Het beloofde al een lastige maand te worden, omdat er een nieuwe verwarmingsinstallatie betaald moest worden en een chauffage in de badkamer. (bah)

En toen bleek dat de belastingen mij wat terugbetaald hadden, waardoor dat toch voor een deel opgevangen kon worden. (hoera!)

En toen bleek dat er onroerende voorheffing moest betaald worden, en wat meer is: zeer dringend OF ANDERS (bah):

En toen zag ik dat ik het eigenlijk zelfs al betaald had (hoera!):

Maar toen zei Sandra dat de betaling voor een vorige rekening was, en dat dit een nieuwe rekening was en dat ik het toch nog zou moeten betalen. (bah)

En toen zag ik dat ik het bedrag eigenlijk al gebudgetteerd had! (hoera)

En toen bekeek ik, net voor het storten van het geld, de al betaalde en de nog niet betaalde rekeningen zeer zeer aandachtig, en wat blijkt? Het was exact dezelfde rekening, met exact dezelfde code en exact hetzelfde bedrag. Dus moest ik stuk niets betalen aan de mannen van de roerende voorheffing. (dubbel hoera!)

Ik denk dat het de eerste keer is dat ik in het echt een “negeer dit bericht indien de betaling ondertussen al voldaan is”-situatie meegemaakt heb: de betaling is gebeurd op 17/12 en de herinnering is verstuurd op 14/12, ze hebben elkaar gewoon gekruist.

Enfin bon, oef en zucht, dat was achter de rug.

Nu nog kijken naar vakantiekamp voor de kinders, en hoe het juist zit met de verzekeringen en alles en dingen. Gelijk de kak-autoverzekering die twee maand vroeger dan verwacht in de bus bleek te liggen. Pff. Zonder budget zou het een totale ramp geworden zijn, vrees ik. Zoals het staat, denk ik dat het (nét) lukt om het hoofd boven water te houden.

3 reacties op “Financiële tegen- en meevallers”

Reacties zijn gesloten.