigen,er zal toch iets moeten gebeuren ik persoonlijk denk dat de mensen moeten nadenken wat voor hun zelf het meeste opbrengt en voor de stad Antwerpen en als ze van dat gedacht uitgaan denk ik niet dat het moeilijk kiezen zal zijn ik wens hen veel geluk en dat ze voor hun zelf het beste kiezen.

 159. Na tien jaar studie – en lobbywerk met alle hele en halve beloftes die daarbij horen wordt de som van alle eigenbelang gemakkelijk ingewisseld voor de waarheid en het algemeen belang. Er zijn al zoveel plaatsen waar industrie en economisme hun doel voorbijschoten waardoor de leefbaarheid teniet werd gedaan. Antwerpen is geen desolaat moeras met behoefte aan een ‘ land-mark ‘ als teken van menselijke ondernemingszin. Beschaving vandaag toont zich in steden die een maximum aan open ruimte voorzien, plaats waar mensen elkaar kunnen tegemoettreden.

 160. Tijdens de verkiezingsshow voor het Vlaamsparlement in de vroege namiddag heeft proffessor Alaert gesproken over de Oosterweelverbinding hij vond het een zeer duur en onnodig project, en zijn oplossing was om de Liefkenstunnel eerst volledig te benutten en een aansluiting hierop te voorzien via de E17 iets voorbij St. Niklaas om zo het transsit verkeer af te leiden. Waarom komt deze mening in Terzake niet meer aanbod

 161. beste TerZakenaars, ik ben mag ik zeggen echte Antwerpenaar (Seefhoek) en al het gepalaver over de brug maakt me zo moe, een mooie brug moet toch kunnen, zie naar Nederland, natuurlijk komt die op de verkeerde plaats en ook het alternatief, maar dat er gewoon niet meer wordt gepraat over waar het eerste tarcé moest komen veertig jaar geleden, dat verontrust me, dat men dat eens onder de mensen terug brent, dan zou het nog sneller duidelijk zijn hoe men blijft zeuren en nog méér tijd verliest, laat dat duidelijk zijn!!!
  beste groeten,

  John

 162. Voor mij is de wapper brug ideaal, , , het zal antwerpen niet onsieren , , integendeel, ik huiveral me inbeelden vast te zitten in de tunnel en geen uitweg weten daar er automatich paniek zal onstaan levend begraven of verbranden , , , zijn
  nu zijn er al bij het kleinste water overlast ((buizen versleten ))))verzakingen dat het geheel instord
  ik mag er niet aan denken , , ,

 163. WIJ VERNAMEN VIA DE MEDIA DAT HET KONING ALBERT NOG MAAR EENS VIA DE MARINE EEN CONSTRUCTIE HEEFT OPGEZET OM HUN KOSTENPLAATJE TE VERDOEZELEN –
  EEN JACHT LATEN REGISTREREN ALS MARINEVAARTUIG (dit wil zeggen dat dit ons aller jacht is dat ook wij het recht hebben het te bezoeken-dat het tijdens de opendeurdagen van de marine in ZEEBRUGGE kan bezocht worden en er een constante ligplaats heeft) ER 4 MARINIERS ER EEN PERMANENTE BEZETTING UITOEFENEN IN HET BUITENLAND MET BUITENLANDSE VERGOEDINGEN(wat een luxeleventje hebben deze mariniers daar) EEN PRINS DIE ZIJN VOETEN VEEGT AAN DE BELGISCHE WETGEVING EN MET ZIJN SPEELTJE -HELIETJE ( is zich aan het oefenen om de tijdig de vluchten vanuit ZIJN BELGIQUE)
  BOVEN BRUSSEL BLIJFT VLIEGEN. DAT VOLK WIL ONS DAN NOG LESJES LEREN IN BESPARINGEN EN MATIGINGEN – EEN LAURENT VOORZITTER MET VERGOEDING VAN ONS ALLEN VOOR EEN ONDEFINIEERBARE NUTTELOZE INSTELLING MET EEN VERGOEDING VAN 330000 EURO OM ALS NIETSNUT DOOR HET LEVEN TE GAAN TERWIJL ER GEZINNEN MET JONGE KINDEREN IN ARMOEDE DIENEN TE LEVEN -HOE LANG MOETEN WIJ DAT NOG DULDEN -IS DAT VOLK EIGENLIJK NIET BESCHAAMD VERPLAATST ZE NAAR HUN CONGO DAT HEN ZO LIEF IS -GEEF ONS MAAR EEN PRESIDENT DAN KIEZEN WIJ DEZE EN ZETTEN HEM WANNEER HET ONS ALLEN PAST OP DE TRANSFER – EEN PRESIDENT MOET WERKEN VOOR ZIJN CENTEN VOORBEELD OBAMA -SARCOZIE – ENZ…. FOEI DE KONINKLIJKE FAMILIE GEEN VOORBEELDFUNCTIE VOOR ONZE MODERNE MAATSCHAPPIJ

