Gent Wake Up

Ik was gisteren ongelooflijk toevalligerwijs op Facebook bij Gent Wake Up terechtgekomen. Ik had het eerst niet door, maar twee zinnen ver in een verwarrend betoog over schoolkeuze en hoe Gent het allemaal verkeerd aanpakte, kreeg ik zo’n zinkend gevoel van urgh neee.

En dan was ik vandaag iets aan het schrijven over politiek, en was ik over politieke slogans aan het denken, en in mijn hoofd aan het zoeken naar hoe we helemaal over the top zou kunnen gaan of op de rand of over de rand maar toch niet te plat alhoewel who cares en allerlei en dingen en zaken, en toen dacht ik plots Ha! ik heb een leutige!

Ik zweer dat ik het niet door had.

Ik was aan het zoeken naar een Vlaamse versie van “Deutschland erwache aus deinem bösen Traum!” Een oude nazi-slogan hermaken en dat niemand het doorheeft, hoe wijs is dat, en zo? (Het liedje gaat namelijk verder met “Gib fremden Juden in deinem Reich nicht Raum / Wir wollen kämpfen für dein Auferstehn / Arisches Blut soll nicht untergehn!”)

Ik zweer écht dat ik het pas doorhad toen ik aan het zoeken was en geen degelijke manier vond om het in het Vlaams te doen, en dan maar dacht dat een internationale slogan ook kon.

DE and 23 030

Gent erwache, dat is gewoon Gent Wake Up. Toeval of niet? YOU TELL ME.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.