Als een spin met een web

Een groot gemak, allemaal kinderen met Smartschool!

scmartschool

‘t Is niet dat ik ze op de voet volg of zo hé, maar ik zou ze wel op de voet kunnen volgen. Het belangrijkste is dat het niet meer van de toevalligheid van “heb ik het wel goed genoteerd” afhangt om te weten of er huiswerk is of toets. En dat het duidelijk is wat er wanneer in welke les gegeven is. En dat er een plaats is voor documenten en dingen.

En zeker dat, het is allemaal voor verbetering vatbaar, maar ik ben er nu al zeer content mee.

Wat denk ik geen slecht idee zou zijn: ik vermoed dat al die dingen toch in rapporten naar de overheid moeten gestoken worden — zou het dan niet goed zijn om dat allemaal op één platform te zetten, en dan de data mits allerlei propere securitydinges vrij te maken?

Van het genre “Laat honderd bloemen bloeien”: gegevens centraal, degelijke bedacht, data bepotelbaar via een API waarmee allerlei derde partijen zouden met elkaar kunnen concurreren met propere interfaces en visualisatiemethodes en plugins op een centrale architectuur.

Niet dat ik veel illusies heb dat als zoiets ooit zou gemaakt worden, het binnen de kortse keren geen ramp van Healthcare.gov-formaat zou worden — de overheid een beetje kennende, zou dat ongetwijfeld meteen project worden van ettelijke jaren, onder het motto “snel, haal nog een stal duurbetaalde externe consultants binnen, da’s gemakkelijker dan intern kennis opbouwen”. (En dan nog liefst met grote buitenlandse bedrijven, want dat is per definitie beter dan wat er hier zelf gemaakt wordt.)

Doe mee met de conversatie

3 reacties

  1. Je hebt de kinderen dan toch veranderd van school na de pesterijen, zie ik. Ik ging vragen, lukt dat wat met al die verschillende scholen, maar dan is zo’n smartschool inderdaad handig.

  2. Data piles allemaal geestig en al tot er binnen 10 jaar iemand bedenkt dat de resultaten van het eerste humaniora bepalend zijn voor werkattitude of het krijgen van een BA verzekering.
    Eerst duidelijke expiry dates en access regels. En restricties op uitzondering voor research. En scrubbing zodra mogelijk. Maar voor de rest deel ik je enthousiasme wel!

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.