 164. De koning zit met zijn onderdanen totaal niets in als maar zijn dotatie op tijd daar is , , hij wild ons de les komen spelen , , , dan zou ik maar beginen met een koninglijk voorbeeld te geven , , ik dacht dat het gedaan was met het geld ze gingen er toch voor zorgen , , onze ministers , , , leugenaars , , bedriegers men zou voor het hof van straatburg moeten dagen , , , VOORdiefstal van de buurger gepensioneerde, , , maar zo lang het maar gaat elk jaar meer zullen ze de burger leeg pluimen , , ik zal het zeggen en blijven zeggen ik walg er van

 165. waarom een “koningshuis” profiteurs , zakkenvullers,en maar afbetalen, uitzuigers,er is
  géén geld om al “deze” ministers te betalen, en dan
  nog niet gesproken van ‘t “parlement” wat een rotboedel ! een echte schande, weten sommige mensen nog de “koningskwestie “na de oorlogsjaren ! en nu maar geld zoeken bij de arme burger, laat de “ministers” inleveren om te beginnen.

 166. Iedereen moet inleveren , van de minister, ,word niet gesproken, , stil zwijgen van het konings huis
  Da parlementariërs en de hoge ambtenaren , , en de banken,, , schande men moet nu belasting betalen op onze zwaar verdiende spaarcenten die we met de jaren hebben vergaard, , met niet op onze achterste of liever gezegd klote te gaan zitten , , maar werken, , ze hebben ons beloofd met de verkiezing geen belasting op te leggen , ,en daar zie je wel weer ze zijn pas aan het bewind en de taksen komen van alle kanten achter ons aangewaaid , , het zijn leugenaars corrupt tot en met , , geen enkel spiertje haar die deugd
  Ze zijn de werkende man steeds meer en meer aan het pluimen

 167. Ik begrijp niet hoe wij in België dit soort van kleuterjournalistiek nog tolereren.
  ” Hoe kan de Antwerpenaar kiezen ? ” En als de discussie start, dan wordt het geblokt met : ” We hebben geen tijd. ”

  Geef dan alsjeblieft toe, dat je een soort kinderjournaal wil maken.

  En wil alstublieft iemand Kathleen Cools verbieden om debatten te leiden ?

 168. verdorie toch, nog steeds op tv dat gepalaver over die brug, vervolg op de vorige keer!!!!
  het tracé van 30 jaar terug gewoon BUITEN DE STAD!!!! waar het MOEST komen

 169. De lange wapper lijkt me geen goed idee, ik ga niet alles opsommen wat al gezegd is .Ik verwijs alleen naar Zeeland waar de brug over de oosterschelde gewoon geslten word bij hoge wind snelheden met een zo hoge brug in antwerpen kan men wel eens voor de zelfde problemen staan : en dan?

 170. Echt objectief zijn jullie niet. Het is nu wel duidelijk dat jullie voor de LangeWapperbrug (eigenlijk : viaduct) zijn. Ik woon in Borgerhout buiten de ring en kan al lang nietmeer met de slaapkamervenster open slapen wegens lawaai en stank. Vraag al jaren om simpelere en goedkopere oplossingen zoals de Liefkenshoektunnel meer te benutten en geluidsmuren rond de ring te plaatsen, maar daar komt ook niets van.
  Aan al die voorstanders van de LangeWapper zou je maar 1 vraag moeten stellen en die is : WAAR WONEN JULLIE ?

 171. WAT IS EEN HANDVOL ANTWERPENAREN TEGENOVER ONZE EUROPESE ECONOMIE MET EEN JA STEM GAAT MIJN VOORUIT ALLES LIGT KLAAR MET NEEN BLIJVEN WE NOG TIEN JAAR SUKKELEN OM ANTWERPEN EEN WERELDSTAD TE MAKEN VOOR DE REST ZIJN DE POLITIEKERS NU AL BEZIG STEMMEN TE RONSELEN NIEMAND HEEFT GRAAG DAT ZIJN STRAAT WORDT OP GEBROKEN MAAR ACHTERAF IS IEDEREEN KONTENT DE S.P DENKENDE LINKS PAKKEN ZOVEEL WE KUNNEN EN RECHTS ZOVEEL MOGELIJK OPDOEN MAAR BLIJF VAN MIJNEN ZAK .

