Kutwikipedia

Ik had gezworen dat ik nooit nog een voet zou zetten in de editeerdoos van die mestvaalt die Wikipedia heet.

En toen kreeg ik een mail dat een artikel dat ik ooit aangemaakt had, genomineerd was voor verwijdering. Een artikel over een Belgische muzikant, die het mijns insziens waard is om op Wikipedia te staan.

JA IK WEET DAT DAT ER NIET TOE DOET, WAT IK DENK.

Belangrijker dan dat: er worden al jaren artikels in kranten en tijdschriften over hem geschreven, hij schreef onder meer filmmuziek voor Peter Greenaway en maakte een opera met Chris Ware (ja, juist opgemerkt dat ik niet naar Wikipedia link maar naar Wikiwand — ik gun ze zelfs de view op de pagina niet), enfin, qua Notability zit het snor, en qua onafhankelijke niet-primaire en niet-zelfgepubliceerde bronnen ook.

Dus, ik zeg dat op de discussie voor verwijdering. Dat ik in de snelte op GoPress gaan kijken was en dat ik daar meer dan 400 artikels vond, onder meer 66 in De Morgen, 57 in De Standaard, 56 in Het Nieuwsblad, 38 in De Tijd, 37 in La libre Belgique, 32 in Le Soir, enz. Dat er op muziekcentrum.kunsten.be een officiële biografie met Staatsimprimatur staat en links naar boeken en artikels en allerlei.

En ik voeg een aantal bronnen toe aan het artikel. Omdat ik ook wel weet dat die klootzakken van deletionisten zelf natuurlijk nooit ook maar een halve poot zouden oplichten om een artikel van de verwijdering te redden.

Aha, nee hoor, niet goed genoeg:

With all due respect, two of the articles added as references require a GoPress account, whatever that is. One is from BruzzOut, which has no Wikipedia page. One is from an 11 year old film festival. Not this editor’s idea of WP:RS.

Weet ge wat, “this editor”? Steek uw hele Wikipedia in uw hol. With no due respect whatsoever, loser. GoPress heeft een About-pagina en als ge te leeg zijt om Google translate te gebruiken, serieus. Bruzz heeft ook een about-pagina, en toe maar, laat ons alles dat meer dan 11 jaar geleden is ook maar als niet-relevant markeren. Trouwens: het ene lemma op kunsten.be alleen al geeft u genoeg onafhankelijke bronnen voor vijf artikels.

Fuckers.

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. Boe!
    Niet dat ik er veel van ken, maar zijn record is toch niet onbesproken?

    – Any more personal attacks at […] will see your editing privileges affected…
    – Please refrain from personally attacking users that you don’t agree with, or using a condescending tone, as you did multiple times
    – Please refrain from making unconstructive edits to Wikipedia, as you did at […]. Repeated vandalism can result in the loss of editing privileges.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.