De Wikipedia-buit voor dit jaar

Laat het even bezinken, de buit die Wikipedia dit jaar binnengerijfd heeft: 91 miljoen dollar.

Uitgezet in een grafiekje en vergeleken met vorige jaren:

inkomsten

Dat is dus redelijk belachelijk veel meer op acht jaar tijd. De werkingskosten zijn geraamd op bijna 80 miljoen euro, waarvan bijna de helft naar personeel gaat.

Ik dacht, ik schrijf er in het lang en het breed iets over. Maar na een kwartier over en weer klikken in de pagina’s en de rapporten en de discussies heb ik al bijna een fles Maalox nodig, dus ik laat het maar even, denk ik.

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Maar waarom blijven ze dan geld vragen? Ik voel me altijd schuldig als ik die oproep negeer die Mr. Walsh zo hartverscheurend weet te stellen. Komt die winst dan uit donaties? Op welke punten maken ze nog winst? Ik weet natuurlijk weer van niets, realiseer ik me, naïeveling die ik ben.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.