Gezocht: een computerwinkel in Gent

Ik kreeg een sms van Louis op het werk: of hij de computer eens mocht herstarten omdat zijn spelletje aan het laggen was.

Goedgetrainde kinders, wij: vragen of ze de computer mogen herstarten. (Sinds die keer dat er twee keer na elkaar iemand de computer herstart had op een moment dat het echt niet mocht wegens dingen bezig die niet mochten onderbroken worden.)

Jawel hij mocht de computer herstarten, en ik heb er niets meer van gehoord.

Tot vanavond: dat de computer niet meer opstart. Dat hij telkens dezelfde boodschap geeft — “USB device over current status detected”, en dat hij dan na 15 seconden zal shutdownen.

De reden van die boodschap is dat er volgens de computer iets van USB teveel stroom trekt. De achterliggende reden is wellicht iets met een kabeltje, of een USB-poort, of een mengeling van de twee.

Eén poort is al een jaar kapot, maar dat heeft nooit problemen gegeven. En de computer zit in een grote kast waar nooit iemand aan komt, die ik ondertussen opengevezen heb, en ik zie niets aan de hand.

Het ene kabeltje van het moederbord dat naar de USB-stekkers aan de voorkant gaat, heb ik al eens uitgetrokken, en dat geeft geen ander resultaat, dus ik ben aan het eind van mijn computerreparatielatijn.

Het moet geleden zijn van de vroege jaren 1990 dat ik nog eens een computer van mijzelf heb moeten laten repareren. 😐

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.