Incrementele wijzigingen

Wat er leutig is aan veel software, tegenwoordig, is dat er voortdurend kleine dingen veranderen. Vroeger was dat kopen, diskettes één na één of CD in de computer, moeizaam installeren, en na x tijd eens een nieuwe versie over de oude installeren.

Tegenwoordig heeft bijna alles dat ik dagelijks gebruik een abonnement: alles van Adobe en alles van Microsoft, om te beginnen.

En kijk, een tijd geleden is er dit bijgekomen bij de Office-programma’s:

excel

Ziet! Ziet! Daar linksbovenaan! Een expliciete autosave feature. Die zat er al een tijd in natuurlijk, maar nu is het helemaal expliciet gevisualiseerd gemaakt. Ik vraag mij af wat daar de reden voor was. Mensen die maar bleven ctrl-S duwen misschien?

Of is het om de nadruk te leggen op de versionering die er nu ook helemaal expliciet in zit? Dat paneel rechts, dat bevat allemaal vorige versies van de file, die vroeger ook wel te vinden waren, maar niet zo nadrukkelijk als nu.

Het enige nadeel aan die incrementele upgrades is dat er niet altijd even gemakkelijk release notes te vinden zijn, en dat het dan soms duurt tot ge toevallig nieuwe features tegenkomt eer ge ze gebruikt.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.