Ik ben zó content van Netflix. Gisteren een serie aangeraden gekregen, Transferts. Geen idee waar het over gaat, maar als het bovenaan mijn aanraders staat, dan kijk ik minstens altijd een half uur.

En jazeker: een uitstekende serie. Frans, maar met een Belgische hoofdacteur en gedraaid in België. Over ergens in de nabije toekomst waar mensen in andere lichamen kunnen gestoken worden, maar laat dat u niet afschrikken: ‘t is echt zeer goed gedaan. De beste manier om het te omschrijven, denk ik, is alsof het een aflevering van Black Mirror zou zijn, maar dan zes afleveringen van een uur.

Brune Renault (Béatrice) en Arieh Worthalter (Sylvain/Florian)

En zeer goed geacteerd en geschreven en geregisseerd.

Ik heb ze op een avond en een ochtend dan maar helemaal uitgekeken.

Nooit vanzeleven zou ik die serie gezien hebben als ze niet op Netflix had gestaan: ergens in 2017 was ze op Arte te zien, maar serieus: wie kijkt er nog naar TV, en wie gaat tergenwoordig nog ergens in een programmaboekje kijken of er iets bezienswaardig is ergens op een specifieke zender?

Maar op Netflix maakt het allemaal niet uit of het Spaans of Amerikaans of Turks of Frans of Braziliaans of watdanook is. Leve de globalisatie! Leve het Werelddorp!

Doe mee met de conversatie

2 reacties

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.