Hier word ik dus enorm blij van:

Op deze ene foto staan vier bodembedekkers:

In het rood: stekel­nootje, Acaena buchananii.
In het blauw: kruiptijm, Thymus praecox album.
In het grijs: levermos, Marchantia polymorpha.
En in het geel: liggende vetmuur, Sagina procumbens.

En ik ben dus heel content van die vetmuur. Vorig jaar deed ik mijn best om het uit te trekken als ik het zag verschijnen, maar dit jaar heb ik het laten staan, en kijk eens hoe schoon het overgaat in de kruiptijm:

Ik had er helemaal niet op gerekend maar het is een onverwachte meevaller. En het is zeer spannend te zien wie er wint, daar waar de tijm en de stekelnootjes elkaar tegenkomen, zoals hier, waar ze ook allevier staan. Van wat ik voorlopig zie, groeit de stekelnoot over het levermos, en wint de vetmuur ook van het leermos. De kruiptijm groeit over zowel levermos als vetmuur, maar het is mij niet helemaal duidelijk of de vetmuur onde de tijm-uitlopers de grond koloniseert.

Afijn, spannend dus.

Nog een plant waar ik trouwens zeer blij van wordt: de muurleeuwenbek. We hebben al sinds jaar en dag muurleeuwenbek aan de straatkant staan, maar er was er nooit op de koer of in den hof. Transplanteren lukte nooit, en ik heb dan maar uit armoe zaadjes gekocht.

En kijk:

Dat gaat dus heel de zomer bloemetjes geven, en dan in de winter helemaal verdwijnen.

Ik ben nu al ongerust over de week dat we op vakantie gaan in juli, dat den hof zonder verzorging zal zitten.