Internetnaam

Sinds we hier een nieuwe netwerkdoos in huis hebben, en de netwerknaam veranderd was, wou de Sonos niet meer op tinterweb. Met geen stokken. Idem voor de Chromecast: geen manier om het ding wijs te maken dat we nu een netwerk hadden dat een nieuwe naam gekregen had.

Ik heb het dan maar weer veranderd naar de oude naam en het oude wachtwoord.

Zucht.

En nu nog wat bijkomende powerlinedingen kopen, want ik heb met al de verbouwingswerken bijna geen ontvangst meer in de slaapkamer. En we hadden ook al sinds altijd al geen ontvangst in de keuken. En Anna heeft er ook geen op haar kamer.

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Michel, had hetzelfde voor met mijn Sonos. Kabel direct in de modem gestoken en dan kon ik pas netwerknaam aanpassen. Chromecast heb ik via Google Home gedaan. Eerst ontkoppelen uit je huis en bij instellingen van Chromecast “netwerk vergeten” aanduiden bij je huidige wifi naam. Succes, Steven

  2. Ook hier probleem gehad. oplossing: met netwerkkabel van beam naar modem en dan alles opnieuw kunnen installeren. halve dag bezig geweest.

  3. Heb je al eens gekeken om ipv tig powerline dozen een ubiquiti accesspoint op elke verdieping te hangen? Die dingen zijn zeer krachtig, roamen zonder problemen en zijn nog betaalbaar voor een thuisgebruiker.

    1. Of Google Nest of Netgear (Orbi is die hun merk dacht ik). Zelf powerlines buiten gesmeten en voor Google gegaan (ik had toch al al de rest van hun eco systeem). Die access points, zijn ineens ook nog eens Google home’s, router staat in de garage, één ap boven in de slaapkamer en één in de keuken. Alleen mijn hoofd-pc en mijn 2 nas toestellen zijn rechtstreeks verbonden met een kabel. Alle andere toestellen in mijn huis zijn draadloos. En dat zijn er toch 30 alles samen, inclusief tv en tv decoder trouwens. Dat geert geen krimp, ook Stadia gaming gaat als vanzelf.

Laat een reactie achter

Zeg uw gedacht

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.