‘t Is godgeklaagd, van die fietsers

Vrijdag reed ik, zoals ik al jaren elke dag doe, met de fiets van de Dampoort naar huis. Ik heb geen rijbewijs, wat onder meer wil zeggen dat ik elke dag van en naar het werk ga met de fiets en het openbaar vervoer. Mijn achterlicht doet het niet al te best, tegenwoordig.

fiets

Ik hoor dat er controles zouden zijn, maar ik maak me niet al te veel zorgen: dat achterlicht, ik zal dat dan wel eens in orde brengen, dán eens. En ik had gelijk: de politie heeft me ook vrijdag niet stil doen staan, en ik heb ook vrijdag niet moeten vrezen een boete te krijgen.

Jammer, eigenlijk.

Vorige week was het op nieuws: Etienne Schouppe houdt grote schoonmaak in het verkeersreglement. Ik las niets over fietsers in de krant, dus ging ik op zoek op het internet naar zijn plannen terzake.

Lees verder…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.