Ik heb gebeld naar de meubelwinkel om te vragen of ons bed kan gerepareerd worden en dat kan, en meer nog, ze gaan dinsdag langskomen om dat te doen — geen afgrijselijke nachten meer!

Ik heb ook een telefoon gekregen van de velowinkel die mij zij dat mijn fiets “gerepareerd” was, dat er een nieuwe motor in zat en dat dat dan 680 euro zou zijn. Ik heb voor de zoveelste keer uitgelegd dat ik mijn fiets in februari binnengestoken heb met een batterij die niet meer werkte, dat ze lang gezocht hebben om te achterhalen wat er precies aan de hand was, en dat we nu maanden later zijn en dat mijn motor kapot is, dat ik niet van plan ben te betalen voor een motor die niet kapot was toen ik de fiets binnenstak, en die wat mij betreft waarschijnlijk kapot is gegaan terwijl ze aan het zoeken waren op wat er aan de hand was met de batterij.

De meneer van de winkel ging eens spreken met zijn baas en mij dan terugbellen.

We zijn vandaag ook nog eens naar badkamer- en tegelwinkels gaan kijken. De eerste winkel waar we binnenkwamen, had al meteen een zeer assertieve meneer aan het hoofd. Nog vóór we ook maar iets bekeken hadden, mochten we al neer gaan zitten aan een tafeltje, kregen we drank aangeboden, en mochten we uitleggen wat we willen (een badkamer van pakweg 9m² waarin we graag een vloer, muren, een groot bad, één wastafel, een wc en een inloopdouche willen krijgen). De meneer maakte een halve tekening van een vreemde rechthoek, schreef er “3.60” op aan één kant en onze naam, en zei dan dat hij niets echt kon zeggen zonder ter plaatse te komen.

We kregen er geen woord tussen. Hij komt woensdag kijken. Zucht.

Daarna naar de tegelgroothandelaar gegaan in Wondelgem, en zoals wel meer gebeurt, op veel dingen “nee” gezegd (samen of afzonderlijk), en dan uiteindelijk samen “hey, eigenlijk, ja” tegen iets:

Dat is dus één tegel! Echtgenote om de schaal aan te duiden! We zouden die in de hoek van de inloopdouche kunnen plaatsen, en dan voor de rest allemaal wit, en een houten vloer in de badkamer. Sounds like a plan.

We hadden ook al een wasbak gevonden — dit model, met dit onderstel maar zonder dat wit schap onderaan:

We hebben ook nog een kleine douchekabine boven, en daar zouden we misschien wel dit tegen één muur doen, in betontegels:

‘t Komt allemaal met rasse schreden dichterbij.

2 reacties op “Assertiviteit +1”

  1. denk er ook altijd wel aan dat een dergelijke plaat uit één stuk ook op de plaats van inbouw dient te geraken … dus ook best dat even nakijken voor je dit bestelt (trappen, deuropeningen, bochten in huis …)

Reacties zijn gesloten.