Verbouwingen: de badkamer: schot in de zaak

Ge gaat het niet geloven, maar woensdag — dat is binnen! twee! dagen! — komen ze de tegels van de badkamer installeren.

Het zijn maar drie of vier tegels, maar ze zijn wel massaal groot, dus er komt een specialist. Een specialist die we extra betalen per uur, zodat hij de kosten van eventuele gebroken tegels op zich neemt. Want het zal niét evident zijn: als we de dubbele venster open zetten op het eerste verdiep, kan de tegel er met een paar millimeter overschot net diagonaal door. En ik meen mij te herinneren dat de tegel zo’n twee meter lang is. Spannnnnennd!

De volgorde wordt dan:

  1. dinsdag wordt er een hoogtewerker geleverd
  2. dinsdagavond ten laatste moet de living leeg genoeg zijn dat die tegel er door kan
  3. woensdag komen de tegels toe en worden ze geïnstalleerd
  4. zeer eventueel wordt het allemaal nog afgewerkt in de loop van donderdagochtend
  5. wellicht donderdag of misschien al woensdag wordt het bad naar boven gehesen — ook door dat venster, en daarvoor moet er nog meer aan de zijkant op het eerste: alle kasten die er staan, om te beginnen

Ergens daarna wordt de vloer gelegd in de badkamer en in de gang, en wordt het bad op de vloer gezet, en de wasbak, en het wc, en dan wordt de muur geplaatst, en een kastje in de hoek van de muur om de buizen van de verwarming in te verbergen, en dan worden de muren afgewerkt en de verluchting en het plafond en de verlichting en de schakelaars en de prisen en dan moet het alleen nog geverfd en behangen worden en zijn alvast die twee kamers klaar.

En dan de gevel en de voordeur en het dak nog.

En dan nog wat afwerking en we zijn er van af. Voor altijd.