Het leek Overtoom wel

Sandra’s telefoon had de geest gegeven. Gelijk, écht kapot deze keer, niet alleen het scherm gebarsten, maar een wit scherm met strepen erop en reparatiekosten die ongeveer zoveel waren als een nieuwe GSM.

En het al een oude GSM, die meer uitviel dan werkte, waar telefoongesprekken soms ineens aan de ene of aan de andere kant uitvielen, waar geen plaats was voor apps, die slechte foto’s maakten, enfin: tijd voor iets nieuws.

Een collega had haar een telefoon aangeraden die op ergens een tweedehandssite te koop was voor 200 euro. De vraag naar mij: “is dat wel te betrouwen?”

Mwoh, dacht ik, “te betrouwen”, dat is allemaal zeer relatief. Het zou kunnen dat het allemaal legit is en dat de doos écht ongeopend is, maar als het niet zo is, wat dan? Bij wie kan er geklaagd worden als de telefoon blijkt van een camion gevallen te zijn, of als er een dikke kras op het scherm staat, of als hij binnen een paar dagen niet meer werkt?

Nee, beter in een winkel, dacht ik.

De logische volgende stap is prijsvergelijking te doen en zo, maar om een paar euro goedkoper uit te komen is mij dat allemaal de moeite niet waard. Neen, want CoolBlue heeft iets véél beter dan een paar euro minder: instant gratification!

Het was ergens in de namiddag, en bij CoolBlue kunnen bestellingen van de namiddag nog ‘s avonds van de dag zelf geleverd worden. Veel magischer dan dat moet het niet worden, vind ik. En dus heb ik meteen zo’n telefoon besteld. Om 15u15 was de bestelling afgerond (“beter dan vierkant”, zegt CoolBlue dan altijd, en ik moet er altijd mee glimlachen), en een minuut of tien later zat er een mail in mijn brievenbus:

Beste heerMichel Vuijlsteke,

U staat natuurlijk te popelen om de bij Coolblue N.V. geplaatste bestelling te ontvangen. Wij kunnen niet wachten om deze bij u af te leveren. Uw pakket met ordernummer xxxx zal op woensdag 27 juli 2016 tussen 18:00 en 22:00 uur afgeleverd worden.

Heeft u verder nog vragen over uw zending dan verwijzen wij u graag door naar MyDynalogic, hier kunt u alle informatie vinden.

Met vriendelijke groeten,

Dynalogic Benelux B.V.

En jawel, een online trackingding met alle nodige informatie erop en eraan, en een aanduiding op een kaart waar de koerier zich ergens bevindt, en zelfs wat zijn naam is (Taoufik):

dynalogic

Ik weet niet hoe het met u zit, maar ik vind dat dus on

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Fijn voor jou dat het goed liep. Ook ik bestelde woensdag – om 11 u – bij Coolblue met levering op dezelfde dag. Ik wacht nog steeds. Na een paar telefoontjes met de klantendienst is het item nu voor de derde keer onder weg. Nee beter nog, er is een derde keer hetzelfde item verstuurd. Waar de andere twee gebleven zijn, weten we niet. Volgens Coolblue zit het probleem bij Dynalogic. Ik vind het niet erg cool. En wacht geduldig (Ahum) nog even af.

    1. Net de voorbije dagen ook meerdere klachten van Coolblue gelezen sinds ze met Dynalogic werken. Dat gaan ze moeten verbeteren: andere partner of service verbeteren.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.