Allez ju, ik heb drie tomatenplanten buiten geplant in onzen hof, met een tomatenspiraal en al.

Ik heb ook twee groepen van zes tomatenplanten in den hof bij mijn moeder gezet. Daar staan nog geen tomatenspiralen tegen, en ja, ‘t is er ook serieus van Maai Mei Niet. 🙂

‘t Zal ook nog wat zoeken zijn om die spiralen degelijk vast te maken. Misschien moet ik er wel een staketsel boven bouwen. Grr. En dan om de zoveel tijd kijken of er moet water gegeven worden en dieven verwijderd en alles. Ik zal mijn werk hebben met van en naar daar te fietsen.

Er staat nog altijd een plant of veertig of zo in de keuken. Dit is groep één van de twee; aan de rechterkant potjes met op hetzelfde moment gezaaide habañeros — volgend jaar zaai ik die krengen al in januari, denk ik.

Van die planten ga ik er nog drie in grote potten op het terras zetten, en de rest weet ik niet wat mee gedaan. Als iemand tomatenplanten wil: ge moogt er om komen.