Het was vandaag workshop op het werk: 20 man van over heel de wereld, van 9u30 tot 17u30, over materiaal waar we eigenlijk zonder veel moeite een week aan stuk zouden workshops over kunnen gedaan hebben. Maar 20 man van over heel de wereld één dag in Brussel krijgen, is al moeilijk genoeg — laat staan meer dan dat.

Foto van fijne collega Peter, en neen, dit was niet onze workshop want daar gaan we geen foto’s de wereld in sturen. Dit is wél onze design studio.

En dus hebben we sommige dingen gewoon verteld of uitgelegd, andere dingen gedaan in vier kleinere groepen met dan presentatie aan iedereen, en nog andere dingen in discussie met de hele groep.

Het was niet evident, ook omdat we ons hadden voorgenomen er niet met een timer bij te staan, en dat we op het moment zelf nog hebben besloten om voor sommige onderwerpen van één “formule” naar een andere te gaan.

Zo was de hele voormiddag bijna tot op de minuut op schema verlopen, maar in de namiddag waren er twee stukken van 45 en 35 minuten waarvan we gisteren nog besloten hadden om ze in één stuk (met drie onderdelen) van 60 minuten samen te steken, en als we er aan bezig waren, hebben we uiteindelijk deel 1 en 2 op 80 minuten gedaan in vier groepen, en deel 3 zeer zeer kort met de hele groep behandeld.

Maar hey! Tot ieders tevredenheid en voldoening proper op tijd gestopt, en zeer zeer veel dingen geleerd die we dan allemaal proper gaan verwerken.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.