Ik dénk dat dit de laatste tomaat is.

Volgend jaar zéker geen zo grote tomaten meer. En misschien wel helemaal geen tomaten meer. ‘t Is te veel hartzeer, jong. Ik heb al drie tomatenplanten in potten een week of zo geleden in de GFT-bak gekeild, en vandaag hebben de drie in volle grond geplante exemplaren het tijdelijke voor het eeuwige gewisseld. Kijk, dit is waar ze stonden en waar ze nu zijn, de tomatenplanten:

Ik heb nog twee planten staan in grote potten, die niet helemaal 100% dood en/of aangetast zijn. Met een veel geluk geraken er zeer misschien nog een paar kleine tomaatjes min of meer rijp. We zien wel.

Het is trouwens werkelijk godgeklaagd hoeveel segrijnslakken er zijn dit jaar. Ik had het deksel van de GFT-bak even laten open staan, en dit is wat ik zag als ik het dicht deed:

O-ve-ral. En als het geen slakken zijn, moet ik maar een dood blad of een hoopje grond omdraaien of ik zie slakkeneieren:

Zucht.

Één reactie op “Den hof: tomaten: ‘t is gedaan (bijna)”

  1. Niet opgeven! zo slecht als deze zomer kan het volgend jaar niet worden. Ik heb een goeie soort die tegen de plaag kan: Primabella – kleine en lekkere tomaatjes

Reacties zijn gesloten.