Ik heb clematissen geplant. Meer specifiek, Clematis armandii ‘Apple blossom’. Die zijn in het thema van onzen hof (wit-roze-paars):

(Ja, ik weet dat dat allemaal zeer optimistische beelden zijn van jaren en jaren oude clematissen die onder ideale omstandigheden onderhouden zijn door mensen die weten waar ze mee bezig zijn, ‘t is ‘t gedacht dat telt.)

Met een beetje geluk krijgen we er dus zeer mooie bloemen op, maaarrrrr dat is eigenlijk niet de belangrijkste reden waarom ik precies deze clematis gekozen heb. Dit is de reden:

Ik vond geen betere beeld dan de foto hierboven genomen met een aardappel — punt is: het is een foto genomen in de winter. De bladeren vallen niet af in de winter! We gaan dus binnen een paar jaar (okay, binnen veel jaar) een groene muur hebben!

De eerste stap was de clematissen kopen en planten, de tweede stap was dit, vandaag:

Een klimrek tegen de muur, hoezee! Ik ben geen enorm grote held van het doe-het-zelven, maar ik ben er toch content van, ‘t hangt allemaal relatief recht en alles.

De volgende stappen is: zorg dragen voor de clematissen, ze voldoende eten geven en alles elk jaar. En hopelijk komt het dan allemaal in orde.

Één reactie op “Noeste arbeid”

Reacties zijn gesloten.