 172. gz mag zeg neegen wat u wil of u ga zeggen ja of nee ze doen waar zij het meest mee verdienen ze pakken juist een vrij dag van een ge wone bruger en zijn dik betaal voor zand in onze oogen te strooien ze kunnen goed uitleggen dat het altijd op,onze rug val en de kleine man mag altijd betaalen ze denken wat ze nog op onze rug kunnen smijten zo dat de grote koppen niet moet betaalen ze denken niet aan onze ze denken hoe ze rijker van worden en niet aan onze?

 173. Wat is dat toch met die Antwerperaren!!! De lange wapper,de rijen,het justitiepaleis,her doeldok enz.dat alles kost ons in Vlaanderen miljoenen en miljoenen.Nu keuren ze alle goedgekeurde plannen en afspraken af,wel dat hadden ze dan maar vroeger moeten doen en niet na 15 jaar en nadat er enkele kazakdraaiers er zich mee kwamen bemoeien om politieke redenen en enkele drukkingsgroepen die andere financiele belangen verdedigen!Het zal nu nog een paar miljard meer kosten.Wat denken ze daar wel dat we dat alles zullen blijven betalen .Ze vergeten wat er allemaal moet gedaan worden om de antwerpse haven bevaarbaar te houdenDat de Vlaamse regering de haven van Zeebrugge wat meer mogelijkheden geeft,met al dat weggegooide geld was Zeebrugge al de grootste zeehaven van Europa.Ze vergeten daar ook wat de mensen in Doel meemaakten ten voordele van de haven en daarvoor hadden ze geen referendum nodig.Laat ze daar nog maar eens 15 jaar voortdesterenen .We hoeven dat alles niet langen te pikken en kunnen de miljarden in Vlaanderen aan andere projecten( waar geen geld voor is ) besteden

 174. Ik heb ja gestemd, ik ben een vrouw van 65 en ik heb geen auto, ik woon ongeveer 800 m van de ring in Merksem op een 6e verdieping, dicht aan de Groendallaan. Er gaat geen dag voorbij of ik zie het verkeer op de ring stilstaan, en dan moet ge komen kijken op de spitsuren. Wat maken ze de mensen toch wijs, meer fijn stof kan bijna niet meer. En dan die sukkelaars die alle dagen in die file staan . Wij zijn een HAVEN en het vrachtvervoer moet kunnen circuleren. Die Hollanders zullen weeral lachen. Die stomme Vlamingen hebben het weer eens geflikt, zo zwijgen ze weer een tijdje over die Schelde-uitdieping (haha). Schrijf de datum maar op en kijk hoe lang het zal duren eer er een nieuw plan uit de bus komt. Tegen de verkiezingen zeker, dan kunnen de politieke partijen zich weer uitleven, zoals Janssens, die slim genoeg was om op tijd van gedacht te veranderen. Er zal altijd wel iemand de pineut zijn, daarom stemmen ze in Ekeren “ja”
  die krijgen dan een tunnel op hun dak, of ze beginnen met onteigeningen…..

 175. betreffende magistraten

  denken jullie nu werkelijk dat er sancties zullen volgen voor de magistraten
  dhr van buggenhout was reeds in de periode van dutroux bezig met magistraten te beinvloeden
  Had een zaak lopen tegen hem voor ongeveer 200.000 € maar toen nog in bf
  Heb deze zaak gewonnen maar er was zogezegd geen activa genoeg.Alle advocaten die ik genomen heb om mijn zaak te winnen hebben het geprobeerd en na 4-9 maanden stopten zij omdat zij
  het niet meer zagen zitten .
  Ze namen de zaak met plezier aan maar na een tijdje stopten zij.Ooit heeft de assistente van van buggenhout door mijn herhaaldelijke kennis van mijn dossier ,haar laten ontvallen dat zij dan waarschijnlijk de verzekering zal moeten inroepen
  Heel eigenaardig was dat dhr van buggenhout aan het werken was aan het dossier van sabena ,reeds
  enkele maanden voor de neerlegging van de boeken
  Faillissement van de firma waar ik werkte moest zo snel mogelijk afgehandeld worden ,omdat hij geen tijd meer had. Voorzitster toen was op de hoogte
  van mijn klachten in brussel en antwerpen ,maar dossier was verloren gegaan,en gewoon afgesloten
  zonder schuldeisers in kennis gesteld te hebben

