Ziet, nog een serie die ze mij aangeraden hebben en die eigenlijk wel meevalt. En begot een serie in het Catalaans!

Het is wel een beetje gelijk Transferts, in de zin dat het een lange aflevering van Black Mirror had kunnen zijn. Enfin ja, ik zeg “een lange aflevering van Black Mirror”, ik bedoel eigenlijk “één van de honderden en honderden sciencefictionkortverhalen die ik in de jaren 80 en 90 aan de meer dan lopende band gelezen heb”.

Concept: Eduard heeft twee kinderen en is gelukkig getrouwd, op een dag neemt zijn vrouw één van de twee auto’s in het gezien om de kinderen naar school te brengen, en ze gaan dood in een autoaccident. Wat later wil hij zelfmoord plegen maar wordt hij gered door een oude mevrouw. Die hem een mogelijkheid geeft om naar een parallelle wereld te gaan, waar hij bijvoorbeeld iets ongedaan kan maken.

Wat hij doet: hij verwisselt de sleutels, zodat vrouw en kinderen met de andere auto vertrekken. Maar, ge voelt het al aankomen, het heeft niet veel effekt. En dan keert hij terug naar zijn eigen universum, en probeert hij het op een andere manier ongedaan te maken. Et cætera. Et cætera.

Pablo Derqui (Eduard) en Andrea Ros (Elisa)

Een gerief voor de globalisatie, jawel.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.