Ik moet voor mijn werk inbellen via een VPN op een computer die van het werk is en waar ik niets mag of kan op installeren.

Ja, dat is redelijk vervelend: ik doe het overgrote deel van mijn werk op mijn thuiscomputer, waar drie grote schermen aan hangen en dat is er niet één te veel. Maar dan moet de uiteindelijke neerslag van het werk in Jira en/of Confluence geraken, en dat kan alleen op die werkcomputer.

Ik kan er mee connecteren via een webinterface, dus ik moet gelukkig niet voortdurend zitten priegelen op een laptop.

Maar, helaas: die webinterface doet niet mee aan ctrl, wat onder meer wil zeggen dat copy/paste allemaal met rechterklikmuis moet gebeuren. Daar is nu nog mee te leven, net zoals met de ellendig lage resolutie.

Dit is iets lastiger:

Op totaal onvoorzienbare momenten blauwe schermen. Er is geen logica achter te vinden. Tcpip.sys ontploft, da’s wellicht een verkeerde driver-zaak.

En daarnaast: de laptop staat constant te blazen alsof hij aan het koken is, terwijl hij toch weinig processor gebruikt en helemaal koud aanvoelt.

Dat klinkt alsof er ergens een sensor kapot is. Bleh.