 176. zijn er nog echte sinjoren
  sinjoren die fier zijn op hun stad
  Een echte sinjoor wilt dat zijn stad een leidinggevende rol speelt in Belgie en misschien wel europa .Vaarwel lange wapper .
  Steeds hetzelfde in antwerpen de laatste jaren
  geen echte politiekers ,bange sinjoor geworden
  Geen luchthaven in antwerpen ,geen topploeg in de voetbal ( antwerp blijft in 2e ) gewoon omdat er geen top politieker is die zijn stempel kan zetten en van Antwerpen een bruisende stad kan maken.
  En die hollander zal zich eens gaan bemoeien ,
  laat ons later een referendum houden voor de tunnel
  en laat al de neen stemmers het verschil betalen tussen de 2. Dat zou pas democratie zijn . Zij willen toch dat ons geld goed beheerd word.
  Laat ons allemaal gaan stemmen voor neen = geen
  tunnel ,ja= tunnel en ja betalers betalen het verschil
  wedden da di hollander niet zal betalen

 177. Tegenwoordig kunt ge u goed amuseren met van uw oren te maken, op TV is er toch niks.
  Neem nu de affaire BHV en dat interview met Philippe Moureaux. Nu willen de Walen wel splitsen onder voorwaarde van ??? Ge moet die situatie eens omdraaien, kunt ge u dat voorstellen, we zouden nogal moeten inbinden. De Vlamingen moeten gewoon “NON” zeggen dat begrijpen ze in Walonië goed, We betalen nog niet genoeg zeker !

 178. ik ben voor de lange waperbrug , , het zijn hoog geschoolde mensen die dat hebben ontworpen , , het duurdal jaren dat alle auto wegen verzadigt zijn en er bijna geen oplosing is, , wat zullen ze nu doen , ,de Slimme antwerpenaars ???? nog tien jaar wachten, , ,of is het alleen om de stemmen dat het gaat , , denkt de slimme mijnheer Jansens
  burgrmeester eens goed na, , het is om ons allen dat het gaat en niet alleen de Antwerpenaars, ,

 179. Ik had graag een reporter van Terzake, waar ik een uiteenzetting die ik zou opmaken kan overmaken over men vriendin die door notarissen uit de regio Tienen zwaar werd getergd in een nalatenschap. Het is de tweede keer dat er opzettelijk wordt gehandeld wat haar leven kapot maakt. De nalatenschap van haar ouders had 16 jaar geduurd vooraleer de zaak werd afgehandeld, bijgevolg schoot er bijna niets meer over. Nu is het van een oom en de zaak loopt terug verkeerd. Het moet eens goed uit de doeken gedaan worden wat er schuil gaat in de wereld van de notarissen.

