Grote evenementen op het internet!

Het internet staat in brand!

Eén. Roularta heeft de commentaren op zijn artikels afgezet!

Commentaren op nieuwssites kunnen waardevol zijn, maar waren dat om verschillende redenen momenteel bij ons niet. […]

Een van de problemen was de vaak respectloze aard van de reacties die een constructieve dialoog onmogelijk maakten.

Drie jaar geleden dachten we dit te kunnen oplossen door het anoniem reageren onmogelijk te maken. Maar de creativiteit van enkelingen bleek grenzeloos en sommigen bleven de ruimte onder artikels vervuilen aan de hand van – soms meerdere – valse profielen die we wegens gebrek aan tijd en middelen onmogelijk konden bestrijden.

De constructieve reacties – want die waren er wel degelijk – verdronken tussen commentaren waarin elke zoektocht naar dialoog onvindbaar was. […]

Ik kan u verhalen vertellen over journalisten die angstig waren in eigen naam een stuk te publiceren, over lezers die gechoqueerd werden, allemaal omwille van de reacties onder artikels, maar dat doe ik niet. Liever grijp ik in opdat dit niet meer zal gebeuren.

Voortaan weiger ik het op mij te nemen mensen online op te voeden en middelen, die belangrijk journalistiek werk mogelijk kunnen maken, hiervoor aan te wenden.

Het werd tijd.

Ik zal alvast meer Knack lezen, nu ik weer dat ik niet elke keer ga moeten weerstaan aan de morbiede neiding om tegen beter weten in alsnog de bagger en drek in de commentaren te gaan bekijken.

Maar waar moeten die rechtse trollen nu naartoe gaan? Waar gaat dat overschot al gal, zuur, azijn en pis  blijven? Wat moeten die mensen doen met hun leven, als ze niet voor de tienduizendste keer alle schuld op de sossen / de mainstream media / de moslims kunnen steken? Als ze niet elk commentaar op één van hun helden kunnen afblokken met “jamaar Steve Stevaert” of “jamaar Den Baard”?

Twee. Het zat er heel hard aan te komen, maar uiteindelijk is het toch een schok: Acid is van school gestuurd.

Redelijk kut, ja, maar hey, wat verwacht een mens? Ik duim alvast voor een goede afloop. MET AL DIE MOGELIJKHEDEN NATHAN ALLEZ GAST GE ZIJT ZOVEEL MEER WAARD DAN DAT. En al.

Drie. De nieuwe Michiel is gedropt.

Allemaal goed en wel, maar zoals ik zei toen het nummer nog maar twee likes had:

An inquiring public wants to know. Dit soort gewitwas en achterafcensuur van de geschiedenis IS ONAANVAARDBAAR.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Haha, ik had net hetzelfde. Ik zal nu ook meer Knack gaan lezen want ook ik kon die morbide neiging niet onderdrukken :-).
    En waar die mensen nu terecht kunnen: twitter natuurlijk!

  2. Voor alle duidelijkheid: Nathan is NIET van school gestuurd, hij heeft zelf de keuze gemaakt! (ook een staaltje desinformatie van hemzelf)

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.