Gentblogt is nog altijd offline gehaald

Ik moet binnenkort een spreekbeurt geven, en daar zou ik graag wat tekst en foto’s voor gebruiken waarvan ik weet dat ze op Gentblogt stonden: cirQ / Bataclan door de jaren heen.

Ik weet dat we foto’s en verslagen hebben van alle keren dat cirQ op de Gentse Feesten stond, voor de tien jaar dat Gentblogt bestaan heeft.

Maar Gentblogt is nog altijd offline, en ik volg al lang niet meer waar het tegenwoordig precies mis loopt. Voor zover ik weet, is het nog altijd SABAM die beweert dat er MP3-files op Gentblogt zouden staan  waar rechten op zouden moeten betaald worden (niét het geval), en is het nog altijd de Stad Gent die het niet ziet zitten om zelfs maar het risico te lopen dat er een brief van SABAM zou komen waarop hun juridische dienst dan zou moeten antwoorden “bewijs het, beste SABAM, geef ons een lijst van de URLs waar die zogezegde MP3-bestanden zouden staan”.

offline

De vraag onderaan de pagina — “Kunnen we iets verbeteren aan deze pagina? Laat het ons weten.” — is bijzonder triestig. Ja, natuurlijk kunnen “we” iets verbeteren aan deze pagina. Zet die WordPress-site ergens terug, laat een spider de pagina’s allemaal doorlopen en omzetten naar platte html zodat er geen processortijd wordt gebruikt bij het opvragen later en zodat er geen nood meer is aan WordPress-updates of risico op WordPress-hacken, en zet Gentblogt weer online!

Het zou zo zijn dat er een mogelijkheid is om de website te consulteren in het Stadsarchief, ja, zeker dat. Maar de 100% duidelijke afspraak en voorwaarde was, toen wij de website aan het Stadsarchief overdraagden, dat de site zou kunnen blijven geraadpleegd worden.

Als ik wist wat er ging gebeuren, had ik de site gewoon zelf gehouden en in HTML op een goedkope webhost gezet. Nu kan dat zelfs niet meer want we hebben de eigendom overgedragen.

Kakzooi.

En Google is ons (zelfs na meer dan een half jaar) nog altijd niet helemaal vergeten, maar lang zal dat natuurlijk niet meer duren:

gentblogt bataclan

Allemaal bijzonder jammer, toch.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Michel, waarom dit niet eens voorleggen aan de nieuwe ombudsvrouw van de stad Gent? Dit is zo kakzooi dat er wel iets aan te doen moet zijn.

  2. En waarom niet met z’n allen een open brief schrijven naar de Stad? En hem wereldkundig maken?
    Normaal ben ik niet zo voor “onderteken dit als je akkoord gaat”, maar ik denk dat een petitie wel de juiste mensen aan het denken zou zetten…

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.