 180. het is gewoon maar mijn mening geven en mijn gedacht zeggen en eventueel nog een beetje goede raad voor de regering .
  ik zal eerst beginnen met die rellen in molenbeek en in anderlecht .
  ze frabstalige politiekers vragen meer politie in het brusselse gewest . ja oke dat kan maar wie betaald dat ?? de belastingbetalers . dus ik vind wel dat wij ook iets de zeggen hebben .
  die rellen in brussel is door de schuld van vreemdelingen (alogtone jongeren politieke vluchtelingen )
  beter gezegt vreemde die hun land gevlucht zijn voor een of andere reden . waarschijnlijk omdat ze in hun eigen land iets misdaan hebben wat niet mocht van de wet . wat doen ze dan haja we gaan naar belgie en vragen aziel aan en we gaan een beetje profiteren van het ocmw.
  de ministers kunnen zeggen dat het niet zo is maar ik weet uit ervaring dat het wel zo is .
  en geen plaats in de jeugdinstellingen ja dat kan ik geloven ja . en in de gevangenissen zitten ook vol natuurlijk dat die vol zitten 55% van de gevangenen zijn buitenlanders die geen belgsch paspoort hebben . er is trouwens spraken geweest dat die bepaalde personen die geen belgsch paspoort hebben hun straf in hun eigen land moeten uitzitten . waar wachten ze dan nog op ???
  dan moeten ze geen gevangenissen gaan huren in nederland van een 30.000.000 euro’s.
  en dan nog zo iets dat ze de grensen eens weer sluiten .
  en degelijke controles doen .
  ik bedoel daarmee meer controles doen.
  en niet enkel op drugs maar echt op alles controle doen . en geen vesum belgie niet binnen en het moet dan nog wel geldig zijn en een echt en ze mogen geen strafblad hebben en of met drugs de maken gehad hebben .
  er is daar een goed voorbeeld voor kijk eens naar australie.
  daar komt niets binnen kwa van drugs , vreemd eten en dergelijke .
  het zal veel kosten in het begin maar ik ben er zeker van dat het binnen de 10 jaar eruit gehaald kan worden kwa van werkgelegenheid komen er weeral zoveel banen vrij en een degelijk opleiding kan binnen de muren eventueel van de vluchthavens gedaan worden door ervaren mensen . er bestaan ook securetie firma’s dus ja dat is allemaal best mogelijk vind ik .
  wat betrefd bhv ook een oplossing of te wel gaat de franstalige partyen ermee akkoord of te wel moeten ze maar onafhankelijk worden van de vlaamingen .
  dat wilt dan zeggen dat ze hun eigen regering moeten opstarten en hun eigen onkosten moeten betalen en ook eigen werkgelegenheid moeten ontwikkelen .
  en niets van geld lenen van de vlaamingen want wij betalen al meer dan genoeg.
  en dan nog zoiets waarom moeten wij 55 ministers hebben ????
  in andere landen kunnen dat allemaal met maar 15 ministers doen enkel wij als belgie kunnen dat neit . dat zal al heel veel besparen voor de bergen schulden die ons land hebben .
  dat kan gemakkelijk een besparing zijn van 1.250.000.000 miljard euro . per jaar dan wel te verstaan .
  dus ja . ik weet niet of ik er een antwoord op gaat krijgen maar ik he teminste mijn mening kunnen zeggen . kwa van de wegen . dat was ik bijna vergeten . er worden op enkelen plaatsten herstellingswerken uitgevoerd . heel tof maar hoe zit dat dan met de gemeende wegen ??
  moeten de gemeende dat allemaal zelf bekostigen ??
  dat kan een klein gemeente als veerle laakdal niet bekostigen hoor ik ben zelf wel van zwegem .
  voila dat is nu eenmaal mijn gedacht ervan .
  haja waarom moeten wij gaan stemmen ?? ze doen gewoon hun eigen zin daar in de wetstraat 16 . dat kunnen ze eigenlijk ook gewoon afschaffen vind ik . we hebben een koning toch voor iets zeker he .
  dat die maar eens meer de zeggen kreeg in zijn land waar hij normaal gezien toch de grote baas is zeker .

 181. dat al de buitenlanders die hier opgesloten in de gevangenis zitten naar hun land van herkonst te sturen en niet meer terug kunnen komen we zouden veel geld kunnen sparen, want we zijn het beetje moe dat we niet veilig gevoel hebben als we ergens geen gaan

 182. Zanger – presentator – acteur “DAVE MANSINY”
  http://www.davemansiny.com

  T.a.v.: Dhr. Voorzitter van N.V.A.

  Geachte voorzitter,

  Ik stuurde jou deze week al eerder een e-mail met een toch wel belangrijke boodschap, mag ik U als voorzitter en Uw Partij een wel gemeende proficiat wensen, eindelijk een voorzitter met lef en zijn woord, nu op economisch en welvaart gebied is het wel niet goed, maar ik prijs U en Uw partij, omdat jullie eindelijk eens NEE hebben durven zeggen in het hol van de leeuw; beste voorzitter als U nu benoemd word tot preformateur en of formateur, praat Abu met iedere partij, zou ik jou willen vragen om met alle partijen te praten, ook met het Vlaams belang. Maar hoe dan ook! U en Uw partij verdienen de gouden plaats voor inzet, durf, toonzetting vermogen en lef, ik volg de politiek al van mijn 5j en 6maanden, ik heb dus ook veel zien gebeuren, zo wel positief als negatief, maar steeds met een ja oog naar de andere partijen, nu zegt NVA Eindelijk NEE wel jij en jouw partij zijn voor mij de man en partij van het jaar. Graag wil ik deze oproep lanceren Mr. de voorzitter, werk Abu aan een programma dat zo wel B.H.V. Splitst als ook het Belgisch economisch systeem helemaal en grondig hervormd zo dat België iets en meer dan iets gaat betekenen in de wereld, maar vergaat vooral de armoede en de aller en zwakkere personen niet, ik denk dan aan, gehandicapten, chronisch zieken, invaliden, gescheiden ouders enz…..

