Nog eens van fietssaga? Och toe ja, nog eens van fietssaga.

Ik kreeg net een telefoon van een meneer van bij de velomaker. Dat ze op mijn velo Alle Testen Van De Wereld hadden gedaan en dat hij kapot was. Er zit een sensor in de motor en die sensor is kapot en daardoor gaat de motor alsmaar rapper als ik niet trap. En valt hij uit als ik wel trap.

Ik ben het daar niet mee eens. Ik heb mijn velo binenngestoken met een kapotte batterij maar met een perfect werkende motor. Een paar weken later was de batterij zogezegd gerepareerd maar bleek ze toch niet gerepareerd te zijn en heb ik de velo de dag zelf dus weer binnengestoken.

En dan een paar maand later krijg ik een velo met een nieuwe (tweedehandse) batterij, maar met een kapotte motor. En steek ik de velo meteen wéér binnen. En nu dit.

De meneer aan de telefoon wist ook niet veel meer, want “de werknemer die aan uw fiets gewerkt heeft, werkt hier niet meer”. En ze hebben naar Koga gebeld maar daar konden ze blijkbaar ook niet helpen, want op de diagnosetest en alles, leek alles in orde te zijn en was de sensor wel degelijk OK. Maar in het echt werkte het niet, en als ze er een ander wiel op staken dan werkte het wel en dus ligt het aan de motor (?) en kunnen we er niets aan doen.

Wat ik daaruit onthoud: de motor was niet kapot in februari, toen ik hem binnenstak in de winkel. We zijn nu mei, en de motor is wel kapot.

Als de motor zou kapotgegaan zijn terwijl ik er op aan het rijden was, zelfs al was dat een week nadat ik er mee thuisgekomen was, zou ik gevloekt hebben maar er verder niet veel aan kunnen doen hebben.

Zoals de zaken nu staan, heb ik geen goesting om te betalen voor een nieuwe motor of een nieuwe velo. Er was niets mis mee behalve dat hij een een nieuwe batterij nodig had (en ketting en tandwiel, maar dat doet niets terzake). Ze hebben hem kapotgemaakt ergens in de drievier maand dat hij daar gestaan heeft.

Ik ga daar niét voor betalen. Allez jong.