Gisteren was ons internet op.

Ons internet is natuurlijk elke maand op tegen het einde van de maand, maar in tijden van nu is het echt wel lastig als het internet op is. Videoconferenties aan nul snelheid, dat is niet zo geestig.

Ik was er eigenlijk wel verbaasd van, dat het internet uitgevallen was:

…maar het venijn zat in de exacte bewoording, natuurlijk: “klanten met een volumelimiet” krijgen dubbel zoveel internet. En ons abonnement heeft zogezegd geen limiet, dus ah ja, dan kan die limiet niet verhoogd worden ook natuurlijk hé.

“Onbeperkt internet” is al een tijdje in de praktijk “750 GB” (behalve de daluren, maar dan moet een mens in bed liggen en niet op het interwebs). En met twee volwassenen en vier grote kinders die ook heel de tijd netflix en games-updates en youtube doen, is het blijkbaar onbegonnen werk om het verbruik onder die 750 GB te houden.

Ik dus bellen naar Telenet, om te vragen of ze echt niets kunnen doen. Is er écht geen beter abonnement, ik wil gerust meer geld betalen, maar serieus gasten, écht?

Neen, zei de meneer aan de supportlijn. Dat hij het ook erg vindt, ja. En dat hij het zeker erg vindt dat de communicatie zo onhandig was, over dat verdubbelen voor iedereen behalve mensen zoals wij.

Maar! Dat er een mogelijkheid zou zijn om eventueel een business-abonnement te nemen. Dat is dan echt echt ongelimiteerd, als is het ook wel serieus duurder natuurlijk.

Na een paar valse starten en afgekapte telefoongesprekken, kreeg ik uiteindelijk iemand van de businesskant aan de lijn.

Heel het probleem uitgelegd, zij kijkt na welk abonnement ik heb — een vaste lijn, televisie, Fibernet XL. Oei, Fibernet XL, da’s al een heel oud abonnement gelijk? Jaja, een heel oud abonnement.

Kijken naar een businessabonnement dat alles doet dat ik nu heb… even narekenen… en dat komt in euro per maand op…

AHEM.

Mijn abonnement was zó oud, en de prijs was al zó lang niet meer aangepast, dat mijn écht onbeperkt en vele keren sneller businessabonnement een heel stuk goedkoper is dan wat ik had.

Serieus.

Echt.

Gasten.

4 reacties op “Quarantaine dag 14: Telenetfratsen”

  1. Wij moesten ook zelf ‘bedelen’ aan telenet om het nieuw, beter abonnement te krijgen. Ze waren wel zo sympathiek om op ons oud automatisch korting te geven zodat de prijs gelijk was aan het betere abonnement, maar toch…

  2. Tja, begrijp niet dat mensen Telenet altijd zo verheerlijken en in paniek raken als er weer iets niet werkt. Tja, ze vinden dat gemakkelijk bellen en dag zelf staan ze er nog (business abbo), de TN mannetjes, die weeral talrijke brolrepeaters installeren, en het nog niet werkt (hoor dit van verschillende mensen die ook graag veel betalen) Precies alsof er niets anders in de wereld bestaat en we echt 200 Mbps nodig hebben (tja, wat marketing in hoofden van mensen kan doen). Of met een Porsche in zone 50 rijden. LOL. Hier een Edpnet lijntje van 33 € met 100/40 (upload). en ECHT onbeperkt hé (en niet alleen in Corona tijden, waar de grote telco’s plots barmhartige Samaritaan worden en nadien Judassen). OVH voip lijntje van 1,20 € maand (24/7 bellen naar 40 landen), een enigma2 receiver met sat en kabel, waar opnames op externe HD kunnen (niet dichtgetimmerd zoals grote telco’s) 1 fritzbox 7590 die sowieso performanter is dan hun witte box (met wifi AC Wave 2 Multi MIMO) en DEC-T station. Streaming gaat perfect en ook opnames bekijken waar ook ter wereld. Bij Teleslet beperkt (hoe kan het ook anders). En om niet te spreken van hun Base netwerk en Triing rommel….bah….en dan zo’n premium price vragen. Nee, dank U. Oh ja, ik kan ook alles bekijken met mijn VDSL abbo hoor… en ben pak gelukkiger dat ik fractie van Teleca$h prijzen betaal en LIMIETLOOS! Succes Michel met uw telenet abbo.

Reacties zijn gesloten.