  Dank voor U aandacht en heel veel goede moed en succes.

  Met vriendelijke groet van,

  Zanger – presentator – acteur “DAVE MANSINY”

 183. Bart Wever heeft met N.V.A. GROOT gelijk dat hij
  bij zijn standpunt blijft en niet toegeeft wat andere politici tot ergernis van vele vlamingen in de afgelopen jaren wél gedaan hebben.We hebben eindelijk terug een man van zijn woord in ons midden.Wat een verademing! Nu nog een media die i.p.v. schijnbaar tegen de staatshervorming is,een beetje positiever klinkt, en we zijn op de goede weg…

 184. ik ben niet kwaad , ,maar woedent, ,op dat gespuis
  wat in brussel zit, ,zo als de paus en zijn travanten , , ,zijn ze aan het onderhandelen hoe men nog meer de werkende mens kan beliegen en bedriegen en bestelen en leeg persen, , , ons laatst druppel bloed uitzuigen , , men zou ze moeten aanklagen in straatsburg op het gerecht , , het is niet genoeg datde bank tot twee maal toe miljaarden van de werkman heeft verduistert, , nu nog griekenland, , hoe veel miljaarden gaan we er nog inpompen , , ,zonder de premies niet te vergeten en bonussen omdat ze ons goed bestolen hebben , , en ze blijven ons bestelen
  Er is geen geld voor de senioren ((pensioen), ,die altijd de belastingen hebben betaald hun leven lang
  de alleen staande moeders die het niet meer zien zitten , , de rustoorden die niet meer te betalen zijn, , het zijn weer wij die zullen inleveren , , ,
  ze zeggen dat wij allemaal gaan in leveren
  zij maar vijf procent, , ,bezitten zij dan geen eergevoel, , ik ben niet meer van de jongste, , ,
  anders hadden ze een heel harde noot te kraken met mij, , , ,, , Ze zijn niet beter dan Kadafy die
  moord zijn mensen uit met wapens, , , die in brussel doen het met diplomatie, , , beste belgen
  laat jullie ogen niet toe smeren , , ,want een dezer
  dagen zal het te laat zijn
  Zou willen dat Bart de Wever dit zou lezen
  het eennige wat ik tegen hem wil zeggen
  plooi niet beste bart , , de, mensen met verstand
  staan achter jou

 185. Voor de sport : hoeveel schrijf- en taalfouten staan er in de vorige reactie ?
  (‘t Moet erg zijn zo’n haperende kommatoets…)

 186. aan stefan DC beste mijnheer, , , , als het je te veel is , , , lees het dan niet , , , niet ieder mens is superinteligent als jij schijnbaar bent, , , ,als het je tegen je borst stoot, , ,zou ik het in het vervolg niet meer lezen , , ,er zijn ook nog normale en eenvoudige mensen die niet met hun neus in de lucht lopen , , ,, , eenvoud siert , ,, en ik doe mijn best , , en god doet de rest, , ,maar gij niet

 187. beste Michel , , ,ik schrijf zo , , juist of ik met deze heer zou praten , , ,je rammelt toch ook
  niet je tekst af, , , zie je , , ,ik ben nu met je aan het praten , , , , en dat i!k fouten maak met schrijven , , , in mijn tijd gingen wij vroeg werken , , , dat wat ik hier neer schrijf met mijn pc
  heb ik in mijn eentje geleerd, , , zonder school
  wens je nog een heel mooie dag

 188. Beste Gorny,
  Het was zeker niet de bedoeling je te kwetsen met mijn reactie, maar, zoals Michel schrijft, vielen de vele komma’s mij op.
  Dus : mijn excuses.
  Als ik toch nog een hint mag geven : probeer in het vervolg 1 komma te gebruiken in plaats van 3, dat leest prettiger…

 189. Mijnheer uw excuses zijn aanvaard
  ben 30 jaar soliste geweest , , en die komas waren er om te ademen , , voorlezen voor de kindjes , gebruik ik ook mijn komas om met veel gevoel
  voor te lezen , ,u bent de eennige die reklameerd
  mijn mail vrienden vinden dat allemaal heel tof , ,
  och ja, , niet iedereen is perfekt , , nog een heel mooie rustgevende avond gewenst

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.