…eeeeeeennnnn ‘t zit er helemaal op.

Ik ben zo slim geweest om de dag dat we gingen vertrekken en heel de dag in de auto moesten zitten, te liggen lezen in bed tot 6 uur ‘s morgens (Lest Darkness Falls and Related Stories, L. Sprague de Camp en anderen, zeer hard aangeraden). ‘t Was eventjes moeilijk net voor de middag, maar uiteindelijk thuisgeraakt zonder in slaap te vallen, hoera!

Dit is wat we gedaan hebben:

We dachten eerst nog eens terug te keren naar Vienne voor nog meer Romeinse ruïnes, maar de consensus was dat we gewoon door zouden rijden.

Iets na de middag gestopt in Bourg-en Bresse, in de hoop dat we daar een poulet de Bresse zouden kunnen eten. Neen dus. Dat gat lag helemaal op zijn gat: niéts open. Een stadscentrum dat zo leeg was als iets. We zijn uiteindelijk uit armoe een lokaal frietkot binnengestapt, Bourg Fried Chicken. Gastronomie:

Echt teleurstellende stad. We zijn de kathedraal binnngestapt, maar dat was ook niet wreed vet. De streek in de wijde omtrek was dan wél weer schoon:

In de namiddag zijn we gestopt in het centrum van Besançon, met echt wel een zeer vreemde kathedraal: tegen een berg gebouwd ergens in de 3de eeuw, met overlevende stukken van vóór de 11de eeuw, en dan stukken romaans, gotisch, renaissance en classissistisch — en een grondplan dat niets regelmatigs heeft (twéé koren begot! geen voorportaal!):

Er is ook een zeer spectaculaire astronomische klok, maar die was helaas niet bezichtbaar.

Besançon, in tegenstelling tot Bourg-en-Bresse, was wél zeer interessant, en levendig, en een boog waar we onder gereden waren bleek zowaar een triomfboog voor Marcus Aurelius te zijn, uit 175 na Christus!

We hebben een milkshake gedronken in een lokaal kattencafé (fijn concept, uitstekende milkshake, jammer van het kattenhaar tot in het midden van de koekjes, teleurgesteld in de staat van de katten: veel en veel en vééél te vet) en dan zijn we verder getrokken.

Rond een uur of halfnegen zijn we in Metz aangekomen, alwaar we zeer lekker en goedkoop gegeten hebben (merci, Tripadvisor), en dan de laatste trok naar huis gereden.

En fini vakantie in het buitenland. Terug in quarantaine!

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Je had kunnen doorrijden tot Arbois: fantastische wijnen én streekgerecht ‘poulet au vin jaune et morilles’.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.