Santorini

3d_box_cover-for-website-product-03.12.2016Het is niet zo vaak dat het echt goed afloopt, zo’n Kickstarter, maar deze keer dus wel.

Gisteren heb ik mijn klauwen op Santorini gekregen, een bordspel dat (zoals de slogan het zegt en de slogan liegt voor één keer niet) op 30 seconden uit te leggen is, maar immens herspelbaar is.

Er is een spelbord van 5  op 5 vlakken, en ziet, dit zijn de spelregels zoals omschreven in de Kickstarter, en er is inderdaad niet meer aan dat dit:

6f2b49750319a4c287f05354d4b4dad2_original

Ik heb met Anna een aantal spelletjes gespeeld en het is bijzonder wijs. Vooral de kaarten die u allerlei specials geven, zijn machtig: een kaart die uw tegenspeler verbiedt te bouwen rond u, een kaart die u laat winnen als ge van het tweede verdiep naar beneden springt, een kaart die het onmogelijk maakt voor de tegenspeler om te winnen aan de rand van het bord, een kaart die het mogelijk maakt om uw tegnespeler te bedelven onder een gebouw als hij naast u en lager dan u staat, …

Nee: zeer zeer leutig. Spelletjes kunnen ook zeer snel gedaan zijn, wat ook fijn is. En het ziet er absoluut appetijtelijk uit ook:

pic3306885

Benieuwd naar de opinies op BGG.

 

Doe mee met de conversatie

4 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.