Hier, zegt Netflix, een nieuwe serie die ge graag gaat zien. ‘t Gaat over een reis naar Mars en ‘t is met Hillary Swank.

Ik heb geluisterd naar Netflix en ik heb naar Away gekeken. Ik ben niet kwaad op Netflix, ‘t was een fijne serie.

Niet perfect of zo — er zitten een aantal onderdelen in waar ik wat krullende tenen van kreeg wegens te lang uitgesponnen en tegelijkertijd niet genoeg uitgediept — maar de tien afleveringen zijn voorbijgevlogen, en er waren genoeg zeer spannende en ook wel zeer emotionele momenten in elke aflevering om het meer dan de moeite waard te maken.

Elk individueel onderdeel van de serie, van muziek over situaties tot personages had ik ik ook al ergens anders gezien, maar hey, er zijn geen duizend manieren om een reis naar Mars te verfilmen natuurlijk. Het zou fijn zijn om er een episch vervolg aan te zien, misschien elke seizoen een generatie later — genre de Mars-boeken van Kim Stanley Robinson, denk ik.