Soms kan aanraden ook blindelings

Lang verhaal kort: lees bij Ilse, en koop allemaal Noord voor Kerstmis en Nieuwjaarscadeau. Het kan onder meer bij uw favoriete boekhandel, bij bol.com, of waar ik het gehaald heb, bij Amazon.com.

Ge zoudt het niet zeggen soms, maar ik ben eigenlijk door de band een redelijk enthousiaste mens. Niet dat ik zwartwit pro of contra dingen ben, maar als ik iets graag heb, dan kan ik mij moeilijk inhouden om dat aan andere mensen te zeggen.

Zo'n weblog is daar gemakkelijk voor, dan moet ik niet allemaal mensen individueel aan hun elleboog trekken, en zelfs al leest geen kat waar ik van overloop of kijkt niemand naar het fimpje of de serie die ik absoluut wil delen, ik heb toch het gevoel dat het er uit is. 

De keerzijde van de medaille is dat ik oprecht ongelukkig kan worden als mensen die ik graag heb, dingen die ik graag heb, helemaal niet graag hebben. Natuurlijk dat niet iedereen dezelfde smaak als mij kan hebben, maar ik ben bijvoorbeeld elke keer verbouwereerd als ik besef "ah juist, die is zeer fijn, maar leest geen comics / kijkt niet naar series / moet niet weten van klassieke muziek / kan niet lachen met Blackadder". 

De logische tegenhanger daarvan is dat mensen mij al met veel enthousiasme dingen aangeraden hebben, die ik dan uiteindelijk helemaal niet zo goed vond. En ook daar word ik dan — by proxy — ongelukkig van. 

MAAR NIET DEZE KEER DUS. Ik heb Noord gekocht en nog niet gelezen. Maar als het op boeken aankomt, en zowel Ilse als Guy Mortier zijn het eens, dan moet er niet getwijfeld worden. Kopen die handel. 

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.