Het blijft zo wijs zijn, naar beneden komen in de keuken en zien dat er een hof is aan het einde van de keuken.

Enfin ja, “hof”: een ruimte waar misschien volgend jaar en wellicht volgend jaar een hof zal zijn. 🙂

Maar het ziet er voorlopig in orde uit. Om te beginnen — en niet evident voor een hof die geplant is in juli, een dag vóór de warmste week in de geschiedenis van België — geen dode planten, niet één:

(Okay, de esdoorn heeft wat roste bladeren, maar voor de rest is hij helemaal gezond.)

De kruiptijm zag er bij het planten wat gelig en anemisch uit:

…maar dat is nu helemaal niet meer zo. Hij ziet er groen en gezond uit, hij begint uit te kruipen, en wat nog veel wijzer is: hij is aan het uitzaaien! Ik doe alle dagen het onkruid, en vandaag dacht ik dat er verdacht veel bijgekomen was dat ik nog niet gezien had (ik heb al mini-brandnetel gezien, en weegbree, en veldkers, en ganzevoet, en winde, en veel veel grassen) — ik trok het uit en omdat ik dat bij nieuw onkruid altijd doe, smijerde ik het kapot tussen mijn vingers, en toe rook ik gewoon dat het tijm was!

Beetje lastig natuurlijk, want nu moet ik wachten tot er vier blaadjes staan om het onkruid uit te trekken, of ik trek misschien per abuis mijn eigen tijm uit. Maar hey, win! voor de grondbedekking! Zie hoe goed ze naar elkaar toegroeien en hoe gezond ze er uit zien:

Van kruiden gesproken: we hebben een stukje tuin met kruiden. Dat zag er bij het planten zo uit:

En dit is ondertussen onze eerste oogst, kwestie van de planten ook in de breedte te laten groeien in plaats van alleen in de hoogte:

Salie is een enorm dankbare plant om te groeien, serieus:

En kijk! Wat ik er vandaag onder vond! Kleine kleine paddenstoeletjes:

We hebben al wat bloemen: de roos blijft natuurlijk bloeien, en de tijm geeft kleine bloemetjes, er staat één echinacea, en dan hebben we lavendel en alles. Ik kijk uit naar volgend jaar.

En het blijft goed nieuws regenen, want de hosta is nog intact, wat mij doet hopen dat er (voorlopig toch) geen slakken in den hof zitten!

Oh, en we hebben een composthoop(je), met al het uitgetrokken onkruid erin: