Ik zat wat naar livestream te kijken van het certificatieproces, bijna zeker dat het een lang uitgesponnen saai ding zou zijn, met een stuk of vijf zes zeven protesten, waar dan telkens 2 uur over gedebatteerd zou worden, met telkens onvermijdelijk verlies voor de republikeinen omdat ze geen meerderheid hebben, en dan uiteindelijk onvermijdelijke winst voor Biden.

Ik had daarvóór al zitten kijken naar de eens te meer waanzinnige speech van Trump, met een beetje het idee dat er misschien wel protest zou kunnen zijn, maar hey, ‘t spel zat gewoon op de wagen.

Wel zot, dat we dat nu allemaal live kunnen volgen op de Youtubes en op Twitter — zo begon het een halve eeuwigheid geleden, en zo is het voorlopig geëindigd vanavond. ‘t Zijn dingen.

Ik vraag mij serieus af hoe het zal aflopen. Met de mensen die daar binnendrongen, en met de beslissingen die genomen werden om daar zo weinig ordehandhavingsmensen te hebben.

Maar bon. Morgen ten laatste in de loop van de dag zullen die kiesmanstemmen gecerticifeerd zijn, en is er niets meer aan te doen. En gezien dat de twee Democraten in Georgia gewonnen hebben, zou het kunnen dat de Democraten iets gedaan krijgen onder Biden. ‘t Is niet gezegd natuurlijk, want de filibuster blijft, en de Democraten zijn –zoals wel meer linkse of linksachtige partijen– de allerbesten ter wereld om zichzelf in de voet te schieten.

Oui shalle ci.

Interesting times, dat wel.

2 reacties op “Wel wel wel”

  1. Yep. Dit is mijn land. Ik woon hier al 23 jaar. Mijn senators zijn Ted Cruz en John Cornyn. Mijn volksvertegenwoordiger is Dan Crenshaw (Google hem eens.) Ik woon hier graag en denk niet dat ik ooit zal verhuizen (twee kinderen intussen) maar soms… godverdorie. Het is erg.

Reacties zijn gesloten.