Ons dak moet ten gronde aangepakt worden: nieuwe isolatie, nieuwe pannen wellicht, de verbintenis tussen dak en gevels herbekijken.

Maar als we dan toch bezig zijn en het zal ons al een arm en een been kosten, waarom zouden we niet wat extra licht voorzien in de kamers waar het nu redelijk donker is?

De kinderkamers zitten aan de uiteinden, en aan één kant is er een douche die (1) zeer klein en (2) volledig ingesloten is. Ik heb een mail gestuurd naar de meneer van het dak om te vragen of het onderstaande zelfs mogelijk zou zijn:

Dat zouden dus twee lange veluxen zijn in de buurt van de nok voor de twee kinderkamers, en dan nog een kleinere velux in de douche (die in het midden, die zat er al). Of misschien een reeks kleinere veluxen, als dat goedkoper/gemakkelijker/beter zou zijn?

Ik ben benieuwd wat de meneer van het dak zal zeggen. Hopelijk niet dat het onbetaalbaar duur is en structureel onmogelijk. 🙂

Één reactie op “Verbouwingen: het dak: twijfels en vragen”

 1. Heb je een goed advies gekregen van je installateur? Aarzel anders zeker niet om VELUX Belgium te contacteren voor advies, richtprijzen, energievragen enz. 010 420909

  Het optimale is 12% glasoppervlak aan dakramen te plaatsen tov de bewoonbare vloeroppervlak . De lichtverdeling in een kamer is meestal beter door een aantal kleinere ramen te combineren ipv 1 groot. Ook ventilatie verbetert als je meerdere (tegenoverelkaar liggende) dakvensters kan combineren.

  Vochtige kamers zoals een badkamer hebben beter een dakraam met een vochtbestendige polyurethaan afwerking.

  Denk ook na over de openingsmethode van uw dakramen als je ze dichtbij de nok van het dak gaat plaatsen (en ook of je er meubelen onder wenst te plaatsen of niet…dus welke openingsgreep bereikbaar is).

  https://www.velux.be/nl/renovatie?gclid=Cj0KCQjwl6LoBRDqARIsABllMSYO_zKxrg4AvWwtC1OOAsHPM6rLcGDyj63T3o0l_ZDv0a_2ZnfS75YaAqGiEALw_wcB

  Roep maar als je nog vragen hebt.

Reacties zijn gesloten.