Het jaarlijkse ritueel

De allereerste keer dat het zó pijnloos was, de belastingen invullen.

Enfin ja, het invullen zelf niet, dat is al jaren min of meer hetzelfde, maar het inloggen. Voor het eerst met Itsme, en hoera! Eindelijk probleemloos en van de eerste keer er in geraakt.

Andere jaren was het dan telkens zoeken naar het identiteitskaartleesding, gelijk zot zoeken om het ding aan de praat te krijgen, nieuwe drivers downloaden, zien dat die niet werken, oude drivers downloaden omdat dat blijkbaar soms wel werkt, merken dat het allemaal alleen werkt op oude browsers, iets met java ergens ertussen, en omdat het dan meestal de avond ervoor was: naderende ongerustheid wegens aargh misschien lukt het dit jaar écht niet.

Nu hebben we maar één cijfer dat nog niet ingevuld is — het Kadastraal Inkomen is veranderd en we weten niet precies naar wat — en dan zijn we helemaal klaar.

Ha!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

  1. ha, ja die miserie. De helft van de tijd probeer ik in te loggen, de rest van de tijd probeer in mijn belastingsaangifte in te vullen.

    Het ging bij mij al een paar jaar beter sinds ik google authenticator gebruikte, …maar ja ironie ironie, mijn gsm was gebroken dit jaar en vervangen en dus had ik weer zo’n eid reader nodig om authenticator weer te authoriseren op nieuwe gsm. ugh. ‘k heb in 1 trek ook direct itsme geactiveerd, hopelijk heb ik nu 2 paarden om op te wedden.

    Ook nog 1 cijfer checken en dat hebben we ook weer achter de rug. Wat een jaarlijkse miserie toch altijd.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.