LaTeX

Om de zoveel tijd heb ik weer eens goesting om dingen in LaTeX te schrijven. Dan download ik een distributie, zet ik een toolchain op, en heb ik vanalles klaar staan, maar komt het meestal niet veel verder dan een paar testjes en kleine prullen.

Wegens we hebben al allemaal tools die hun werk perfect doen: een SharePoint waar onze OneNote-documenten op staan voor vergaderverslagen en allerlei notities, en specificaties en andere documenten zijn gewoon eenvoudiger te maken in asciidoc en dan in op Github of BitBucket voor versiecontrole.

Maar het blijft kriebelen. Ik heb begin deze week alles nog eens in gang getrokken, en met Visual Studio Code en LaTeX Workshop is het een waar plezier om dingen te maken.

Dat doet een propere automatische preview, dat geeft (relatief) informatieve boodschappen bij fouten, dat heeft redelijk wat shortcuts en intellisense.

Nu nog een reden vinden om het allemaal nodig te hebben. :/

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Mijn studenten zijn verslaaft aan http://www.overleaf.com. Natuurlijk de moment da je collaboraties hebt om iets te schrijven is het een betalende service, die ook gelinked kan worden met dropbox. Maar voor de rest automatische version control … Tot nu toe te vreden voor collaboraties, maar voor dingen die ik alleen doe, gewoon editor + linux

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.